If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сред изискванията е и това банката, получила държавна помощ, до два месеца след това да представи план за преструктуриране или ликвидация. В случая с ПИБ този срок изтича в края на август.
Други забрани, приложими към ПИБ по време на ползване на помощта, са изплащане на дивиденти, обратни изкупувания и придобивания на други банки.
От писмото се разбира още, че правителството е поискало помощта да е само за срок от пет месеца. За такъв срок бяха пласирани и ДЦК, чрез които беше набран ресурс за подкрепа на ПИБ, като падежът е в края на ноември. Това обаче означава, че ако до тази дата банката не е способна да възстанови ползваната помощ, България ще трябва да иска ново разрешение от Брюксел.
Интересно.....
Вижте хора, всичко това е по информация на неназован източник на "Капитал". И аз почвам да си мисля, че Прокопиев клати държавата. Значи, ЕК е публикувала доколкото разбирам условията (макар че не съм видял препратка към сайт на ЕК където това е публикувано, но да допуснем че е)
От тук нататък, дали и как ПИБ е била подкрепена не е особено ясно, това е по неназован източник на "Капитал"
Дневник го играят Кутев в момента, викат от високо "Някой може да бъде ликвидиран и този някой започва с П и завършва на Б"
А аз си мисля, че някой трябва да бъде опандизен когато се позовава на неназовани източници и развива на база на това конспиративни теории във взривоопасна обстановка
Монти, ако наистина има подобна европейска помощ, тя е за период между 3 до 5 години. Тоест чак 2017-2019 ще трябва да се върне.
не ме рзбра...
държавата е взела заем от милиарди ,който е гарантирала ФИБ и КТБ...
какво ще се изразходва не знам ,но през ноемвр и ,трябва да връща заема а на КБТ депозитите няма и да са почнали да се изплащат...
другото интересно..за новия заем трябва НС а ще има ли работещо....
Иначе някой си брани цената до 3,5...нема лошо....
Утре ще сте нагоре.....
Не е препоръка....
Има ли новини за очаквания план за преструктуриране? Какви са плановете за промяна и как ще се пестят пари за връщането на помощта?
Изобщо тук голямо мълчание настана, а скоро трябва да се каже как ще се действа за излизане от кризата.
Сред изискванията е и това банката, получила държавна помощ, до два месеца след това да представи план за преструктуриране или ликвидация. В случая с ПИБ този срок изтича в края на август.
Други забрани, приложими към ПИБ по време на ползване на помощта, са изплащане на дивиденти, обратни изкупувания и придобивания на други банки.
От писмото се разбира още, че правителството е поискало помощта да е само за срок от пет месеца. За такъв срок бяха пласирани и ДЦК, чрез които беше набран ресурс за подкрепа на ПИБ, като падежът е в края на ноември. Това обаче означава, че ако до тази дата банката не е способна да възстанови ползваната помощ, България ще трябва да иска ново разрешение от Брюксел.
Има ли новини за очаквания план за преструктуриране? Какви са плановете за промяна и как ще се пестят пари за връщането на помощта?
Изобщо тук голямо мълчание настана, а скоро трябва да се каже как ще се действа за излизане от кризата.
Alee, струва ми се, че песимизма по позицията няма как да става по-голям. Според мен това е най-добрата публична банка в България. Събитията от последните месеци не са променили мнението ми.
ама разбира се, как да ти се промени мнението като тук си заровил бъдещето си
или както казваше дядо ми -> eдин път стомна за вода, втори път стомна за вода, а на третия път не се сещам какво е станало .............. някой сеща ли се???
Alee, струва ми се, че песимизма по позицията няма как да става по-голям. Според мен това е най-добрата публична банка в България. Събитията от последните месеци не са променили мнението ми.
Ти нови IFS ли ще създаваш? Кой измерва капиталова адекватост така? Има стандарти, по които се изчисляват основните показатели и те са международни и изискуеми - в Европа е 8 процента минималната изискуема капиталова адекватност.
Коментар