If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Основният въпрос от статията, според мен, е дали банката си решава проблемите или ги прехвърля в бъдещето
Според мен искането на несъстоятелност говори, че от ПИБ си търсят парите и си защитават интересите. Всяка една банка от топ 6 има поне по няколко такива кредити. И си търси правата до дупка...
Тя може и да прави обаче за акционерите остава един голям х**.
А и няма как да е,когато г-н Георгиус е отсреща.
Стига с тези приказки за дивиденти. Тук може да се печели от движението на цената на акцията.
По време на Ковид кризата и разпродажбите, цената падна до малко под 1,50 лв. за брой. След време, покрай записването на акции от страна на държавата на 5 лв., цената удари 3 лв.
След време цената падна под 2 лв., имаше сделки на около 1,80-1.90 лв. за брой и януари месец тази година, къде отиде цената на акцията..... над 3,30 лв. за брой, в следствие на положителните нагласи у купувачите, заради голямата печалба на банката.
Като цяло банковия сектор в България печели много добре. И другите публични банки, като Централна кооперативна банка и БАКБ, представят големи печалби в отчетите си, с големи ръстове спрямо предходната година, 2022 г.. И Тексим банк са на печалба.
от инфото, което не е достатъчно, за мен не е ясно дали ще има отписване и колко ще е. И никой не знае, защото ще има дела .. но няма да е с тази сума спомената като експозиция(което мисля, че е подвеждащо в статията)
Коментар