Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеMи то баш при тях за мене е флагманското.
2-та кинта напролет сме ги минали кат булдозер доматено колче
А и не бързай да ги отписваш от петрофилма. Не се знае знае ли се дали не са решили да прилапат и тоя секторец...
"Договорът за синдикирания заем няма срок, а "има действие до окончателното погасяване на всички вземания на банките по договора". Така, в случай че дистрибуторът на горива не успява да покрива заема си, ще загуби най-ценния си актив, с който реално оперира цялата си дейност по продажби на дребно - бензиностанциите. Лихвата по кредита е 8.5% годишно с 18.5% лихва при просрочие и 10% неустойка върху просрочието.
.....Залогът на цяло предприятие крие риска в даден момент банката кредитор да се окаже собственик на бизнеса. Последният голям пресен пример е сгромолясването заради натрупани дългове на бизнеса на "Алма тур". Компанията майка беше заложена в Уникредит Булбанк и... Централна кооперативна банка, част от групата на "Химимпорт". Освен самата "Алма тур" дългове към ЦКБ натрупа и дъщерното й "Алма тур флай". Заради тях "България ер", също част от "Химимпорт", спря да вози руски туристи, а ситуацията стигна до спор на ниво министерства на туризма. В крайна сметка от ситуацията се излезе, като дружествата на "Алма тур" влязоха в процедура по несъстоятелност и активите им фактически преминаха на разположение на кредиторите.
"Химимпорт" има сериозни апетити към навлизане на пазара на горива на дребно. Дружеството има специално сформирана за целта компания - "Химойл", която обаче няма развита дейност досега.
Пълен контрол"
http://www.capital.bg/biznes/kompani..._ckb_i_ktb_do/
86 млн. $ срещу 196 бензиностанции. Всеки може да си направи сметката кой ще пули ако се случи "петролен гамбит".
Не е препоръка за покупка или продажба. Нямам акции тук - тъкмо се услушвах за цени под 4 и то кво стана ?Last edited by Protokol; 03.12.2013, 22:32.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от GeorgiBorisov Разгледай мнениеПокрай тоз Петрол-ен кладенец дето бликна на БФБ, свъсем забравихте да коментирате флагмана !?!?!
Ето примерно аз съм щастлив, че видях днес и леко раздвижване при привилигированите
2-та кинта напролет сме ги минали кат булдозер доматено колче
А и не бързай да ги отписваш от петрофилма. Не се знае знае ли се дали не са решили да прилапат и тоя секторец...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеМен ако питаш основен продавач по Петрол и основен купувач по Химимпорт днес е точно Батката. 17% печалба там и 2-3 % пропуснати ползи при Хима..Сметката излиза.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЩом батката се разкеши (за да гони другите избушеняци из вола-прек.), тогава може и флагмана да потегли
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениее те по тая причина и аз не бързам да си купувам тукЩом батката се разкеши (за да гони другите избушеняци из вола-прек.), тогава може и флагмана да потегли
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениепродал съм под 5% от акциите си, зайко-байко
А и винаги съм казвал - не се влюбвам в акции, винаги гледам алтернативите. Днес Хим е на същата цена, а Петрол е на +17% от средната ми... капиш!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениемного бърже взехте да напускате флагмананали едва сега започвахте
А и винаги съм казвал - не се влюбвам в акции, винаги гледам алтернативите. Днес Хим е на същата цена, а Петрол е на +17% от средната ми... капиш!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеБаш тъй си и стана
Диверсифицирах половината обикновени главно с петрол без да се налага да влагам свеж кеш за спекула, а и от любимите си 6C4P хапнах допълнително.
Просто сега не е време за продажби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеда, много готино цакане с едри айсберги на бида
спекулантите имаха възможност да продават колкото си искат, за да покрият покупки при Петрол и имаше кой да ги посрещне без цената да мръдне под 1,43.
Стабилно търсене на силни купувачи... супер!
Диверсифицирах половината обикновени главно с петрол без да се налага да влагам свеж кеш за спекула, а и от любимите си 6C4P хапнах допълнително.
Коментар
Коментар