IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синергон Холдинг АД (SNRG / PETHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
    Аз мисля да забия тук едно "ПИРОНЧи" !
    Тъй като и Анализаторите рекоха "ДА го ИМАШ"

днес тук и сега 1бр.акц. = 1,30 от Синергията !
    пак тук и сега 1бр.акц. от;-
    Стар. п-на = 8,45 , Софарма = 4,85 , ИХЛБЛ = 1,05 , ХИКА = 4,00 , Зл. лев = 0,68
    Монбат =11,45 , ДОХ = 2,04 , ТКС = 1,50/3,00 , ВАХод =34,00 , ХИМ = 1,72
    и от екзотиките ;-
    СофТР .= 8,30 , М+Схид. = 8,45 , ХЕС = 5,80 , КОРАвО = 10,40 , ТОПЛОТО = 4,40
    Инта, Ако тези са екзотики какво е Синергията? Нормална акция?
    От поста ти излиза че ходингЪТ го туряш редом с ЦЕНХЛ, СФАРМ, ИХЛБЛ, МБАТ ... . това по какви критерии - по очакван ръст на цената може би ? Щото по П/БВ ги бие а по всичко друго изоства..... Не знам озадачен съм . не съм писъл домашно тук от много време

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение

По написаното от теб подозирам, че няма да поискат да ме чуят и тогава вариант остава или създаването на Мегафонд от държавата, който да защитава миноритарните акционери от масовата приватизация или да я караме по старому и да се надяваме да успеят да направят нещо. Все пак Топливо продава имоти и може пък да са решили да продадат част от обектите. Ще видим...
      Не, не подозираш, а си напълно сигурен, че няма да искат да те чуят, просто се правиш на наивен в момента!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
        Колеги,айде да си спестим субективните мнения,кой колко спечелил и кой колко бил изгубил от разни позиции...
        Трейдъра написа,че Синергон правил загуби 9 поредни години...Бедо е виновен!
        А някой направи ли си труда да види от какво са основните приходи на холдинга?!?Да сте забелязали,че около 80 % са от търговия/ основноТопливо с 270-те си бази/?!?А да сте обърнали внимание,че по-голямата част от тази търговия е с строителни(и свързани с строителството) материали?!?А да сте чули ,че строителството изпадна в страховита криза в последните 10 години?!?(Изключвам последните 1-2 години ,в които за всеобща радост се забелязва оживление)
        Знаете ли че приходите от продажби на Топливо за 2007 са 330млн.лв,а за 2016 са 201млн.лв.Убеден съм ,че Бедо е на100% виновен и за кризата, и за този почти катастрофалния спад на приходите....
        А Лакпром?!И то ли е съвсем нормално да супер печелившо при криза в строителството?!?!
        И какво сте очаквали при тези обективни негативни фактори касаещи холдинга + низходящ тренд на БФБ?!?Акцията да лети в небесата?!?
        А как се преструктурира такава мащабна дейност?!?Да зареди плодове и зеленчуци в базите на Топливо ли?!
        Аз ли съм ви виновен,че по време на кризата сте се натресли на дружество,чиито продажби са силно зависими от строителството?Това е обективен факт,а не субективно мнение...
        Бедо-лош мажоритар,щото не давал дивиденти....Както се вижда,преди кризата е давал,може и мижави да са били,ама е давал....По-голяма част от печалбата е отнасял,като неразпределена и май се оказва,че добре е правил,щото ако е радавал цялата печалба,нямаше да има резерви ,с които да "преживее" през кризата....
        А между другото акциите на Порше за 2 години са се сринали с 50%...Сигурно и там си имат някой Бедо...Лирично отклонение...
        Сега...Карал Бентли....Ми то ,по нашите географски ширини ,почти всеки пръдльо,дето отвори фирма с пет човека,на втората година се чуди,каква по-голяма джипка да си купи....На фона на тоя коскуджамти холдинг няма да кара Голф -1, я...
        Със сигурност мениджмънта на дружеството,може да не е най-добрият,но тук имаме много обективни фактори,които са повлияли на цената на акцията...
        Въпросът е струва ли си днес,на текущи цени да се инвестира във въпросната акция...Отговорът за мен е много труден,но със сигурност не е категорично -не...
        Ако има някой преки или косвени наблюдения нека сподели ,как върви алъш -вериша в Топливо,има ли раздвижване,пък и в други дъщерни дружества...И други такива впечатления...Но на мен лично ,не са ми от никаква полза мнения,какъв голям мошеник бил Бедо и как много хора се били опарили от акцията му...
        съгласен съм с теб, явно бг инвеститорската психология е, че ако караш готина кола, значи си мошеник

Коментар

• Аз мисля да забия тук едно "ПИРОНЧи" !
          Тъй като и Анализаторите рекоха "ДА го ИМАШ"

днес тук и сега 1бр.акц. = 1,30 от Синергията !
          пак тук и сега 1бр.акц. от;-
          Стар. п-на = 8,45 , Софарма = 4,85 , ИХЛБЛ = 1,05 , ХИКА = 4,00 , Зл. лев = 0,68
          Монбат =11,45 , ДОХ = 2,04 , ТКС = 1,50/3,00 , ВАХод =34,00 , ХИМ = 1,72
          и от екзотиките ;-
          СофТР .= 8,30 , М+Схид. = 8,45 , ХЕС = 5,80 , КОРАвО = 10,40 , ТОПЛОТО = 4,40

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение

Предложи го на ръководството, може да го ликвидират, но вкарай и тази националистическа нотка, доброто на държавата или нещо подобно!
            По написаното от теб подозирам, че няма да поискат да ме чуят и тогава вариант остава или създаването на Мегафонд от държавата, който да защитава миноритарните акционери от масовата приватизация или да я караме по старому и да се надяваме да успеят да направят нещо. Все пак Топливо продава имоти и може пък да са решили да продадат част от обектите. Ще видим...
            Last edited by Mr.Profit; 28.07.2017, 16:43.
            Keep going ...

Коментар

Ако не могат да печелят при растящ пазар, то дали не е редно да помислят за ликвидация? Не е добре и за България този ресурс да ходи на вятъра.
              Предложи го на ръководството, може да го ликвидират, но вкарай и тази националистическа нотка, доброто на държавата или нещо подобно!

Коментар

• Ако не могат да печелят при растящ пазар, то дали не е редно да помислят за ликвидация? Не е добре и за България този ресурс да ходи на вятъра.
                Keep going ...

Коментар

• Това е така, не се очакват чудеса от Топливо при стагнация на строителния бранш, но то, Топливо изостава спрямо конкурентите опериращи в същата среда. Ето имаме 1.5 години възход в строителството - къде е аналогичният резултат на Топливо?
                  Склада им на Сточна гара в София ми е най-близо. Там добре че си правят от време на време по някоя ревизия инак ще пукнат от скука има чувство. Едно време още печелеха повече от гориво отколкото от строителство, може би пак е така не знам точно - все-пак нямам жив интерес тук .Само държа по едно око като потенциален храст от който да изкочи заек.
                  В момента се чудя дали мисли да изкача - добре че няма кеш та съм опазен от изкушения . С кеш аго докарах до оная Ъпсурт-ска ситуация да "притежавам десетки левове". Така не съм бил.

Коментар

• Колеги,айде да си спестим субективните мнения,кой колко спечелил и кой колко бил изгубил от разни позиции...
                    Трейдъра написа,че Синергон правил загуби 9 поредни години...Бедо е виновен!
                    А някой направи ли си труда да види от какво са основните приходи на холдинга?!?Да сте забелязали,че около 80 % са от търговия/ основноТопливо с 270-те си бази/?!?А да сте обърнали внимание,че по-голямата част от тази търговия е с строителни(и свързани с строителството) материали?!?А да сте чули ,че строителството изпадна в страховита криза в последните 10 години?!?(Изключвам последните 1-2 години ,в които за всеобща радост се забелязва оживление)
                    Знаете ли че приходите от продажби на Топливо за 2007 са 330млн.лв,а за 2016 са 201млн.лв.Убеден съм ,че Бедо е на100% виновен и за кризата, и за този почти катастрофалния спад на приходите....
                    А Лакпром?!И то ли е съвсем нормално да супер печелившо при криза в строителството?!?!
                    И какво сте очаквали при тези обективни негативни фактори касаещи холдинга + низходящ тренд на БФБ?!?Акцията да лети в небесата?!?
                    А как се преструктурира такава мащабна дейност?!?Да зареди плодове и зеленчуци в базите на Топливо ли?!
                    Аз ли съм ви виновен,че по време на кризата сте се натресли на дружество,чиито продажби са силно зависими от строителството?Това е обективен факт,а не субективно мнение...
                    Бедо-лош мажоритар,щото не давал дивиденти....Както се вижда,преди кризата е давал,може и мижави да са били,ама е давал....По-голяма част от печалбата е отнасял,като неразпределена и май се оказва,че добре е правил,щото ако е радавал цялата печалба,нямаше да има резерви ,с които да "преживее" през кризата....
                    А между другото акциите на Порше за 2 години са се сринали с 50%...Сигурно и там си имат някой Бедо...Лирично отклонение...
                    Сега...Карал Бентли....Ми то ,по нашите географски ширини ,почти всеки пръдльо,дето отвори фирма с пет човека,на втората година се чуди,каква по-голяма джипка да си купи....На фона на тоя коскуджамти холдинг няма да кара Голф -1, я...
                    Със сигурност мениджмънта на дружеството,може да не е най-добрият,но тук имаме много обективни фактори,които са повлияли на цената на акцията...
                    Въпросът е струва ли си днес,на текущи цени да се инвестира във въпросната акция...Отговорът за мен е много труден,но със сигурност не е категорично -не...
                    Ако има някой преки или косвени наблюдения нека сподели ,как върви алъш -вериша в Топливо,има ли раздвижване,пък и в други дъщерни дружества...И други такива впечатления...Но на мен лично ,не са ми от никаква полза мнения,какъв голям мошеник бил Бедо и как много хора се били опарили от акцията му...

Коментар

• "
                      Ех, Джони, Джони... И сега как да намеря оправдание за покупките ми около 50 стотинки? Моля помогни ми да се оправдая

Когато ти си купувал на 50 стотинки тук, аз купувах Хес на 3 лв преди сплита 7:1, тоест на 45 стотинки. Сметни сам представянето на двете акции за периода. "

Браво, Джони, Браво. Шапка ти свалям. Най-великия си!!!!
                      И понеже не сравняваме картофи с домати, не разбрах пак за оправданието за моята инвестиция, не за твоята.

P.S. И не че нещо, ама Хес не даде ли 5 безплатни на една стара?

Коментар

• Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
                        Има факти и те са, че дружеството се управлява лошо, трупат се значителни загуби последните години. Никакъв опит за публичност и добро корпоративно управление, шефовете карат Бентлита и грам не им пука за миноритарите. При зададени въпроси отговарят уклончиво или въобще не отговарят. Съмнения за криене на печалбата и др и др.
                        Хубаво е, че стигаме до фактите. Всички тези неща, които споменаваш вътре ли са в цената? Според мен, да. Ударихме ли дъното? Според мен, да. В момента във възходящ тренд ли сме в тази акция и на българския пазар като цяло? Според мен, да. Струва ли си човек да се опита да се закачи за този тренд с надежда, че трендът е по-вероятно да продължи отколкото не? Според мен, да. Хубаво ли е човек да има план за излизане ако нещата не се развият по план? Според мен, да.

Всяка акция си е един отделен свят. Има консенсус, че и от такива "шитове" се правят пари. Аз лично се опитвам да го правя. Опитваш се да предпазваш другите, но дали не ги лишаваш от ценен опит и в крайна сметка пък ти самият да ги подведеш... тук са много тънки нещата. Човек променя света по ведоми и неведоми пътища и е много трудно да прецениш до какво ще доведат действията ти в крайна сметка.

Благодаря за пожеланията, но каквото има да става ще стане
                        Keep going ...

Коментар

Доста ценно мнение (без това в кавичките), харесах го. Само искам да попитам ако случайно... съвсем случайно тази акция се окаже най-покачващата се на БФБ поради някакви си причини какво ще излезе в крайна сметка? Нека да има различни мнения, това е много положително, но убедеността с която пишеш ми е странна защото никой не знае бъдещето. Опитваш се да правиш някакви анализи и според има резон в доста от думите ти, но хайде да поговорим за думите в кавичките. Откъде можеш да го гарантираш написаното?
                          Бъдещето никой не може да го каже, прав си. Лично ви пожелах по-надолу в темата да си продадете акциите на бакшишите на 20 лв преди да дойде новата криза някой ден. И от шитове се правят пари и то много като дойде алчността. Лично аз аъм направил не малко от Мостстрой. Но ги направих ясно осъзнаващ, че това е шит. Тогава бях млад и зелен и много рисков играч. Но да се обяснява тук във форума как едва ли не е перла и всичко е прекрасно не е правилно според мен. Доста хора са се подлъгвали от такива писания. Има факти и те са, че дружеството се управлява лошо, трупат се значителни загуби последните години. Никакъв опит за публичност и добро корпоративно управление, шефовете карат Бентлита и грам не им пука за миноритарите. При зададени въпроси отговарят уклончиво или въобще не отговарят. Съмнения за криене на печалбата и др и др.

Коментар

Има нещо, което във финансовия сектор се нарича конфликт на интереси. Ти като притежател на акции си пристрастен, точно защото си сложил пари, аз не съм. "Зацепи ли, акционерино? А това, че ще загубиш пари си е изцяло твой проблем, но че можеш да подлъжеш с брътвежите си неопитни хора не си е изцяло твой проблем." Това е форум, никъде не пише, че трябва само акционери да пишат в темите. Ако беше така, щяхме да четем само цветя и рози.
                            Доста ценно мнение (без това в кавичките), харесах го. Само искам да попитам ако случайно... съвсем случайно тази акция се окаже най-покачващата се на БФБ поради някакви си причини какво ще излезе в крайна сметка? Нека да има различни мнения, това е много положително, но убедеността с която пишеш ми е странна защото никой не знае бъдещето. Опитваш се да правиш някакви анализи и според има резон в доста от думите ти, но хайде да поговорим за думите в кавичките. Откъде можеш да го гарантираш написаното?
                            Last edited by Mr.Profit; 28.07.2017, 13:15.
                            Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение

ок, мерси за мнението.
                              Много полезно ми беше.
                              Колкото повече подобни мнения има във форума, толкова по-добре.
                              п.с. радвам се, че не съм ти повлиял на теб, въпреки че си неопитен

Коментар

Има нещо, което във финансовия сектор се нарича конфликт на интереси. Ти като притежател на акции си пристрастен, точно защото си сложил пари, аз не съм. Зацепи ли, акционерино? А това, че ще загубиш пари си е изцяло твой проблем, но че можеш да подлъжеш с брътвежите си неопитни хора не си е изцяло твой проблем. Това е форум, никъде не пише, че трябва само акционери да пишат в темите. Ако беше така, щяхме да четем само цветя и рози.
                                ок, мерси за мнението.
                                Много полезно ми беше.
                                Колкото повече подобни мнения има във форума, толкова по-добре.

Коментар

Working...
                                X