IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

Разбирам и осъзнавам твоята гледна точка и в името на дискусията ще ти предоставя и една по-различна. Основната идея в борсовата игра е да купиш евтино и да продадеш скъпо. Тук поради редица причини е евтино. Може ли да стане по-евтино? Според мен към настоящия момент - не! Пътят на по-малкото съпротивление е нагоре.

Не познавам лично мажоритаря, но ще се опитам да погледна през неговите очи предполагайки, че е некоректен и иска да ме прецака. Как може да ме прецака повече, отколкото себе си? Като ми продаде скъпо акциите си, които е купил евтино. Според мен сега сме във фазата, в която той качва цените на акциите, така че да може да ги продаде скъпо защото конюнктурата е добра и подкрепя този сценарий... това е възможно най-лошия сценарий, в който трябва да съм внимателен, но аз съм ок с него защото си мисля, че имам нужните оръжия да се справя и в такава ситуация. Всичко опира до добро боравене с риска.

Освен този негативен сценарий съществуват десетки не толкова негативни и стотици оптимистични. Не мога да обхвана всичките, няма и нужда. Просто към настоящия момент тази акция, на тази цена е атрактивна и пари от нея могат да се направят. Това е моето мнение и заставам с парите си зад него, а времето ще покаже най-добре...
    Мисля,че грешиш по отношение на прецакването....Мисля си ,че последното нещо,което би направил,Бедо Доганян е по някакъв начин изкуствено да повишава цената на акцията и след това на по-високи нива да им продава,с цел да реализира печалба и да прецака дребните....Това,според мен, би го направил само, ако търси някаква извратена забава,но не и да печели пари по тоя начин...Със сигурност,той печели предостачно ,за да се занимава със сърфиране на БФБ...А и има куп други начини да "припечелва" и някой друг лев "допълнително"покрай холдинга,който той контролира....Ако въобще му е необходимо...Аз лично,много се съмнявам....Влез в сайта на дружеството и разгледай портфолиото му....Холдинга притежава на 100% 25 предприятия...Ще хвърля поглед само на едно от тях "Синергон Хотели"."Синергон Хотели от своя страна притежава 4-ри хотела...Един от тях е Новотела(Гранд Хотел Пловдив)...Мисля си ,че ако утре,ей така,решат да продадат Новотела,парите,които ще получат за него може и да надхвърлят цялата моментна пазарната капитализация на Синергон Холдинг...А остават още три хотела на Слънчака и още 24 предриятия,едно от които е Топливо с безбройните му бази из цялата страна...

Сега следва резонният въпрос :А защо акцията е на тази цена?!?!Е,това са едни други работи,както се изразява един мой приятел....

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

Щом питаш ще ти кажа. По-силната дума в случая беше "балъци". Просто не се сетих по друг начин да се изразя и не искам да обиждам никого. Не казвам, че тук не могат да се направят пари, напротив. Но това не е нито инвестиране, нито спекула, а тото. Всеки се надява да поскъпне акцията и да ги хариже на следващия за да не остане той накрая с горещия картоф. Това не е лошо в случая, стига да осъзнаваш какво правиш, какво може да загубиш и че купуваш шит. Най-лошото в случая е, че има хора, които вярват, че нещо се случва тук и са открили новата златна кокошка на бфб.
      Подготви се за най-лошото, надявай се на най-доброто Дали сме балъци времето ще покаже. Елана на последния Мастър Клас споменаха, че тази акция е must have за най-рисковите играчи. Аз харесвам риска, уважавам го и имам респект към него и съм си направил лична стратегия. Призовавам всеки да си опича ъкъла и да мисли за да няма после от играчка - плачка.
      Keep going ...

Коментар

Щом питаш ще ти кажа. По-силната дума в случая беше "балъци". Просто не се сетих по друг начин да се изразя и не искам да обиждам никого. Не казвам, че тук не могат да се направят пари, напротив. Но това не е нито инвестиране, нито спекула, а тото. Всеки се надява да поскъпне акцията и да ги хариже на следващия за да не остане той накрая с горещия картоф. Това не е лошо в случая, стига да осъзнаваш какво правиш, какво може да загубиш и че купуваш шит. Най-лошото в случая е, че има хора, които вярват, че нещо се случва тук и са открили новата златна кокошка на бфб.
        поредните празни приказки - бла, бла, шит, балък, картоф, златна кокошка, загуба. Мнение без стойност, тъй като зад него не стоят пари, а емоции на човек, който явно е загубил и не може да се примири. Колко според теб трябва да струва този шит?

Коментар

Какво значи много рисков? Ако предположим, че портфейлът ми е 1 млн лв и играя с 5% риск и стопът ми е на 1 лв това прави ли ме много рисков?

Коментар

Баси, щом се почна с купуването на такива шитове, значи или има много рискови играчи (да не кажа по-силна дума) на бфб или вече почва да се надува балона. Според мен от второто сме далече, така, че явно е първото.
            Какво значи много рисков? Ако предположим, че портфейлът ми е 1 млн лв и играя с 5% риск и стопът ми е на 1 лв това прави ли ме много рисков?
            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

и как точно може да се шорти?
              питай брокера си дали предлага услугата, ако не, има и други големи брокери, които може да дадат да шортваш. Проблемът ти е, че свилоза не може да ти служи като обезпечение.

Коментар

• Баси, щом се почна с купуването на такива шитове, значи или има много рискови играчи (да не кажа по-силна дума) на бфб или вече почва да се надува балона. Според мен от второто сме далече, така, че явно е първото. Липса на достатъчно качествени емитенти на бфб също оказва роля инвеститорите да си набиват парите в такива "дружества". Но човека е единственото животно, което като веднъж го е бил тока, пак си слага ръката на същото място с очакване на различен резултат. Имаше една много хубава английска поговорка: fool me once shame on you. fool me twice shame on me. Така, че не Бедо е виновен, а инвестиращите в неговите дружества.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

съгласен съм с теб, че ако не застанеш с пари зад мнението, то тогава мнението ти не струва! Който е против синергона, може да го шортва. Не съм чул някой песемист да го е шортил.
                  и как точно може да се шорти?
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Разбирам и осъзнавам твоята гледна точка и в името на дискусията ще ти предоставя и една по-различна. Основната идея в борсовата игра е да купиш евтино и да продадеш скъпо. Тук поради редица причини е евтино. Може ли да стане по-евтино? Според мен към настоящия момент - не! Пътят на по-малкото съпротивление е нагоре.

Не познавам лично мажоритаря, но ще се опитам да погледна през неговите очи предполагайки, че е некоректен и иска да ме прецака. Как може да ме прецака повече, отколкото себе си? Като ми продаде скъпо акциите си, които е купил евтино. Според мен сега сме във фазата, в която той качва цените на акциите, така че да може да ги продаде скъпо защото конюнктурата е добра и подкрепя този сценарий... това е възможно най-лошия сценарий, в който трябва да съм внимателен, но аз съм ок с него защото си мисля, че имам нужните оръжия да се справя и в такава ситуация. Всичко опира до добро боравене с риска.

Освен този негативен сценарий съществуват десетки не толкова негативни и стотици оптимистични. Не мога да обхвана всичките, няма и нужда. Просто към настоящия момент тази акция, на тази цена е атрактивна и пари от нея могат да се направят. Това е моето мнение и заставам с парите си зад него, а времето ще покаже най-добре...
                    Позицията определено става за спекула! Аз лично не виждам някаква новина която би ме накарала да купувам но пък ви пожелавам успех . Ако Бедо е решил може да я вдигне няма спор лично аз съм пас докато не видя добро развитие в някой от бизнесите на арменеца

Коментар

съгласен съм с теб, че ако не застанеш с пари зад мнението, то тогава мнението ти не струва! Който е против синергона, може да го шортва. Не съм чул някой песемист да го е шортил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Време е чичо Бедо за заблажи - сега ше си купи някое имотче в друга свързана нему фирмичка и за акционерите - е, те си знаят. Но може и да греша, все пак шансът е като да видиш жив дракон на път за магазина - 50/50 - или ше го видиш, или няма да го видиш От друга страна пък, зависи и какви субстанции употребяваш - тогава шансът да видиш дракон многократно се увеличава.

Успех на държащите, за мен синергона е много голям сантимент от години, но едва ли някога пак ще вляза тук. Фундаментът наистина е отличен, но фината настройка, в лицето на Бедо е способна да бие всеки фундамент. Успех!

Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Време е чичо Бедо за заблажи - сега ше си купи някое имотче в друга свързана нему фирмичка и за акционерите - е, те си знаят. Но може и да греша, все пак шансът е като да видиш жив дракон на път за магазина - 50/50 - или ше го видиш, или няма да го видиш От друга страна пък, зависи и какви субстанции употребяваш - тогава шансът да видиш дракон многократно се увеличава.

Успех на държащите, за мен синергона е много голям сантимент от години, но едва ли някога пак ще вляза тук. Фундаментът наистина е отличен, но фината настройка, в лицето на Бедо е способна да бие всеки фундамент. Успех!
                          Благодаря ти за това мнение! Вече съм убеден, че пътят тук е нагоре.

Коментар

• Време е чичо Бедо за заблажи - сега ше си купи някое имотче в друга свързана нему фирмичка и за акционерите - е, те си знаят. Но може и да греша, все пак шансът е като да видиш жив дракон на път за магазина - 50/50 - или ше го видиш, или няма да го видиш От друга страна пък, зависи и какви субстанции употребяваш - тогава шансът да видиш дракон многократно се увеличава.

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Тук сериозни бидове се появиха. Няма да се учудя ако и при Топливо стане така, но да видим отчета първо там

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...olding-243757/

Коментар

Working...
                                X