IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре, може и да сте прави...
    Разгледайте по позиции офертите и ще видите , че купувачите са 2, 3, 4 пъти повече.....
    Всеки има глава на раменете....да си прави сметката.....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Джей, първоначално и аз се учудих за тази покупка....
      Теглих им една ( още една..) .....но после се замислих - къде отиват парите ? - в ЦКБ...
      Освобождават ли и още толкова провизии от ЦБ - да....
      Може да са мутри !!!!.....но не ги смятам за глупаци......
      Пари правят, а дали ще се задавят с тях..ще видим....
      Те и да правят някакви пари, акционерите това какво ги топли? В началото на 2009 бях оптимист за акциите им, но от 2010 нагазват във води които не са техни ми се струва и поеха толкова храна която не знам дали могат да глътнат. Акциите им се рутят като свлачището на Кабакум, въпреки, че всички отчети са напудрени като перуки от времето на Луи 15 ти. Нещо определено куцука в тая групировка. С толкова много дини под една мишница, няма начин някъде да не се забатачи..
      Last edited by Jay Gould; 03.07.2012, 16:41.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Теглих им една ( още една..) .....но после се замислих - къде отиват парите ? - в ЦКБ...
        Голяма далавера, няма що. Сега в баланса на дружеството Х ще стои един хотел за 20 млн, който на пазара не струва и десет. Но в техните баланси надценени активи колкото щеш. Нищо ново под слънцето.

Коментар

Пари не правят, само ги въртят. Това е проблемът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнение
            Как за какво бе пич? Защо пуснаха преф., ? При всяко увеличаване на капитала са прецекваха предишните миноритари. Аз бях фен преди години, но вече няма да пипна компании от групата. Сега ще качват на борсата и Тексимбанк. Цялата мара втаса, та и това. Ми Храните? Това не е истина. Къв холдинг. Да са живи и здрави пенсионните дружества, че никакво кеш флоу не могат да видят от реален бизнес. ЦКБ е надценена акция, въпреки, че е под бук вельо. Виж съотношението кредити-депозити. Ликвидна, но какво от това. Докато не се научат да споделят и положителните финансови резултати с миноритарите, а не само хурки за тях само щте си гледкам.
            Какъв пък толкова ти е проблема с привилегиите? Такъв беше пазарът, такава цената. Всичко останало, за което говориш е лош мениджмънт, не умишлено прее..ване на миноритарите. Даже съм сигурен в обратното, че имат желание да имат друг имидж, но не знаят как да го постигнат, а пари за дивиденти не им се дават.

Коментар

• Джей, първоначално и аз се учудих за тази покупка....

Коментар

Вербалната..!!!
                ( дето се казва - ние си пишем, джавкаме, подсмърчаме...но керванът си върви...)
                Тя тая хич не ни топли...

Коментар

• 22 юни - "Химимпорт отново изумяват с покупките си - "С близо 2 млн.лв. над първоначално обявената цена от 17 398 492 лв. българският холдинг "Химимпорт" АД купи луксозния хотел "Тамплиер" в Банско..." - Придобивка за 19 милиона - Да видим обаче за какво става дума. Хотелът е бил заложен за доста приличните 13.9 млн. лв. в ЦКБ. Хотелът има 51 стаи, ресторант с от 90 до 120 места и т.н., басейни, 3 зали от които може да се взема наем за конференции и съвещания, ако има наематели. Студиата и апартаментите се дават средно за от 69 лв. до 59 лв. за нощувка на човек. Да вземем по-голямата цена, това прави 275 362 нощувки при цена от 19 000 000 лв. или 754 години общо. Делим сумата на 51 колкото са студиата и апартаментите и получаваме 14,79 години, наемане и то целогодишно за да се достигне оборот (не печалба) равен на вложението. 275 362 човека ще се наложи да минат през този хотел (без децата - за тях има намаления), само за да се стигне цифрата като оборот. А печалбата??? Колко процента печалба може да се очаква, какви ще са разходите и след колко години вложените до сега от корпорацията пари могат да се избият? Още - оборота който споменах е ако, има гости на хотела 365 дни в годината, 100 % заетост. Разрових се за коментари в нета - Убийствени са в буквалния смисъл на думата. Хотелът явно не отговаря на броя звезди които са му дадени, тоест, ще се налага ремонт и още инвестиции, освен ако, не се експлоатира в това състояние. Нямам представа кога и как "Химимпорт" АД смятат да избият вложените до сега пари."

И един коментар от приятел под това

"Аз отдавна подозирам, че те си мислят, че ще живеят поне няколко живота"
                  http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                    На коя по-точно - локалната, глобалната?
                    Вербалната..!!!
                    ( дето се казва - ние си пишем, джавкаме, подсмърчаме...но керванът си върви...)

Коментар

Имам усещането за промяна на ситуацията.....
                      Има нещо такова.. нооо, перспективите са черни

Коментар

Имам усещането за промяна на ситуацията.....
                        На коя по-точно - локалната, глобалната?

Коментар

• Имам усещането за промяна на ситуацията.....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                            защо ЦКБ продават ХИМ
                            Да бе, сериозно ли?

Коментар

• За хима, знам за големи мераци за разкешване. За големи мераци за покупки не съм чувал. Даже и за бай бек вече е късно от страна на компанията. Negative mood denominate.

Коментар

• Напълно си прав

Коментар

Working...
                                X