IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
    Аз пак ще си позволя да попитам видимо запознатите с дейността и отчетите на ПИБ
    Тук сме само видимо запознати към момента. Ако следиш темата знаеш, че статута на кредита към купувача на кремиковци не е известен поне за мен и за хората, с които обсъждаме.

Ако ти знаеш може да споделиш
    Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
      Например най близката, у комшиите - TUR
      Също ZSL и SCIF, BRF и т.н. и т.н.
      Ако искаш лонг, ако искаш суинг, ако искаш дай трейд даже. Избор бол.

Туканка все по скучно и безинтересно ми се види напоследък
      За развиващите се пазари бих почакал първо 10 годишните американски облигации да достигнат 3,5% и да се успокоят там за поне месец два, преди да се влиза за краткосрочна търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Silver Fox Разгледай мнение
        Кажи някоя интересна без холдингите

Например най близката, у комшиите - TUR
        Също ZSL и SCIF, BRF и т.н. и т.н.
        Ако искаш лонг, ако искаш суинг, ако искаш дай трейд даже. Избор бол.

Туканка все по скучно и безинтересно ми се види напоследък

Коментар

• Аз пак ще си позволя да попитам видимо запознатите с дейността и отчетите на ПИБ

Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
          ..........
          Кое е по-вероятното - получателите на ипотечни кредити от ПИБ да са започнали масово да дифолтват или банката вече да е собственик на активите на Кремиковци?
          ............

Коментар

Към момента само Софарма и ихлбл са ми влезли в шорт листа. Другото или ми се струва относително скъпо или не виждам катализатор за устойчив растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              ИХЛБЛ гледам напоследък. Иинтесерно ми е дали ще излезе на печалба от основна дейност тази година.
              Veni, Vidi, Vici

Коментар

Ок де ясно ми е мнението ти за ПИБ - case closed.

Кажи някоя интересна за теб компания към момента
                ИХЛБЛ гледам напоследък. Иинтесерно ми е дали ще излезе на печалба от основна дейност тази година.

Коментар

Интересна ще ми е след увеличението. До тогава не благодаря
                  Ок де ясно ми е мнението ти за ПИБ - case closed.

Кажи някоя интересна за теб компания към момента
                  Veni, Vidi, Vici

Коментар

Според мен това е една от интересните акции в момента на нашия пазар.

Равновесие кажи някоя интересна акция според теб, ако не е тайна. Би било интересно да дискутираме колкото се може повече компании.
                    Интересна ще ми е след увеличението. До тогава не благодаря

Коментар

Не ми е интересна темата
                      Според мен това е една от интересните акции в момента на нашия пазар.

Равновесие кажи някоя интересна акция според теб, ако не е тайна. Би било интересно да дискутираме колкото се може повече компании.
                      Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение

Равновесие днес в отпуск ли е?
                        Не ми е интересна темата

Коментар

• В тази икономическа ситуация и нарастващи лоши кредити аз лично бих възприел дивидент от ПИБ като лош сигнал.

Цел номер 1 трябва да бъде стабилна капитализация на банката и реинвестиране на печалбата. Оптимизацията на административните overheads ще подобри резултатите.

Когато лека полека системата се изчисти и икономическата активност се натопорчи числата в ОПР-то, които виждаме за провизии, няма да ги има и ще може да се разпределят под формата на дивиденти, ако мажовците решат разбира се (които и да са те тогава ) или около 0.30 - 0.35 лв на акция
                          Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Тук важното е как ще провизират следващите 1-3 години и дали лошите кредити са обезпечени с достатъчно резерви.

Видно е че на годишна база ще провизират между 40 - 50 милиона и въпреки тези провизии ще репортнат около 40 милиона нетна печалба. (това е без да се взима в предвид консолидацията).

Другата съществена част е консолидацията м/у ПИБ и МКБ
                            Veni, Vidi, Vici

Коментар

• Всъщност банката не плаща дивиденти от основаването си. Тази политика бе обявена и на IPOто. Когато си купувах акции – никога не съм очаквал дивиденти.

Да кажем аз съм дългосрочен, въпреки, че заради кризата станах и още по дългосрочен, ама краткосрочните защо се оплакват от липсата на дивиденти. Или просто трябва да се плюе по тази банка? Какво точно искат – увеличение на капитала и дивиденти, ами няма да стане при тази акция, така че, move on........... иначе просто ми прилича на заяждане.

Равновесие днес в отпуск ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Верно за дивидента , но стойноста нараства на банката, зад едан акция стои все по голям дял от бизнеса. Аз ако съм на тях ще напрявя сплит на акциите. За сметка на печалбата спокоино могат да раздадат по две нови акции на стара.
                                Прав си Марков, освен това обаче е важно да се отбележи, че маджовците също не взимат дивиденти, капиталът расте с печалбата и това показва, че те се интересуват от развитието на банката и съпортват дейността й.

Коментар

Working...
                                X