IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Бе то хубаво, ама ако е прав Батята в съмненията си докато минат 3млн акции то ще свърши бичия маркет бе
    Ама той и Батя подкрепи конспирацията с манипулиране на цената. Виж в архива Може да има сега нова информация и за това да е сменил мнението де

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
      Аз например имам и прив. И обикновени вече ( точно защото имат тапа в момента мисля че е по-добре да се купят обикновени) вчера купих, днеска май пак
      Бе то хубаво, ама ако е прав Батята в съмненията си докато минат 3млн акции то ще свърши бичия маркет бе

Коментар

• Аз например имам и прив. И обикновени вече ( точно защото имат тапа в момента мисля че е по-добре да се купят обикновени) вчера купих, днеска май пак
        Last edited by LuckyYou; 11.06.2013, 11:43.
        The best things in life are free. The second best things are very expensive!
        не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Здравей пак,

Сделките са с фиксирани числа като емитенти и брой акции и няма практика до сделката да се пипат, дори е много възможно да бъдат и блокирани.

А иначе от отпушване по позицията само ще спечелим всички ..!

Поздрави и успех!
          Ами нека ги блокират. Съвсем естествено, всеки инвеститор търси максимално информация.
          Поздрави и успешен ден!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            е да ама обикновените имат тапа, която не се знае кога ще хвръкне.
            Да, но прив. след това се конвертират в обикновени. Няма идеално щастие. Въпрос на стратегия, обикновените се вписват по-добре в един портфейл, прив. в друг. Всеки си знае сам за себе си, кои ще му паснат най-добре

Коментар

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение
              Въпрос на избор. Аз лично имах привилегирави. Но миналата година като беше паднала цената на 70 ст. бая голяма ножица се беше отворила между двете и сметнах, че реално ако ги продам и купя обикновени съм ще си реализирам дивидента за оставащия период още тогава. За това нямам прив. И двете си имат особеностите, но са скачени, като се качат едните и другите ще ги последват

*Не е препоръка.
              е да ама обикновените имат тапа, която не се знае кога ще хвръкне.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                не е ли по-добре привилегировани? поне следващите 4 години си имаш 10% ?
                Въпрос на избор. Аз лично имах привилегирави. Но миналата година като беше паднала цената на 70 ст. бая голяма ножица се беше отворила между двете и сметнах, че реално ако ги продам и купя обикновени съм ще си реализирам дивидента за оставащия период още тогава. За това нямам прив. И двете си имат особеностите, но са скачени, като се качат едните и другите ще ги последват

*Не е препоръка.

Коментар

Аз за момента нямам кеш и се надявам да удържат малко
                  не е ли по-добре привилегировани? поне следващите 4 години си имаш 10% ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                    Всичко зависи от действията на играчите - няма как нещо да е предупределено.
                    Нека се покаже пак - днес и аз ще дам своя дан в борбата...като гледам ентусиазма и аз се нахъсвам
                    Аз за момента нямам кеш и се надявам да удържат малко

Коментар

Между другото, ако теорията, че някой умишлено натиска цената, за да се пазари за пакетите на Арти е вярна, то вчера бая се охарчи, което може и да говори за финализиране на преговори за голям пакет (а дали не може и да е за всички оставащи).

* Мнението е спекулативно и си е лично мое. Не е препоръка за покупка или продажба.
                      Всичко зависи от действията на играчите - няма как нещо да е предупределено.
                      Нека се покаже пак - днес и аз ще дам своя дан в борбата...като гледам ентусиазма и аз се нахъсвам
                      Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Между другото, ако теорията, че някой умишлено натиска цената, за да се пазари за пакетите на Арти е вярна, то вчера бая се охарчи, което може и да говори за финализиране на преговори за голям пакет (а дали не може и да е за всички оставащи).

* Мнението е спекулативно и си е лично мое. Не е препоръка за покупка или продажба.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                          Интересно кой ли е продавача и с каква цел щом според сайта на БФБ фри флота е нараснал днес от 15,09 на 15,12 ?
                          Според мен Артио нямат 5% и не може да са те.
                          За целите на наредбата за маржин и къси фри-флота се изчислява по различен начин. За такива се броят само пакети под 2%. Ето можеш да видиш тук, за целите на изчисляване на Софикс когато фри-флота е стандартния (пакети под 5%) тогава е вече 25,92% към 1 Юни:

http://www.investor.bg/novini-i-anal...chavat,152083/

Та добре си забелязал че от 15,09 е станел 15,12, това значи че някой с над 2% е шиткал. Т.е. напълно е възможно да са Артио, макар че бяха ми казали че те не продавали на дребно, а само ако има търсене за едри пакети - над 1 млн. броя.
                          Онзи пакет дето мина на 65 ст. - 3 млн. бр. е близо 2% от емисията. Ако купувача е имал и преди това... може той да е с над 2% и сега фри-флота да качва заради него.

Интересно... мерси че ме подсети да погледна нещата от този ъгъл

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                            Интересно кой ли е продавача и с каква цел щом според сайта на БФБ фри флота е нараснал днес от 15,09 на 15,12 ?
                            Според мен са точно те
                            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                            не е препоръка

Коментар

• Интересно кой ли е продавача и с каква цел щом според сайта на БФБ фри флота е нараснал днес от 15,09 на 15,12 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                                Защо да е привилегия, а не призвание ?
                                Бенц, разкрий картите все пак, за да се види дали е достоверно - Кой според теб и защо ще спъва хима и борсата, а ще помпи избирателно позиции (и то в които нямаш) ? Мирише ми на конспирация
                                Никакви конспирации няма....само една особеност - докато някои играят на бридж други си мислят, че играта е белот.... тъжното е , че седят да една маса
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X