If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химимпорт АД (6C4 / CHIM и 6C4P- привилегировани) (архив до 12.05.2014 г.)
Днес основният натиск беше при ГАЗ ,,но в един момент всичко приключи.При
Зрънчо минаха 150 000 и цената почти не мръдна.При ЦКБ съпротива от
всякъде.Някой опитва движение наддолу,но там инвестиционните фондове
влизат веднага.Нее невъзможно да падне още малко,но ще е трудно и не знам
дали ще си струва цената.
Днес основният натиск беше при ГАЗ ,,но в един момент всичко приключи.При
Зрънчо минаха 150 000 и цената почти не мръдна.При ЦКБ съпротива от
всякъде.Някой опитва движение наддолу,но там инвестиционните фондове
влизат веднага.Нее невъзможно да падне още малко,но ще е трудно и не знам
дали ще си струва цената.
Къде съм казвал подобно нещо? Зависи къф инвеститор си. Ако връткаш 3-5 бона през 5 стотинки значи си падаш техничар и те сърбят пръсченцата. Аз например гледам дългосрочно 1-3 години в период и разни корекцийки през периода не са от значение.
Виж ако има дългосрочно пречупване на тренда е друга бира - както беше 2010-2012 години (3 години). Капиш?
не питай мен питай тъпака който се прави на умен, за толкова хитър се има че чак не е истина как сам се издава, знам че го четеш "умнико".............................
Аз пък съм силно скептичен към техническия анализ не само за родната ни борса, ами и за всички. Това някакви линии да ти казват кога да купуваш и продаваш ми изглежда доста глупаво.
Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .
Ей "умник" знам че ще го прочетеш това, само едно искам да ти кажа ще ти трябват много повечко пари от колкото си милиш за да ти мине номера......................не сме толкова тъпи за колкото ни мислиш................
ама ти сериоzно ли вервас 4е неква акциа с по 200к (смех) оборот на ден може да се продвиди с техни4ески аналиz. по добере 4ети хороскопи
Хима си е доста ликвидна акция и спокойно може да се използва технически анализ. През 2013 г. имаше няколко случаи на точно изразени нива на съпротива и подкрепа. Мисля, че това което виждаме в последните две седмици потвърждава това. Вече имаше подкрепа на 1.97 и два пъти опит за преодоляване на 2,24. Сега да видим дали 1.97 пак ще е спирката надолу.
Ей "умник" знам че ще го прочетеш това, само едно искам да ти кажа ще ти трябват много повечко пари от колкото си милиш за да ти мине номера......................не сме толкова тъпи за колкото ни мислиш................
Така е, получава се двоен връх на ниво 2.20 лева, но от друга страна все още не сме тествали подкрепата на 2 лева. Ако видим цяла сесия, в която цената е твърдо под 2 лева за акция, чак тогава може да мислим за по-сериозен спад.
Цялостната техническа картинка не се е променила. Рейндж от порядъка на 10% не е кой знае какво и е в рамките на нормалното. Сега дори да видим спад под 2 лева, би следвало да има солидна подкрепа на най-ниско ниво от около 1.90 лева, ако предположим, че силният възходящ тренд продължи с пълна сила. Виж, при цена под 1.90 лева, тогава картинката леко се променя, но за анализи по темата е рано все още.
И нека не забравяме с колко дръпнаха индексите от началото на годината и колко дръпна Хим-а. Напълно в рамките на нормалното е да очакваме известна по-сериозна корекция по позицията, считано от абсолютните върхови нива от 2.25 лева.
ама ти сериоzно ли вервас 4е неква акциа с по 200к (смех) оборот на ден може да се продвиди с техни4ески аналиz. по добере 4ети хороскопи
При неуспешен опит да затвърдим на 2.2 тук нещата не са сигурни. Не е препоръка.
Така е, получава се двоен връх на ниво 2.20 лева, но от друга страна все още не сме тествали подкрепата на 2 лева. Ако видим цяла сесия, в която цената е твърдо под 2 лева за акция, чак тогава може да мислим за по-сериозен спад.
Цялостната техническа картинка не се е променила. Рейндж от порядъка на 10% не е кой знае какво и е в рамките на нормалното. Сега дори да видим спад под 2 лева, би следвало да има солидна подкрепа на най-ниско ниво от около 1.90 лева, ако предположим, че силният възходящ тренд продължи с пълна сила. Виж, при цена под 1.90 лева, тогава картинката леко се променя, но за анализи по темата е рано все още.
И нека не забравяме с колко дръпнаха индексите от началото на годината и колко дръпна Хим-а. Напълно в рамките на нормалното е да очакваме известна по-сериозна корекция по позицията, считано от абсолютните върхови нива от 2.25 лева.
Коментар