IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...ef=email_press

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Mи то баш при тях за мене е флагманското.
      2-та кинта напролет сме ги минали кат булдозер доматено колче

А и не бързай да ги отписваш от петрофилма. Не се знае знае ли се дали не са решили да прилапат и тоя секторец...
      Да не би да визираш факта, че ЦКБ заедно с другата случайна банка са обезпечили кредита си с активи на Петрол :
      "Договорът за синдикирания заем няма срок, а "има действие до окончателното погасяване на всички вземания на банките по договора". Така, в случай че дистрибуторът на горива не успява да покрива заема си, ще загуби най-ценния си актив, с който реално оперира цялата си дейност по продажби на дребно - бензиностанциите. Лихвата по кредита е 8.5% годишно с 18.5% лихва при просрочие и 10% неустойка върху просрочието.

.....Залогът на цяло предприятие крие риска в даден момент банката кредитор да се окаже собственик на бизнеса. Последният голям пресен пример е сгромолясването заради натрупани дългове на бизнеса на "Алма тур". Компанията майка беше заложена в Уникредит Булбанк и... Централна кооперативна банка, част от групата на "Химимпорт". Освен самата "Алма тур" дългове към ЦКБ натрупа и дъщерното й "Алма тур флай". Заради тях "България ер", също част от "Химимпорт", спря да вози руски туристи, а ситуацията стигна до спор на ниво министерства на туризма. В крайна сметка от ситуацията се излезе, като дружествата на "Алма тур" влязоха в процедура по несъстоятелност и активите им фактически преминаха на разположение на кредиторите.
      "Химимпорт" има сериозни апетити към навлизане на пазара на горива на дребно. Дружеството има специално сформирана за целта компания - "Химойл", която обаче няма развита дейност досега.
      Пълен контрол"
      http://www.capital.bg/biznes/kompani..._ckb_i_ktb_do/
      86 млн. $ срещу 196 бензиностанции. Всеки може да си направи сметката кой ще пули ако се случи "петролен гамбит".
      Не е препоръка за покупка или продажба. Нямам акции тук - тъкмо се услушвах за цени под 4 и то кво стана ?
      Last edited by Protokol; 03.12.2013, 22:32.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от GeorgiBorisov Разгледай мнение
        Покрай тоз Петрол-ен кладенец дето бликна на БФБ, свъсем забравихте да коментирате флагмана !?!?!
        Ето примерно аз съм щастлив, че видях днес и леко раздвижване при привилигированите
        Mи то баш при тях за мене е флагманското.
        2-та кинта напролет сме ги минали кат булдозер доматено колче

А и не бързай да ги отписваш от петрофилма. Не се знае знае ли се дали не са решили да прилапат и тоя секторец...

Коментар

• "Химимпорт" се сдружава със Swissport на летище София

Коментар

• Покрай тоз Петрол-ен кладенец дето бликна на БФБ, свъсем забравихте да коментирате флагмана !?!?!
            Ето примерно аз съм щастлив, че видях днес и леко раздвижване при привилигированите
            Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
              Мен ако питаш основен продавач по Петрол и основен купувач по Химимпорт днес е точно Батката. 17% печалба там и 2-3 % пропуснати ползи при Хима..Сметката излиза.
              не бих се учудило, батката е игралец
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Щом батката се разкеши (за да гони другите избушеняци из вола-прек.), тогава може и флагмана да потегли
                Мен ако питаш основен продавач по Петрол и основен купувач по Химимпорт днес е точно Батката. 17% печалба там и 2-3 % пропуснати ползи при Хима..Сметката излиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                  е те по тая причина и аз не бързам да си купувам тук
                  Щом батката се разкеши (за да гони другите избушеняци из вола-прек.), тогава може и флагмана да потегли
                  Не е препоръка... !!!
                  "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                    продал съм под 5% от акциите си, зайко-байко
                    А и винаги съм казвал - не се влюбвам в акции, винаги гледам алтернативите. Днес Хим е на същата цена, а Петрол е на +17% от средната ми... капиш!?
                    е те по тая причина и аз не бързам да си купувам тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                      много бърже взехте да напускате флагмана нали едва сега започвахте
                      продал съм под 5% от акциите си, зайко-байко
                      А и винаги съм казвал - не се влюбвам в акции, винаги гледам алтернативите. Днес Хим е на същата цена, а Петрол е на +17% от средната ми... капиш!?

Коментар

• Що не спите бе?

Коментар

• много бърже взехте да напускате флагмана нали едва сега започвахте

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            Баш тъй си и стана
                            Диверсифицирах половината обикновени главно с петрол без да се налага да влагам свеж кеш за спекула, а и от любимите си 6C4P хапнах допълнително.
                            Аз едва 25% от покупката си в Петрол финансирах с продажби тук, другите 75% с репа.
                            Просто сега не е време за продажби

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              да, много готино цакане с едри айсберги на бида
                              спекулантите имаха възможност да продават колкото си искат, за да покрият покупки при Петрол и имаше кой да ги посрещне без цената да мръдне под 1,43.
                              Стабилно търсене на силни купувачи... супер!
                              Баш тъй си и стана
                              Диверсифицирах половината обикновени главно с петрол без да се налага да влагам свеж кеш за спекула, а и от любимите си 6C4P хапнах допълнително.

Коментар

• 6C4P защо така зациклиха и няма движение - нагоре, надолу?

Коментар

Working...
                                X