IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
    Тук сериозни бидове се появиха. Няма да се учудя ако и при Топливо стане така, но да видим отчета първо там
    http://x3news.com/download/?id=360764

dream on
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Мисля,че грешиш по отношение на прецакването....Мисля си ,че последното нещо,което би направил,Бедо Доганян е по някакъв начин изкуствено да повишава цената на акцията и след това на по-високи нива да им продава,с цел да реализира печалба и да прецака дребните....Това,според мен, би го направил само, ако търси някаква извратена забава,но не и да печели пари по тоя начин...Със сигурност,той печели предостачно ,за да се занимава със сърфиране на БФБ...А и има куп други начини да "припечелва" и някой друг лев "допълнително"покрай холдинга,който той контролира....Ако въобще му е необходимо...Аз лично,много се съмнявам....Влез в сайта на дружеството и разгледай портфолиото му....Холдинга притежава на 100% 25 предприятия...Ще хвърля поглед само на едно от тях "Синергон Хотели"."Синергон Хотели от своя страна притежава 4-ри хотела...Един от тях е Новотела(Гранд Хотел Пловдив)...Мисля си ,че ако утре,ей така,решат да продадат Новотела,парите,които ще получат за него може и да надхвърлят цялата моментна пазарната капитализация на Синергон Холдинг...А остават още три хотела на Слънчака и още 24 предриятия,едно от които е Топливо с безбройните му бази из цялата страна...

Сега следва резонният въпрос :А защо акцията е на тази цена?!?!Е,това са едни други работи,както се изразява един мой приятел....
      А задължения има ли?

Коментар

Вчера само минаха почти 100к. Реално мисля ако някой фонд се напъне може да събере 5%, за да накара Бедо да даде нещо и на миноритарите..

пп Алианц нямаха ли тук?

и как точно с 5% ще накара бедо да даде дивидент?
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Вчера само минаха почти 100к. Реално мисля ако някой фонд се напъне може да събере 5%, за да накара Бедо да даде нещо и на миноритарите..

пп Алианц нямаха ли тук?

"Към 31 декември 2016 г. холдингът има 83 акционера - юридически лица и над 156 000 акционера - физически лица.

Големите акционери с повече от 5% акции от капитала са "Омега Би Ди Холдинг" АД с 41.9% и "Ераст" ЕООД с 8.1%."

Това го взех от сайта им...Дори и да имат ,би трябвало да са под 5%....

Коментар

• Не си мисли, че аз съм някакъв много разбиращ инвеститор и спекулант. Няма как да знам и бъдещето. Просто опитвам да се закача на добри (според мен) цени за тренда. За да успея най-важното за мен е да дефинирам точно риска. Това става като открия добро ниво, на което да поставя стопа. Нищо повече! Ако е писано го удря и регистрирам загуба и си продължавам по пътя.
            Keep going ...

Коментар

• Вчера само минаха почти 100к. Реално мисля ако някой фонд се напъне може да събере 5%, за да накара Бедо да даде нещо и на миноритарите..

пп Алианц нямаха ли тук?

Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
              ....Другият проблем е ,че е трудно,да не кажа почти невъзможно,някой да се опита придобие някакъв по-голям пакет с акции и по този начин да вкара "интрига" на мажоритаря,което светкавично ще повиши цената на акциите и то с много.....А е трудно,не че няма достатъчно "свободни" акции,но 90%от тези акции, са в хора, 99% от които не подозират за съществуването им....Процентите са по-скоро "метафорични",не че съм правил подробно проучване...
              Last edited by dex; 27.07.2017, 15:59.

Коментар

• обемите не са малки за БФБ и вероятно купуват фондове.След този печалба имат оправдание за покупката.Само че дивидента вече почити е изяден и 3тото 3месечие сигурно пак ще е на загуба.Ако някой има служебе достъп до им. регистър може да види какво са продали ПКАР тази и миналата год. за да си платят дивидента.Вероятно зем. земи.Аз гледах в Русе,там няма продажби.
                Тук може би се готви ликвидация на ПКАР,щом така агресивно се дърпа кеша.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Съгласен съм с написаното, имам и личен опит. Както казах имам стратегия и тя ме пази от нагативни развития. И все пак този дивидент е стъпка към повишаването на цената на акциите. Дали само тя ще е достатъчна не знам, но се надявам да има и следващи... времето ще покаже
                  Не знам за пътя...За него знае само Бедо....Основният проблем при Синергон,а и не само,е че "мажоритарят"(написах го в кавички,щото при някои от холдингите контролът се осъществява с двадесетина процента) управлява съответното дружество,като ЕТ...Е,демонстрира се някаква проформа публичност,колкото да не е без хич и толкоз....Другият проблем е ,че е трудно,да не кажа почти невъзможно,някой да се опита придобие някакъв по-голям пакет с акции и по този начин да вкара "интрига" на мажоритаря,което светкавично ще повиши цената на акциите и то с много.....А е трудно,не че няма достатъчно "свободни" акции,но 90%от тези акции, са в хора, 99% от които не подозират за съществуването им....Процентите са по-скоро "метафорични",не че съм правил подробно проучване...
                  На сегашните нива на акцията и при настоящата борсова амосфера,не мисля,че рискът от големи загуби е голям...Малко по-голям е рискът да "залепне" на тия нива и да си седи с месеци и човек да пропусне алтернативни печалби...Най-голяма веселба би настъпила ,ако Бедо реши да си подаде акциите на друг инвеститор,тогава ще напечелиш в пъти....Но това едва ли ще се случи,кой ще си продаде кокошката,която му снася златни яйца....
                  Мнението ми не е препоръка,акции съм имал нееднократно,в момента нямам,но много се замислям,щото съм припечелвал не лошо покрай Бедо - имал съм просто малко повечко късмет естествено,не че съм някакъв велик анализатор и инвеститор...За такива позиции мисля,че късметът играе основна роля..
                  Last edited by retro_69; 27.07.2017, 15:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Уважавам мнението, а и както казах, за мен синергон е пълен с много сантимент (почти изцяло положителен). Пожелавам ти успех, но аз лично не бих играл точно тази игра и точно тук. Не че не може да се случи твоят сценарий - еврохолд е типичния шит, който подскочи в нищото, за мега акцията на момчето с прякор на нигерийски футболист дори няма да отварям дума, но ако нямаш някакво вътрешно инфо и го караш на инстинкт - е, определено ще ти трябва наистина много късмет. Пожелавам ти го!
                    Благодаря! Никакво вътрешно инфо... просто на база модела ми, нещата казват "купувай"
                    Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

Позицията определено става за спекула! Аз лично не виждам някаква новина която би ме накарала да купувам но пък ви пожелавам успех . Ако Бедо е решил може да я вдигне няма спор лично аз съм пас докато не видя добро развитие в някой от бизнесите на арменеца
                      Ще се надявам да дойде и този ден
                      Keep going ...

Коментар

Разбирам и осъзнавам твоята гледна точка и в името на дискусията ще ти предоставя и една по-различна. Основната идея в борсовата игра е да купиш евтино и да продадеш скъпо. Тук поради редица причини е евтино. Може ли да стане по-евтино? Според мен към настоящия момент - не! Пътят на по-малкото съпротивление е нагоре.

Не познавам лично мажоритаря, но ще се опитам да погледна през неговите очи предполагайки, че е некоректен и иска да ме прецака. Как може да ме прецака повече, отколкото себе си? Като ми продаде скъпо акциите си, които е купил евтино. Според мен сега сме във фазата, в която той качва цените на акциите, така че да може да ги продаде скъпо защото конюнктурата е добра и подкрепя този сценарий... това е възможно най-лошия сценарий, в който трябва да съм внимателен, но аз съм ок с него защото си мисля, че имам нужните оръжия да се справя и в такава ситуация. Всичко опира до добро боравене с риска.

Освен този негативен сценарий съществуват десетки не толкова негативни и стотици оптимистични. Не мога да обхвана всичките, няма и нужда. Просто към настоящия момент тази акция, на тази цена е атрактивна и пари от нея могат да се направят. Това е моето мнение и заставам с парите си зад него, а времето ще покаже най-добре...
                        Уважавам мнението, а и както казах, за мен синергон е пълен с много сантимент (почти изцяло положителен). Пожелавам ти успех, но аз лично не бих играл точно тази игра и точно тук. Не че не може да се случи твоят сценарий - еврохолд е типичния шит, който подскочи в нищото, за мега акцията на момчето с прякор на нигерийски футболист дори няма да отварям дума, но ако нямаш някакво вътрешно инфо и го караш на инстинкт - е, определено ще ти трябва наистина много късмет. Пожелавам ти го!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Един съвет от мен. Никога не се доверявай на анализи и препоръки от трети страни. Не бих се учудил, ако елана искат да разкешват, не го твърдя, просто трябва да се мисли. През 2008, когато петрола беше стигнал 150 долара, Сити излизаха с анализи как цената отива към 200-300 долара за барел, купувай народе. После като се срина, на доста места излезе инфо как Сити били най-големите продавачи на фючърси на високата цена в повечето случаи, тези "анализи" съдържат точно обратният сценарий.
                          Съгласен съм с написаното, имам и личен опит. Както казах имам стратегия и тя ме пази от нагативни развития. И все пак този дивидент е стъпка към повишаването на цената на акциите. Дали само тя ще е достатъчна не знам, но се надявам да има и следващи... времето ще покаже
                          Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Мисля,че грешиш по отношение на прецакването....Мисля си ,че последното нещо,което би направил,Бедо Доганян е по някакъв начин изкуствено да повишава цената на акцията и след това на по-високи нива да им продава,с цел да реализира печалба и да прецака дребните....Това,според мен, би го направил само, ако търси някаква извратена забава,но не и да печели пари по тоя начин...Със сигурност,той печели предостачно ,за да се занимава със сърфиране на БФБ...А и има куп други начини да "припечелва" и някой друг лев "допълнително"покрай холдинга,който той контролира....Ако въобще му е необходимо...Аз лично,много се съмнявам....Влез в сайта на дружеството и разгледай портфолиото му....Холдинга притежава на 100% 25 предприятия...Ще хвърля поглед само на едно от тях "Синергон Хотели"."Синергон Хотели от своя страна притежава 4-ри хотела...Един от тях е Новотела(Гранд Хотел Пловдив)...Мисля си ,че ако утре,ей така,решат да продадат Новотела,парите,които ще получат за него може и да надхвърлят цялата моментна пазарната капитализация на Синергон Холдинг...А остават още три хотела на Слънчака и още 24 предриятия,едно от които е Топливо с безбройните му бази из цялата страна...

Сега следва резонният въпрос :А защо акцията е на тази цена?!?!Е,това са едни други работи,както се изразява един мой приятел....
                            Мисля, че си прав за прецакването... по-скоро идеята ми беше как аз да не се окажа прецакан и това е цената, на която купувам. Що се отнася до хотелите и Елана това казаха. Сега с последния отчет дали не поемаме по такъв път? Както казах надяваме се на това, но се подготвяме за най-лошото.
                            Keep going ...

Коментар

Подготви се за най-лошото, надявай се на най-доброто Дали сме балъци времето ще покаже. Елана на последния Мастър Клас споменаха, че тази акция е must have за най-рисковите играчи. Аз харесвам риска, уважавам го и имам респект към него и съм си направил лична стратегия. Призовавам всеки да си опича ъкъла и да мисли за да няма после от играчка - плачка.
                              Един съвет от мен. Никога не се доверявай на анализи и препоръки от трети страни. Не бих се учудил, ако елана искат да разкешват, не го твърдя, просто трябва да се мисли. През 2008, когато петрола беше стигнал 150 долара, Сити излизаха с анализи как цената отива към 200-300 долара за барел, купувай народе. После като се срина, на доста места излезе инфо как Сити били най-големите продавачи на фючърси на високата цена в повечето случаи, тези "анализи" съдържат точно обратният сценарий.

Коментар

• Навремето много хора направиха пари и от ХДПАТ, МОСТ, Енергони, ОЦК,Меком, а още повече загубиха много пари..В пирамидите е важен тайминга..Успех на тези, които не са сърбали попарата на Бедо..

Коментар

Working...
                                X