If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Навремето много хора направиха пари и от ХДПАТ, МОСТ, Енергони, ОЦК,Меком, а още повече загубиха много пари..В пирамидите е важен тайминга..Успех на тези, които не са сърбали попарата на Бедо..
Разбирам и осъзнавам твоята гледна точка и в името на дискусията ще ти предоставя и една по-различна. Основната идея в борсовата игра е да купиш евтино и да продадеш скъпо. Тук поради редица причини е евтино. Може ли да стане по-евтино? Според мен към настоящия момент - не! Пътят на по-малкото съпротивление е нагоре.
Не познавам лично мажоритаря, но ще се опитам да погледна през неговите очи предполагайки, че е некоректен и иска да ме прецака. Как може да ме прецака повече, отколкото себе си? Като ми продаде скъпо акциите си, които е купил евтино. Според мен сега сме във фазата, в която той качва цените на акциите, така че да може да ги продаде скъпо защото конюнктурата е добра и подкрепя този сценарий... това е възможно най-лошия сценарий, в който трябва да съм внимателен, но аз съм ок с него защото си мисля, че имам нужните оръжия да се справя и в такава ситуация. Всичко опира до добро боравене с риска.
Освен този негативен сценарий съществуват десетки не толкова негативни и стотици оптимистични. Не мога да обхвана всичките, няма и нужда. Просто към настоящия момент тази акция, на тази цена е атрактивна и пари от нея могат да се направят. Това е моето мнение и заставам с парите си зад него, а времето ще покаже най-добре...
Мисля,че грешиш по отношение на прецакването....Мисля си ,че последното нещо,което би направил,Бедо Доганян е по някакъв начин изкуствено да повишава цената на акцията и след това на по-високи нива да им продава,с цел да реализира печалба и да прецака дребните....Това,според мен, би го направил само, ако търси някаква извратена забава,но не и да печели пари по тоя начин...Със сигурност,той печели предостачно ,за да се занимава със сърфиране на БФБ...А и има куп други начини да "припечелва" и някой друг лев "допълнително"покрай холдинга,който той контролира....Ако въобще му е необходимо...Аз лично,много се съмнявам....Влез в сайта на дружеството и разгледай портфолиото му....Холдинга притежава на 100% 25 предприятия...Ще хвърля поглед само на едно от тях "Синергон Хотели"."Синергон Хотели от своя страна притежава 4-ри хотела...Един от тях е Новотела(Гранд Хотел Пловдив)...Мисля си ,че ако утре,ей така,решат да продадат Новотела,парите,които ще получат за него може и да надхвърлят цялата моментна пазарната капитализация на Синергон Холдинг...А остават още три хотела на Слънчака и още 24 предриятия,едно от които е Топливо с безбройните му бази из цялата страна...
Сега следва резонният въпрос :А защо акцията е на тази цена?!?!Е,това са едни други работи,както се изразява един мой приятел....
Щом питаш ще ти кажа. По-силната дума в случая беше "балъци". Просто не се сетих по друг начин да се изразя и не искам да обиждам никого. Не казвам, че тук не могат да се направят пари, напротив. Но това не е нито инвестиране, нито спекула, а тото. Всеки се надява да поскъпне акцията и да ги хариже на следващия за да не остане той накрая с горещия картоф. Това не е лошо в случая, стига да осъзнаваш какво правиш, какво може да загубиш и че купуваш шит. Най-лошото в случая е, че има хора, които вярват, че нещо се случва тук и са открили новата златна кокошка на бфб.
Подготви се за най-лошото, надявай се на най-доброто Дали сме балъци времето ще покаже. Елана на последния Мастър Клас споменаха, че тази акция е must have за най-рисковите играчи. Аз харесвам риска, уважавам го и имам респект към него и съм си направил лична стратегия. Призовавам всеки да си опича ъкъла и да мисли за да няма после от играчка - плачка.
Щом питаш ще ти кажа. По-силната дума в случая беше "балъци". Просто не се сетих по друг начин да се изразя и не искам да обиждам никого. Не казвам, че тук не могат да се направят пари, напротив. Но това не е нито инвестиране, нито спекула, а тото. Всеки се надява да поскъпне акцията и да ги хариже на следващия за да не остане той накрая с горещия картоф. Това не е лошо в случая, стига да осъзнаваш какво правиш, какво може да загубиш и че купуваш шит. Най-лошото в случая е, че има хора, които вярват, че нещо се случва тук и са открили новата златна кокошка на бфб.
поредните празни приказки - бла, бла, шит, балък, картоф, златна кокошка, загуба. Мнение без стойност, тъй като зад него не стоят пари, а емоции на човек, който явно е загубил и не може да се примири. Колко според теб трябва да струва този шит?
Какво значи много рисков? Ако предположим, че портфейлът ми е 1 млн лв и играя с 5% риск и стопът ми е на 1 лв това прави ли ме много рисков?
Баси, щом се почна с купуването на такива шитове, значи или има много рискови играчи (да не кажа по-силна дума) на бфб или вече почва да се надува балона. Според мен от второто сме далече, така, че явно е първото.
Какво значи много рисков? Ако предположим, че портфейлът ми е 1 млн лв и играя с 5% риск и стопът ми е на 1 лв това прави ли ме много рисков?
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
и как точно може да се шорти?
питай брокера си дали предлага услугата, ако не, има и други големи брокери, които може да дадат да шортваш. Проблемът ти е, че свилоза не може да ти служи като обезпечение.
Баси, щом се почна с купуването на такива шитове, значи или има много рискови играчи (да не кажа по-силна дума) на бфб или вече почва да се надува балона. Според мен от второто сме далече, така, че явно е първото. Липса на достатъчно качествени емитенти на бфб също оказва роля инвеститорите да си набиват парите в такива "дружества". Но човека е единственото животно, което като веднъж го е бил тока, пак си слага ръката на същото място с очакване на различен резултат. Имаше една много хубава английска поговорка: fool me once shame on you. fool me twice shame on me. Така, че не Бедо е виновен, а инвестиращите в неговите дружества.
съгласен съм с теб, че ако не застанеш с пари зад мнението, то тогава мнението ти не струва! Който е против синергона, може да го шортва. Не съм чул някой песемист да го е шортил.
и как точно може да се шорти?
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Разбирам и осъзнавам твоята гледна точка и в името на дискусията ще ти предоставя и една по-различна. Основната идея в борсовата игра е да купиш евтино и да продадеш скъпо. Тук поради редица причини е евтино. Може ли да стане по-евтино? Според мен към настоящия момент - не! Пътят на по-малкото съпротивление е нагоре.
Не познавам лично мажоритаря, но ще се опитам да погледна през неговите очи предполагайки, че е некоректен и иска да ме прецака. Как може да ме прецака повече, отколкото себе си? Като ми продаде скъпо акциите си, които е купил евтино. Според мен сега сме във фазата, в която той качва цените на акциите, така че да може да ги продаде скъпо защото конюнктурата е добра и подкрепя този сценарий... това е възможно най-лошия сценарий, в който трябва да съм внимателен, но аз съм ок с него защото си мисля, че имам нужните оръжия да се справя и в такава ситуация. Всичко опира до добро боравене с риска.
Освен този негативен сценарий съществуват десетки не толкова негативни и стотици оптимистични. Не мога да обхвана всичките, няма и нужда. Просто към настоящия момент тази акция, на тази цена е атрактивна и пари от нея могат да се направят. Това е моето мнение и заставам с парите си зад него, а времето ще покаже най-добре...
Позицията определено става за спекула! Аз лично не виждам някаква новина която би ме накарала да купувам но пък ви пожелавам успех . Ако Бедо е решил може да я вдигне няма спор лично аз съм пас докато не видя добро развитие в някой от бизнесите на арменеца
съгласен съм с теб, че ако не застанеш с пари зад мнението, то тогава мнението ти не струва! Който е против синергона, може да го шортва. Не съм чул някой песемист да го е шортил.
Време е чичо Бедо за заблажи - сега ше си купи някое имотче в друга свързана нему фирмичка и за акционерите - е, те си знаят. Но може и да греша, все пак шансът е като да видиш жив дракон на път за магазина - 50/50 - или ше го видиш, или няма да го видиш От друга страна пък, зависи и какви субстанции употребяваш - тогава шансът да видиш дракон многократно се увеличава.
Успех на държащите, за мен синергона е много голям сантимент от години, но едва ли някога пак ще вляза тук. Фундаментът наистина е отличен, но фината настройка, в лицето на Бедо е способна да бие всеки фундамент. Успех!
Време е чичо Бедо за заблажи - сега ше си купи някое имотче в друга свързана нему фирмичка и за акционерите - е, те си знаят. Но може и да греша, все пак шансът е като да видиш жив дракон на път за магазина - 50/50 - или ше го видиш, или няма да го видиш От друга страна пък, зависи и какви субстанции употребяваш - тогава шансът да видиш дракон многократно се увеличава.
Успех на държащите, за мен синергона е много голям сантимент от години, но едва ли някога пак ще вляза тук. Фундаментът наистина е отличен, но фината настройка, в лицето на Бедо е способна да бие всеки фундамент. Успех!
Благодаря ти за това мнение! Вече съм убеден, че пътят тук е нагоре.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар