Първоначално изпратено от Copacabana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеЗависи от няколко неща.
Аз гледам на ПИБ като на банка търгуваща на П/Б 0.5х. Не мисля, че е толкова важно дали това са 0.48х или 0.52х.
Друг важен аспект е затварянето на самата сделка, а това ще стане чак през октомври най-рано. Те сега просто са подписали СПА за купуването на акциите и са обявили сделката, но реално ПИБ ще придобие МКБ Юнионбанк поне след 2 месеца. Ако погледнем отчетите на МКБ Юнионбанк, то към края на 2012 са имали 193.5млн. лв собствен капитал. На година (ако не отписват активи) правят по около 28-30млн. лв печалба. Реално за 10-те месеца до придобиването биха направили по груби сметки около 24-25млн. лв, които трябва да се добавят към капитала. Така цената на покупката реално става П/Б 0.5х.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеПИБ се търгува на 0,46, ако цената ти е вярна, значи са платили МКБ на 0.56
Аз гледам на ПИБ като на банка търгуваща на П/Б 0.5х. Не мисля, че е толкова важно дали това са 0.48х или 0.52х.
Друг важен аспект е затварянето на самата сделка, а това ще стане чак през октомври най-рано. Те сега просто са подписали СПА за купуването на акциите и са обявили сделката, но реално ПИБ ще придобие МКБ Юнионбанк поне след 2 месеца. Ако погледнем отчетите на МКБ Юнионбанк, то към края на 2012 са имали 193.5млн. лв собствен капитал. На година (ако не отписват активи) правят по около 28-30млн. лв печалба. Реално за 10-те месеца до придобиването биха направили по груби сметки около 24-25млн. лв, които трябва да се добавят към капитала. Така цената на покупката реално става П/Б 0.5х.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнениеГрахам, точно това казах - „Привлечените им средства са доста по-големи от кредитният им портфейл.”
Това естествено ще направи общата банка много по-ефективна, както и да се опитвате да го извъртите.
Имам акции – не е препоръка.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеИмайте предвид, че ПИБ освен цената /която още не е ясна/ трябва да платят и милиони финансиране, което МКБ е дала на Юнионбанк.
Да все някога ще се върнат кредитните линии , същевременно ПИБ има излишък на ликвидност , следователно вероятно няма да търсят още пасиви за да ги покрият тези кредитни линии.
НО ТОВА НЯМА ОТНОШЕНИЕ КЪМ ЦЕНАТА НА СДЕЛКАТА , а само към бъдещото структуриране на пасива и актива на консолидираната банка......Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Сега на въпроса - ние в Европа ли сме ?
http://www.investor.bg/evropa/334/a/...-banki,156478/За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеИмайте предвид, че ПИБ освен цената /която още не е ясна/ трябва да платят и милиони финансиране, което МКБ е дала на Юнионбанк.Veni, Vidi, Vici
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеПИБ всъшност са платили 110млн. лв за МКБ Юнионбанк, което си малко над 0.5х капитала на банката. Реално на толкова търгува в момента и самата ПИБ като мултипликатор, така че не бих казал, че цената е много ниска. Такава е цената, която ПИБ може да плати към този момент.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Copacabana Разгледай мнениеИмам малко вътрешна информация, цената е по-надолу.
Пибаджиите смятат, че са купили много хубава банка с хубав портфейл, много добре провизиран, с много добре обучени служители и смятат да задържат банката такава каквато е.
Освен цената, която е много добра за ПИБ – ще им се увеличи капитала на слятата банка, ще станат още по–системно значима и по-ефективна – защотото като гледам баланса, наистина им трябва по-голям портфейл, за да печелят. Привлечените им средства са доста по-големи от кредитният им портфейл.
Имам акции и съм доволен от това развитие!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеБахахахахаха - продължаваш да пушиш и съвсем се обърка – не си разбрал нищо... казах ти не се мъчи, сложничко е!
Коментар
-
Имам малко вътрешна информация, цената е по-надолу.
Пибаджиите смятат, че са купили много хубава банка с хубав портфейл, много добре провизиран, с много добре обучени служители и смятат да задържат банката такава каквато е.
Освен цената, която е много добра за ПИБ – ще им се увеличи капитала на слятата банка, ще станат още по–системно значима и по-ефективна – защотото като гледам баланса, наистина им трябва по-голям портфейл, за да печелят. Привлечените им средства са доста по-големи от кредитният им портфейл.
Имам акции и съм доволен от това развитие!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеРавновесие, не е хубаво от сутрин да си напушен.
Ще са 100 милиона, ако цената е 0.5 БВ!
Коментар
Коментар