IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    bnight, пропуснал си лека подробност в примера ти по долу. В изявлението на П И Б пише:"....срокът на новооткрития депозит е същият или по-дълъг от нарушения депозит"

Като си бил преди на 3-годишен депозит, сега трябва да си направиш нов за поне същата сума (т.е. 196 000, както в твоя пример), но и трябва да го удариш пак на 3 годишен депозит. И чак като изминат новите 3 години поличаваш старата пропусната лихва + новата за новите 3 години....
    Айде бе?

"за клиенти с депозити над 12 месеца се допуска откриване на депозит за по-кратък срок от оригиналния срок на нарушения депозит, но не по-кратък от 12 месеца."

Удряш 3-годишния на едногодишен и си ти,ако те устройва де.

Коментар

• bnight, пропуснал си лека подробност в примера ти по долу. В изявлението на П И Б пише:"....срокът на новооткрития депозит е същият или по-дълъг от нарушения депозит"

Като си бил преди на 3-годишен депозит, сега трябва да си направиш нов за поне същата сума (т.е. 196 000, както в твоя пример), но и трябва да го удариш пак на 3 годишен депозит. И чак като изминат новите 3 години поличаваш старата пропусната лихва + новата за новите 3 години....

Коментар

• 6% aма за първите 2 или 3 години

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Е, това вече ми се струва възможно само в сферата на конспирациите.
          Рискът е огромен, не си струва само заради едни лихви да рискуваш всичко.
          Вярно е,че 2% разлика в тарифното число на 8 милиарда са 160 милиона,но все пак...
          Е може би просто са се възползвали от намалението знам ли Ама просто тяхната нова промоция за депозити на това ми намирисва.

Още повече че през цялото време ПИБ отпускаха и продължават да отпускат кредити на промоция текущо на 6% годишна лихва за потребителски кредити !
          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
            Пак казвам ПИБ явно са имали много депозити на 8% лихви при постоянно падащи лихви по кредитите и с тяхното доста свито кредитиране като цяло явно са видяли зор. Сега ти ако някой ти даде пари и трябва да му плащаш всяка година лихви на 8% годишно и нямаш какво да ги правиш тези пари няма ли да искаш да се отървеш от този някои особенно ако може после да вземеш същият капитал на 3.75% ?

Защото аз ако бях щях да искам да ги преструктурирам при това бързо.

Повечето слухове през седмицата за фалит на ПИБ идваха от вътрешни хора техни служители лично аз получих такива слухове от 2-ма различни служители на ПИБ по тотално независими канали. Почвам сериозно да мисля че сами са си го направили.
            Е, това вече ми се струва възможно само в сферата на конспирациите.
            Рискът е огромен, не си струва само заради едни лихви да рискуваш всичко.
            Вярно е,че 2% разлика в тарифното число на 8 милиарда са 160 милиона,но все пак...
            Last edited by andy2000; 07.07.2014, 15:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
              Неслучайно не си ти!

Коментар

• Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
                bnight, а ич? Губи тези 32 614 лв, по твоята логика или Let's just kiss and say goodbye!
                Колко ще получиш в Булбанк за новия си депозит? По-малко от 3.75%. Че стана добър ПР съм съгласен, но че сами ще предизвикат нещо - това вече е тотална абстракция...
                Пак казвам ПИБ явно са имали много депозити на 8% лихви при постоянно падащи лихви по кредитите и с тяхното доста свито кредитиране като цяло явно са видяли зор. Сега ти ако някой ти даде пари и трябва да му плащаш всяка година лихви на 8% годишно и нямаш какво да ги правиш тези пари няма ли да искаш да се отървеш от този някои особенно ако може после да вземеш същият капитал на 3.75% ?

Повечето слухове през седмицата за фалит на ПИБ идваха от вътрешни хора техни служители лично аз получих такива слухове от 2-ма различни служители на ПИБ по тотално независими канали. Почвам сериозно да мисля че сами са си го направили.
                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Днес ми се струва че може и да видим цена около 3.20.

Коментар

• bnight, а ич? Губи тези 32 614 лв, по твоята логика или Let's just kiss and say goodbye!
                    Колко ще получиш в Булбанк за новия си депозит? По-малко от 3.75%. Че стана добър ПР съм съгласен, но че сами ще предизвикат нещо - това вече е тотална абстракция...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                      Просто го бяха писали като депутат от ГЕРБ, какъвто отдавна не е, но след като писах се присетих, че нали ще или вече е изпълнителен на Общинска. Та тия на кое място са, а няма една ДСК в преговорите???
                      Бях и забравил посредническата му роля и срещите с Делян мамин златен.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/0...blem_i_kude_e/
                      Уместни въпроси си поставил. Все повече се убеждавам, че на сараите им трябва тяхна банка, всичките тези авоари и парични потоци е необходимо да минават през послушна и приятелски настроена институция, през банка незадаваща въпроси и увеличаваща активите на Агата.
                      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Това е стандарт след като се случи подобна неоснователна паника, ако банката е изрядна и честна спрямо клиентите си е редно да им предложи да си възтановят депозитите без да губят лихви. В противен случай би имало подозрения че банката иска да спечели тези милиони от неплатени лихви, ПИБ в случая постъпват много коректно и честно..така трябва да бъде.
                        Мисля че това е начина да се заслужи доверие, целта не е толкова да се наберат обратно тези пари а да няма никакво съмнение относно лоялността на банката към клиентите според мен.
                        На никой ли изречението:

клиентът открие нов депозит по действащия лихвен бюлетин на банката в периода от 10 юли до 31 юли 2014 г.;

Не му направи впечатление.

Сега нека разгледаме варианта аз съм си открил депозит 196 000 лв на да кажем 25 Юни 2012 за срок от 3 календарни години при 8% лихва на 25 Юни 2014 закривам въпросният депозит като губя натрупаната лихва за 2 години: 32 614 лв. И остваща 1 година по депозита за 8% лихва на 228 614 лв.

Съответно чистата ми загуба е 32 614 лв и аз си тегля депозита от 196 000 лв.

За да се възползвам от промоцията и тези 32 614 лв да ми бъдат въстановени аз трябва да си открия нов депозит за 196 000 лв за срок от 1 календарна година или 12 месеца по действащия лихвен бюлетин към момента лихвата за 1 календарна година е: 3.75% за депозит в лева.

Или съответно внасям 196 000 лв и ми възстановяват 32 614 = 228 614 но този път по 3.75 = 237 187 лв или лихвата е 8573 лв.

Както виждаме това е изключително изгодно за ПИБ и доста тъпо за клиентите им който вместо 8% лихва за последната година ще получат едва 3.75%.

Според мен ПИБ направиха изключително атрактивно преструктуриране бързо, евтино и бонус получиха огромен PR.

Като цяло схемата е била много много добре режисирана !

Коментар

• Просто го бяха писали като депутат от ГЕРБ, какъвто отдавна не е, но след като писах се присетих, че нали ще или вече е изпълнителен на Общинска. Та тия на кое място са, а няма една ДСК в преговорите???
                          Бях и забравил посредническата му роля и срещите с Делян мамин златен.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2010/0...blem_i_kude_e/

Коментар

Някой да ме светне за качеството на присъствие на Черешаря на консултациите в БНБ след като не е вече депутат от ГЕРБ?
                            Ми, ква? Бойко лъже. Черешарят спаси баМковата криза. Дано не тръгне да спасява и борсата, че аз след толкова години далеч от БФБ, сега имам някакви артии

Коментар

• до това интервю имах големи съмнения относно написаното в Капитал.Не вярвах че са чак толкова........ /тук не знам дали да не сложа една цветиста..../ политиците ни !

http://bnr.bg/post/100430622/rumen-g...-da-sa-ogromni

Коментар

Някой да ме светне за качеството на присъствие на Черешаря на консултациите в БНБ след като не е вече депутат от ГЕРБ?
                                Ми според БАЩИЦАТА е експерт

Коментар

Working...
                                X