If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Реално ситуацията не е толкова зле за ПИБ, поне в краткосрочен план. Затова и аз не продавах ПИБ днес сутринта. Защо смятам, че ПИБ ще спечели от ситуацията.
1). Голяма е вероятността изтеглените от ПИБ средства да са заместени от ресурс с по-ниска цена. Това естествено ще намали лихвените разходи.
2). Атаките срещу КТБ и ПИБ ще накарат Цеко Минев да изработи стратегия срещу бъдещи подобни злоумишлени действия, което по всяка вероятност ще увеличи стабилността на банката. Това в по-дългосрочен план.
Абе и Цеко е на хранилката. Ако решат да го сритат както сритаха Цецо Вас, няма какво да направи, ама Цеко слушка, не иска да го изографисват като ктитор, нр купува телекоми и за това "че иляди"
Ко стана бе?
Пазара каза ПИБата кърти сичкутъ таван! Тия 2.8 или 2.4. мое ги сънуваме
И цената скокна а и оборот има не е да кажеш 2 сделки за 5К
Реално ситуацията не е толкова зле за ПИБ, поне в краткосрочен план. Затова и аз не продавах ПИБ днес сутринта. Защо смятам, че ПИБ ще спечели от ситуацията.
1). Голяма е вероятността изтеглените от ПИБ средства да са заместени от ресурс с по-ниска цена. Това естествено ще намали лихвените разходи.
2). Атаките срещу КТБ и ПИБ ще накарат Цеко Минев да изработи стратегия срещу бъдещи подобни злоумишлени действия, което по всяка вероятност ще увеличи стабилността на банката. Това в по-дългосрочен план.
Пичове, вие четете ли отчети!? Който е чел 6-месечния на ПИБ и малко отбира какво и къде се гледа му е съвсем ясно има ли депозит на държавата там или няма. Иначе как се полувача фокуса - обявяваш че за дни си изплатил 800 млн. лв. депозити, а няма и седмица по-късно отчета ти показва че баланса пращи от ликвидност Ааа, да сетих се.. тия с 800-те млн. , за няколко дни са се успокоили и размислили и са си върнали обратно сичкото кеш в ПИБ znae6t пак е най-точен... четете го внимателно
Реално от цялата работа според мен ПИБ и държавата дори ще спечелят номинално, страничните ефекти са трудни за оценяване. Също така не виждам никакъв проблем да се разплатят през ноември с държавата и кой откъде е.
Нещо се бъркате мисля.... Заема е за 5 месеца. А отидете и гледайте тарифите на някои банки за най-близкия депозит(6 месечен) и ще видите, че има банки с лихви по 6-месечния под 2%. Или тука са се събрали само КТБ-йци, свикнали на 8%, МИНИНУМ.
Има достатъчно инфо, само някой трябва да търси. ПИБ според моите калкулации и предположения са взели около 500-600 млн и би трябвало да им струват около 2.75-3,00%. Иначе съм чувал слухове за 1.2 млрд., но данните не го потвърждват.
Реално от цялата работа според мен ПИБ и държавата дори ще спечелят номинално, страничните ефекти са трудни за оценяване. Също така не виждам никакъв проблем да се разплатят през ноември с държавата и кой откъде е.
Пак спекулираш Уотсън Изпускаш варианта в който ПИБ изобщо не е взела тези пари, или ги е върнала след като ги е взела, а после са били окрадени или разпределени за разплащане с Пелвньостроителите. НЯМА НИКАКВА фактологическа или документална обвързаност на този кредит с ПИБ! Това са само 'ако" и "най-вероятно"
Пропускаш факта, че това, което е писала ЕК е било прочетено от МинФин още преди 1.5 месеца и лихвата, при която е даден ресурса е съобразена с изискванията на ЕК.
Мисля, че скоро време ще видим дали са прави от Капитал или не! Както и ще си проличи в края на годината - този кредит ще го рефинансира ли държавата или ще го изплати ако е 1-то, това автоматично ще говори за 100% помощ, колко не знаем, ако е 2-рото ще си проличи в отчета на ПИБ! Принципно увеличение на капитал, срочен подчинен дълг, нови облигации, събиране на кредити, неотпускане на нови и т.н промени си е чисто преструктуриране ....
Пак спекулираш Уотсън Изпускаш варианта в който ПИБ изобщо не е взела тези пари, или ги е върнала след като ги е взела, а после са били окрадени или разпределени за разплащане с Пелвньостроителите. НЯМА НИКАКВА фактологическа или документална обвързаност на този кредит с ПИБ! Това са само 'ако" и "най-вероятно"
Ако прочетеш какво е писала ЕК, ще видиш че 2% е прекалено ниска лихва - в момента не знам, коя банка дава толкова! Всичко по-малко спрямо предписаното на ЕК ще се счита за директна помощ, затова и писах че тази лихва на дали ще 2%, а ще се анексира бързо ...
Пропускаш факта, че това, което е писала ЕК е било прочетено от МинФин още преди 1.5 месеца и лихвата, при която е даден ресурса е съобразена с изискванията на ЕК.
Коментар