IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
    Съгласен съм, че мениджмънтът на тази група се оказа много слаб, особено през последните години, никаква визия, едно безспирно и напълно безмислено придобиване на активи, които не вършат никаква работа. Но не разбирам за какво доене на миноритарите говориш?
    Освен за мениджмънт без визия за управление на толкова много активи, мениджмънтът според мен има фундаментални празнини в знанието затова, що е то публична компания и как трябва да се държи като такава. Това е проблемът на всички позиции на Химипорт.
    Между друго за толкова години някой чувал ли е в тази група да се назначи някой външен професионален мениджър? Иначе в някои дъщерни ми се струва, че хората си разбират бизнеса и го управляват добре, но какво от това
    Как за какво бе пич? Защо пуснаха преф., ? При всяко увеличаване на капитала са прецекваха предишните миноритари. Аз бях фен преди години, но вече няма да пипна компании от групата. Сега ще качват на борсата и Тексимбанк. Цялата мара втаса, та и това. Ми Храните? Това не е истина. Къв холдинг. Да са живи и здрави пенсионните дружества, че никакво кеш флоу не могат да видят от реален бизнес. ЦКБ е надценена акция, въпреки, че е под бук вельо. Виж съотношението кредити-депозити. Ликвидна, но какво от това. Докато не се научат да споделят и положителните финансови резултати с миноритарите, а не само хурки за тях само щте си гледкам.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
      защо ЦКБ продават ХИМ
      Със сигурност знае нещо

Коментар

• защо ЦКБ продават ХИМ

Коментар

• Въпреки, че са във всички индекси с това си поведение не виждам как ще привлекат големи купувачи за акциите си един ден. Отдавна съм избягал от тях на печалба и скоро няма да влизам

Коментар

• Първоначално изпратено от Opiten1 Разгледай мнение
            Фундаменталният проблем между придобиване и управление на активи. Отдавна не съм фен по тази позиция и тези врътки вече определено ме отблъскат. Не е въпрос на "цена" на акцията, а става въпрос за управление на компанията. Никаква визия, а някакъв животински мерак за "доене" на миноритарите. Живи и здрави! Да си правят бай бек на 0,50 лв.
            Съгласен съм, че мениджмънтът на тази група се оказа много слаб, особено през последните години, никаква визия, едно безспирно и напълно безмислено придобиване на активи, които не вършат никаква работа. Но не разбирам за какво доене на миноритарите говориш?
            Освен за мениджмънт без визия за управление на толкова много активи, мениджмънтът според мен има фундаментални празнини в знанието затова, що е то публична компания и как трябва да се държи като такава. Това е проблемът на всички позиции на Химипорт.
            Между друго за толкова години някой чувал ли е в тази група да се назначи някой външен професионален мениджър? Иначе в някои дъщерни ми се струва, че хората си разбират бизнеса и го управляват добре, но какво от това

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
              От днес ли е удълженото време на БФБто
              Не от вчера е, но щото нямаше сесия от днес.
              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• От днес ли е удълженото време на БФБто

Коментар

• Фундаменталният проблем между придобиване и управление на активи. Отдавна не съм фен по тази позиция и тези врътки вече определено ме отблъскат. Не е въпрос на "цена" на акцията, а става въпрос за управление на компанията. Никаква визия, а някакъв животински мерак за "доене" на миноритарите. Живи и здрави! Да си правят бай бек на 0,50 лв.

Коментар

• ЦКБ поема подчинен срочен дълг от ЦКБ Груп или от Химимпорт

Последна редакция: 02.07.2012, 09:32

Публикуване: 02.07.2012, 09:29

Автор: Money.bg

На годишното общо събрание на Централна кооперативна банка АД е било прието решение за поемане от ЦКБ АД на подчинен срочен дълг от едно от следните лица - ЦКБ Груп ЕАД или Химимпорт АД, става ясно от протокола от събранието, състояло се на 29 юни. Договорът за подчинен срочен дълг ще е при следните параметри:
                    - Кредитор - "ЦКБ Груп" ЕАД или "Химимпорт" АД
                    - начин на усвояване - еднократно
                    - срок - 7 години
                    - размер на кредита - 45 000 000 лева
                    - лихва - 4.5% проста годишна лихва
                    - погасяване на лихвата - ежегодно
                    - погасяване на главницата - еднократно, в края на срока.

Сред решенията на общото събрание, прието е печалбата на ЦКБ АД за 2011 г. в размер на 12 623 740. 65 лв. да бъде отнесена във фонд “Резервен”.

Коментар

• Има ли дата за ОСА тук?

Коментар

• Ми те подводниците могат и над вода

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Още съм от тях - само констатирам!
                          То така се почва.

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
                            Ей ти беше от оптимистите.
                            Още съм от тях - само констатирам!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                              Флагмана май се превърна в подводница?
                              Ей ти беше от оптимистите.

Коментар

• Флагмана май се превърна в подводница?

Коментар

Working...
                                X