If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако кажем, че дружеството, както майка, така и дъщерни са в много добро финансово състояние (дълг и собствен капитал, риск ескпозиции и т.н.), няма друго такова дружество на БФБ, което да се търгува на такива дъна и цени..
Успех на продавачите :-)
Не е препоръка
Хубаво конгломератче, но малко поизбушенко. Малко, не много !!! Така ли е Геко или да питаме и Атила ?
Не е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Ако кажем, че дружеството, както майка, така и дъщерни са в много добро финансово състояние (дълг и собствен капитал, риск ескпозиции и т.н.), няма друго такова дружество на БФБ, което да се търгува на такива дъна и цени..
Абе малко преигравате с плюенето по мажоритара.
Не че го защитавам за нещо, но същия беше и при над 15-16 лв/акция.
Не е проблема в точене и лъгане, проблема е в пазара ни. Колабирал, умрял пазар от който всеки гледа как да се измъкне. Пазар оставен без подкрепа от институционални инвеститори...
Мислете логично преди да пишете. Какъв е мотива на един мажоритар да точи компания в който няма кой да го бори за контрол. При това поинтересувайте се и кой купи преди месец-два един голям пакет - над 500Т акции на 88 ст. Защо ще го прави ако компанията се води към източване и фалит???
В пазара е грешката пичове, в пазара... Стана само за дългосрочни игри
Батя, ще прощаваш, ама пишеш пълни малоумщини - дори и в най-големият ъп, когато всякакви кирливи компанийки правеха по 200-300% ъп годишно, тук максимумът, който даде беше ръст от 100%. И тогава никой не го кефеше мажоритаря, но понеже и магаретата летяха през 2007, та и синергончето подхвръкна леко с приприцкване, в очакване на чужденците. И аз съм има тук, и аз се надявах някой да купи дела на Бедо, ама си останахме в очкаване на Годо и о там.....
И не е виновен пазара - напротив, с този ултра некоректен мажоритар, дето само точи дружеството, не плаща дивидент, прави кухи сделки и ми купува терени в Малдост за по 9 милки парчето (ако не ме лъже паметта), ами сори и тази цена е много. И се надявайте тук на ликвидационен дял - ще получиет колкото и теиз в Полимери и Химко и до там. Тук единственото спасение е разкарването на арменца, но това е утопия. За някоя врътка на седмична или месечна база е ок (макар обемът да е смешен), но за дългосрочно - по-добре си пуснете тото, шансът е по-голям....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Абе малко преигравате с плюенето по мажоритара.
Не че го защитавам за нещо, но същия беше и при над 15-16 лв/акция.
Не е проблема в точене и лъгане, проблема е в пазара ни. Колабирал, умрял пазар от който всеки гледа как да се измъкне. Пазар оставен без подкрепа от институционални инвеститори...
Мислете логично преди да пишете. Какъв е мотива на един мажоритар да точи компания в който няма кой да го бори за контрол. При това поинтересувайте се и кой купи преди месец-два един голям пакет - над 500Т акции на 88 ст. Защо ще го прави ако компанията се води към източване и фалит???
В пазара е грешката пичове, в пазара... Стана само за дългосрочни игри
Ква излиза тя : Приходите растат -загубите също ,Ми то да вземат да разпродават активи ,като не могат да печелят .
Според мен яко се източва холдинга а....
Синергон холдинг АД отчете консолидирана загуба към 30.09.2011 г.
28 Ноември 2011 13:10
Синергон холдинг АД отчете загуба за първите девет месеца на годината в размер на 3.420 млн. лв., като година по-рано дружеството е било със загуба от 535 хил. лв. или отрицателният финансов резултат нараства повече от шест пъти. В неконсолидирания си отчет, публикуван по-рано, Синергон холдинг АД отчете печалба за деветмесечието в размер на 847 хил. лв., но и тя беше в пъти надолу на годишна база.
Същевременно нарастват консолидираните нетни приходи от продажби на холдинга, с 5% до 195.261 млн. лв. Консолидираните финансови приходи обаче са надолу, от 1.626 млн. на 135 хил. лв. или над 12 пъти. За това най-много допринасят положителните разлики от операции с финансови активи и инструменти, които падат от 1.466 млн. лв. на 3 хил. лв.
Консолидираните общи разходи за дейността на Синергон холдинг АД нарастват леко, от 187.974 млн. лв. на 199.693 млн. лв. или с 6%.
Синергон холдинг АД притежава дялове в 31 дружества, като в 16 от тях държи 100% от капитала. Акциите на холдинга са едни от най-търгуваните на БФБ-София, като са включени в индексите BG40 и BGTR30. Последната сделка с тях е от днес, 28.11.2011 г. на цена 0.60 лв. за брой, което прави пазарнакапитализация на холдинга от над 11 млн. лв. В момента търсенето на тези акции е на ниво 0.602 лв., а предлагането е на 0.70 лв.
Коментар