If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
А кой е казал, че шотландците ще продават привилигированите на Хим? Аз им следя отчетите и от БГ акциите си продаваха само обикновените, а прив. не са мръднали като бройка от както са ги поели да ги управляват? (моля да ме поправите ако нещо бъркам в сметките). Акциите си в Левинс също не ги бяха бутали в последния месец. Според мен шотландците си преструкторираха портфейла като го взеха. Единия месец бяха разпродали по почти всички позиции, а след това кеша го бяха инвестирали в няколко нови. Та аз си мисля, че прив. ще си ги запазят имайки предвид, че ги получиха на цена около 1.9 и дивидент от 20 ст., което си е близо 11% гарантиран доход.
* не е препоръка.
Мда, въобще не са им спешни там. Лапкат си сладък дивидент и си траят.
Доказателство е това, че въбоще не се обаждат на пазара на дребно по прев. емисия.
То не съм аз човекът който да разяснява, но понеже никой по-чатнат не иска.....
След продажбата на първия /0,65 лв/ и втория /1,101/ пакет, на Артио /или както сега казва държателя/ им остават от Хим. като цяло още около 6 млн. прив.. Тезата е, че купувачите на втория пакет събират пари, за да лапнат и последния. Има логика, защото едва ли биха се хвърлили така, ако нямат яснота с останалите бройки какво ще се случи.
Времето ще покаже, а дотогава мога и да сложа някое и друго бидче при прив. между 1,5 - 1,65
Не е препоръка за покупка и продажба на Ц.К.
А кой е казал, че шотландците ще продават привилигированите на Хим? Аз им следя отчетите и от БГ акциите си продаваха само обикновените, а прив. не са мръднали като бройка от както са ги поели да ги управляват? (моля да ме поправите ако нещо бъркам в сметките). Акциите си в Левинс също не ги бяха бутали в последния месец. Според мен шотландците си преструкторираха портфейла като го взеха. Единия месец бяха разпродали по почти всички позиции, а след това кеша го бяха инвестирали в няколко нови. Та аз си мисля, че прив. ще си ги запазят имайки предвид, че ги получиха на цена около 1.9 и дивидент от 20 ст., което си е близо 11% гарантиран доход.
Какви са тия 7м привилигировани? Нови акции, които ще се емитират ли?
Обяснете на невежата като мен
То не съм аз човекът който да разяснява, но понеже никой по-чатнат не иска.....
След продажбата на първия /0,65 лв/ и втория /1,101/ пакет, на Артио /или както сега казва държателя/ им остават от Хим. като цяло още около 6 млн. прив.. Тезата е, че купувачите на втория пакет събират пари, за да лапнат и последния. Има логика, защото едва ли биха се хвърлили така, ако нямат яснота с останалите бройки какво ще се случи.
Времето ще покаже, а дотогава мога и да сложа някое и друго бидче при прив. между 1,5 - 1,65
Не бе Осло, едва ли е от някой да знае Просто Батката & сие са купили на 1.10 а при 1,50 вече отива близо до 50% печалба....
Както знаем - не е препоръка
Батя и сие се готвят да налапат и 7м привилегировани и освобождават кеш И по други позиции на Батката вчера и днес сипваха яко.Хипотеза, не е препоръка,майтап си правя и т.н
Защо е това сипване. Да не би някой да знае нещо? ...
.
Не бе Осло, едва ли е от някой да знае Просто Батката & сие са купили на 1.10 а при 1,50 вече отива близо до 50% печалба....
Както знаем - не е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар