Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Индустриален Холдинг България (IHB / IHLBL)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеА тази щом от 16 години не изплаща....
Добре че нямам много артии тука. Че не само дивидента е мираж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТака е, цената ще падне, не си спомням конкретния случай, а не ми се рови в момента да го търся.
Аз лично от западни компании ако ми дадат право да избирам между кеш дивидент и акции винаги избирам акции, то при техните 25- 30% данък върху дивидента и нулевата ставка на капиталова печалба тук си е винаги далавера.
Чувал съм че доста западни компании изплащат дивиденти.
А тази щом от 16 години не изплаща....
Добре че нямам много артии тука. Че не само дивидента е мираж.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеНе знам. Като не знам си признавам.
Ама не мога да се сетя какво печели един акционер, ако автоматично към акцията му се прибавят още 4 акции.
Просто ако са били емитирани един милион акции, то стават 5 милиона. Ама капиталите на дружеството да не се умножават я?
И какво се случва с цената на тази акция на борсата? Елементарното разсъждение, че че цената трябва да падне с пъти.
Аз лично от западни компании ако ми дадат право да избирам между кеш дивидент и акции винаги избирам акции, то при техните 25- 30% данък върху дивидента и нулевата ставка на капиталова печалба тук си е винаги далавера.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсъщност изплащането на дивидент през нови акции си е доста популярно където има сериозна разлика между данък капиталова печалба и данък дивидент. Имаш 100 акции получаваш 2 нови. Ако имаш 101 получаваш 2 нови плюс някакви там стотинки за 1 та акция. В България разликата е само 5% сега и не си заслужава много, но ми се върти в главата че по едно време имаше такива дивиденти при някой компании - макар че може и да бъркам.
Не знам. Като не знам си признавам.
Ама не мога да се сетя какво печели един акционер, ако автоматично към акцията му се прибавят още 4 акции.
Просто ако са били емитирани един милион акции, то стават 5 милиона. Ама капиталите на дружеството да не се умножават я?
И какво се случва с цената на тази акция на борсата? Елементарното разсъждение, че цената трябва да падне с пъти.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕхее, че той избушеняка Синергон е плащал дивидент по-скоро.
Значи ИХБ-то ще излезе по-голям избушеняк, така ли излиза??
Синергон холдинг разпределя 10% от печалбата за дивиденти
01.07.2008 15:42
Общо 1,469 млн. лв. ще получат собствениците на акции от капитала на Синергон Холдинг
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеЕхееее, далечната 1997 г.
Информация за разпределяне на печалбата на ИХБ през годините
Значи ИХБ-то ще излезе по-голям избушеняк, така ли излиза??
Синергон холдинг разпределя 10% от печалбата за дивиденти
01.07.2008 15:42
Общо 1,469 млн. лв. ще получат собствениците на акции от капитала на Синергон Холдинг
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ какво излиза? От 97ма насам не са изплащали дивидент.
А "изплащане на дивидент" чрез самоумножение на акцията е някакъв непознат за мен прийом.Грандиозно! Имал си 1000 акции, стават 5000...
Ама какво ли зная аз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеЕхееее, далечната 1997 г.
Информация за разпределяне на печалбата на ИХБ през годините1997г.
За 1997 г. ИХБ е разпределил дивидент както следва:
Дивидентът на 1 акция е 5,688 лв., като от тях 4 лв. са под формата на 4 нови акции с номинал 1 лв. и 1,688 лв. в брой.
А "изплащане на дивидент" чрез самоумножение на акцията е някакъв непознат за мен прийом.Грандиозно! Имал си 1000 акции, стават 5000...
Ама какво ли зная аз.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнениеизлезна неконс. Според мен тук могат да се дадат 10ст. нетто на акция => 10% див.доходнст.
Обратното изкупуване продължава със слаба пара
Коментар
Коментар