IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
    Martins, хибридния инструмент беше издаден единствено и само, за да може да мине сделката за Крема. Сети се кой си изкупи емисията и кой взе кредита.

Отворете си очите малко и мислете.
    какъв номинал беше хибридния инструмен, колко голям беше кредита, колко поразнаха активите след емитирането на хибрида?

Затворете си очите и не четете във форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
      малко инфо. Подчиненият дълг ти влиза в капиталовата база, върху която може да отпускаш 10 пъти повече кредити, т.е. срещу този дълг от 10,50% даваш кредити дори и на по-ниска лихва. Чул съм да му казват ефект на усилването, ама това трябва явно да си банкер, за да го разбереш.
      Martins, хибридния инструмент беше издаден единствено и само, за да може да мине сделката за Крема. Сети се кой си изкупи емисията и кой взе кредита.

Отворете си очите малко и мислете.
      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Заформила се е много смислена дискусия и понеже участниците показват завидни аналитични умения си позволявам да се включа с въпрос, който е бил обсъждан и преди, но все пак.... към ДНЕШНА дата ако сравнявате ПИБ и ЦКБ, коя ви се вижда в по-добро положение с оглед финансово състояние, текуща пазарна среда и перспективи за развитие?

Коментар

малко инфо. Подчиненият дълг ти влиза в капиталовата база, върху която може да отпускаш 10 пъти повече кредити, т.е. срещу този дълг от 10,50% даваш кредити дори и на по-ниска лихва. Чул съм да му казват ефект на усилването, ама това трябва явно да си банкер, за да го разбереш.
          Taka e.Но тия усилвания какъв ефект ще имат?Още кредити на свързани лица за да заработят активите, които банката придоби.Защото е нелепо да се твърди, че Надин не е свързана с Кремиковци и акцинерите на ПИБ.Както и Хармони незнамсиквоси за ОЦК.Сега и Юнионбанк щели да купуват,май. Струва ми се, че се изсилват.Имат още л....а да чистят.Засега нямам акции ама ако я направят стотинки .... бих изспекулирал.
          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
            Я разгледайте малко отчетите на банката преди да се изказвате ангро за капиталовата адекватност на банката
            Ако банката отпише загубите си по определени позиции и оцени реално активите, които е придобила в резултат от неплатежоспособни кредитополучатели, има вероятност СК да стане отрицателна величина
            То по принцип така трябва да се прави, ама де го БНБ-то, де го ...

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              Еми това е един от рисковете.Дали и ако да - кога ще си ги прибере.И как.Дали пак през несъстоятелност, че много станаха. Кремиковци,ОЦК + Захариевите обори,Ковачки, малко Божков, Банско и сие строители.Почнаха да прибират активи ама зада заработят тия активи трябва още пари да се дадат.И за да не са свързани трябва пак да минават през фирми на ММ и сие. Тия облигации дето ги издават първо на 12,5% а сега на 10,5% знаесе кой ги купува. А на какви лихви трябва да дават кредити за да "избият" тая лихва и съответно какъв риск трябва да поемат?А тия привилегивировани акции за 100 млн. на какъв % доход ще ги дадат и познай кой ще ги купи. И колко ще остане накрая за малкия акционер?
              P.S.Не е препоръка за каквото и да е било.

Коментар

Банката е на печалба от сделката, стига да си прибере всичко. .
                Еми това е един от рисковете.Дали и ако да - кога ще си ги прибере.И как.Дали пак през несъстоятелност, че много станаха. Кремиковци,ОЦК + Захариевите обори,Ковачки, малко Божков, Банско и сие строители.Почнаха да прибират активи ама зада заработят тия активи трябва още пари да се дадат.И за да не са свързани трябва пак да минават през фирми на ММ и сие. Тия облигации дето ги издават първо на 12,5% а сега на 10,5% знаесе кой ги купува. А на какви лихви трябва да дават кредити за да "избият" тая лихва и съответно какъв риск трябва да поемат?А тия привилегивировани акции за 100 млн. на какъв % доход ще ги дадат и познай кой ще ги купи. И колко ще остане накрая за малкия акционер?
                P.S.Не е препоръка за каквото и да е било.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнение
                  Теб май по-скоро те е яд, че си си продал акциите тук и си изтървал влака. .
                  Точно това ще да бъде да. След като продадох акцията се срина с 50%. Много ме е яд че съм изтървал влака. (facepalm)

Това с МКБ е някакъв доста зле скалъпен слух, за да могат да се надъхват балонерите. ПИБ нямат пари да я купят. Пък и с тази дупка в баланса по-скоро ще гледат да си вдигат капитала.

Коментар

• Я разгледайте малко отчетите на банката преди да се изказвате ангро за капиталовата адекватност на банката. Да като ще говорим и за капитали, нека споменем, че банката за по-малко от година стана 3-тата по-големина банка в страната. Да не говорим и че се спряга и за купувач на МКБ. Банката се развива бе пич. Теб май по-скоро те е яд, че си си продал акциите тук и си изтървал влака. А на фона на тази суша на търгуващите на БФБ някой лев дивидент ще им дойде много добре. Особено при тези ниски цени на акциите.

Коментар

ааааа, прощавай. аз малко бавно зацепвам, все пак съм десен бек. Ти си опортюнити коста на банките в България. Само се надявам другия път пиба на теб да ти отпусна 300 млн.,което ще е супер новина за всички акционери
                      Естестено че няма да си плеймекър.

Гледай колко елементарно мислиш, обаче. С миналия си пост се опитах да ти обясня, че банките се ориентрат вече към преминаване от mm към кредитни карти и потребитлски кредити. Освен това в последно време банките с пари са решили да наливат яко в корпоративни овърдрафти. Именно с тази промяна в стратегията се цели генеирането на някаква доходоност, защото вече подддържането на висока ликвидност за сметна на return-а не създава стойност. Сега по-ясно ли е и трябва да ти го нарисувам в paint, за ме разбереш.
                      Last edited by Nikola; 20.12.2012, 15:25.

Коментар

Е ти явно наистина си футболистче.

През ден ми звънят от Булбанк, ПИБ и Пощата да ми давата кредитни карти с плашещо големи лимити. Това ти е opportunity cost-а в момента.Свърши тази с бухането, като не виждали в money market инструменти. Вече трябва да се търси и някаква доходност на активите.
                        ааааа, прощавай. аз малко бавно зацепвам, все пак съм десен бек. Ти си опортюнити коста на банките в България. Само се надявам другия път пиба на теб да ти отпусна 300 млн.,което ще е супер новина за всички акционери

Коментар

явно още не можеш да осъзнаеш, че opportunity cost-a на банките остава 3% доходност на ДЦК-тата, което си е чиста загуба. Успех ти пожелавам.
                          Е ти явно наистина си футболистче.

През ден ми звънят от Булбанк, ПИБ и Пощата да ми давата кредитни карти с плашещо големи лимити. Това ти е opportunity cost-а в момента.Свърши тази с бухането, като не виждали в money market инструменти. Вече трябва да се търси и някаква доходност на активите.

Коментар

Би ли споделил за невежите на каква лихва според теб е отпуснат кредита за покупката на Кремиковци?

И сега сметни какъв opportunity cost имаш когато съпоставиш този кредит с такава голяма екпсоизция. срещу наливане на парите в по-малки корпоративни кредити или кредитни карти или дори ипотечни.

Както ти казах мисли малко. Не е толкова трудно, поне in general.
                            явно още не можеш да осъзнаеш, че opportunity cost-a на банките остава 3% доходност на ДЦК-тата, което си е чиста загуба. Успех ти пожелавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Коле, в момента умишлено плещиш глупости и лошото е, че го знаеш. Не ми казвай, че реално кредитът е отпуснат на "25 годишния келеш". Много добре знаеш, че други хора стоят зад фирмата получател и че банката също много добре знае на кого е отпуснала кредита и си е направила сметката за "риска". Да, най-общо това не е добра практика, но в случая това е една бърза и сигурна врътка на едни парички. Ясно е, че лъвския пай от цялата далавера няма да влезе в банката, съответно в джобовете на акционерите, но все пак лихвения доход си влиза в банката.
                              Няма значение кой седи зад този човек. Важна е порочната практика. Мисля че видя, колко добра сметка са си направили риска. Фирмата зад човека взел кредита вече фалира.

Освен лихвен доход за съжаление има и лихвен разход. В този момент вече трябва да направиш елементарна дедукция, кое е по вероятно. Кредитът да бъде отпуснат на пазарна лихва или да бъде пуснат на цени, като за мажоритаря. Мисля че тази дедукция не би трябвало да затрудни дои и най-големите фенове на ПИБ.

Коментар

Да и за това дай да ги дадем на най-качествения получател.... 25 годишен келеш, собственик на две фирми с общ СК 15к лева?
                                Коле, в момента умишлено плещиш глупости и лошото е, че го знаеш. Не ми казвай, че реално кредитът е отпуснат на "25 годишния келеш". Много добре знаеш, че други хора стоят зад фирмата получател и че банката също много добре знае на кого е отпуснала кредита и си е направила сметката за "риска". Да, най-общо това не е добра практика, но в случая това е една бърза и сигурна врътка на едни парички. Ясно е, че лъвския пай от цялата далавера няма да влезе в банката, съответно в джобовете на акционерите, но все пак лихвения доход си влиза в банката.
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X