Първоначално изпратено от Mr_crash
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнениеВсезнайко, ти за рефинансиране на дълг не си ли чувал?По цял свят се прави, и то от държави с много по-голямо дългово бреме. Бюджета дава заем чрез дцк, които се купуват от банки и пенсионни дружества и от всичко бюджета печели от лихвата.
Справка - Гърция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравейте,
Чета интерпретациите ви /на някои/ и се чудя да пЛАЧа или да се СмеЯ?!
Прочетете където трябва и ще установите:
1. Подкрепата е под формата на депозит с лихва малко над 2%;
2. Подкрепата е за срок от 18 м.!
Относно плана за преструктуриране, трябва вече да е изготвен и внесен от банката. Той би трябвало да бъде одобрен от:
1. БНБ;
2. МФ;
3. ЕК!!!!!
Какво по-добро от това банката да бъде под надзора и на трите институции, за мен това е ПОЛОЖИТЕЛЕН сигнал! Това ще бъде единствената бг банка, която освен че издържа РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ, ще бъде под надзора и експертността на тези институции, което е в изключителен интерес за нас като акционери в публично дружество!
P.S. Доколкото прочетох бг институциите са одобрили плана и той би трябвало да пътува за ЕК!
Поздрави!
SA.38994 Liquidity scheme in favour of Bulgarian banks:
http://ec.europa.eu/competition/eloj...ode=3_SA_38994
Letter to the Member State - authentic language en pdf
Published on 11.08.2014:
http://ec.europa.eu/competition/stat...0224_113_2.pdf
- при подобен РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ Райфайзенбанк получи подкрепа, но след това се наложи да увеличи капитала си.
Според мен докато не излязат с конкретни новини (пояснения за евентуално увеличение на капитала и стратегия за дивидентна доходност) от самата банка цената ще е под натиск и ..... подходяща за покупки.
Аз лично ще чакам потвърждение на "дъното" от това лято 2.5Last edited by Protokol; 08.09.2014, 21:34.За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...
Мисля че негативни тълкувания на този термин натискат цената надолу.
Аз лично, още като прочетох за това, си изчистих малкото, спекулативни бройки, които имах тук.
ПИБ тепърва ще трябва да се справя с непредсказуемата полическа среда в страната, още повече сега, когато на поддръжника им, регулатора Искров му се клати стола.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Konsultant
Здравейте,
Чета интерпретациите ви /на някои/ и се чудя да пЛАЧа или да се СмеЯ?!
Прочетете където трябва и ще установите:
1. Подкрепата е под формата на депозит с лихва малко над 2%;
2. Подкрепата е за срок от 18 м.!
Относно плана за преструктуриране, трябва вече да е изготвен и внесен от банката. Той би трябвало да бъде одобрен от:
1. БНБ;
2. МФ;
3. ЕК!!!!!
Какво по-добро от това банката да бъде под надзора и на трите институции, за мен това е ПОЛОЖИТЕЛЕН сигнал! Това ще бъде единствената бг банка, която освен че издържа РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ, ще бъде под надзора и експертността на тези институции, което е в изключителен интерес за нас като акционери в публично дружество!
P.S. Доколкото прочетох бг институциите са одобрили плана и той би трябвало да пътува за ЕК!
Поздрави!
SA.38994 Liquidity scheme in favour of Bulgarian banks:
http://ec.europa.eu/competition/eloj...ode=3_SA_38994
Letter to the Member State - authentic language en pdf
Published on 11.08.2014:
http://ec.europa.eu/competition/stat...0224_113_2.pdfLast edited by Konsultant; 08.09.2014, 18:07.
Коментар
-
Лъско, какви 5 месеца?!?
Виж тук: http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ognoza,179427/
С цитат: "Всъщност по правилата на Европейската комисия за държавната помощ, предоставяна в рамките на Европейския съюз, подобна подкрепа може да бъде върната и до 5 години. В крайна сметка се оказа, че тези пари дори не са ползвани от ПИБ, те стоят в съответната сметка в БНБ и в случая изиграха ролята на психологически буфер и спирачка на паниката."
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...
Аз лично, още като прочетох за това, си изчистих малкото, спекулативни бройки, които имах тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеДобра новина, Фич е потвърдил рейтинга на ПИБ-чето.
А на всички търсещи под вола теле, ще извадя и това изречение от тяхното съобщение:
...и на "Райфайзен България" на равнище "ВВВ+", с "негативни перспективи".
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеЕ такива разбирачи дето казват, че 12% капиталова адекватност (при мин.изискуеми 8%) е ходене по ръба, като вземат да се изказват и няма какво да коментира човек...
Коментар
-
Тук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнениеДобра новина, Фич е потвърдил рейтинга на ПИБ-чето.
А на всички търсещи под вола теле, ще извадя и това изречение от тяхното съобщение:
...и на "Райфайзен България" на равнище "ВВВ+", с "негативни перспективи".
Коментар
-
Konsultant
Международната рейтингова агенция "Фитч" потвърди кредитния рейтинг на Първа инвестиционна банка (ПИБ) от "ВВ-", като запази негативната перспектива пред рейтинга на третата по активи българска банка.
В съобщение за решението си агенцията посочва, че причината за запазването на кредитния рейтинг на ПИБ е фактът, че това е системно значима финансова институция за българската банкова система и че при необходимост банката може да получи допълнителна финансова помощ от държавата, подобна на помощта, която й беше оказана през лятото на настоящата година.
През юни властите в България осигуриха извънредна ликвидна подкрепа на ПИБ заради масираното теглене на депозити от банката.
"Фитч" гледа на склонността на българските оторизирани власти да доставят извънредна подкрепа на Първа инвестиционна банка (ПИБ) като на умерено силна с оглед системното й значение на фона на нейния финансов профил, който се състои предимно от потребителски депозити.
Въпреки това "Фитч" отбеляза, че слабостите в корпоративното управление на банката могат да доведат до малко по-голяма несигурност за готовността на властите в страната да подкрепят ПИБ при каквито и да е обстоятелства, включително чрез осигуряване на капиталова подкрепа в случай на нужда.
Негативната перспектива за дългосрочния кредитен рейтинг на ПИБ пък отразява становището на агенция "Фитч", че е налице ясно намерение да се намали безрезервната държавна подкрепа за банките в ЕС. Това се потвърждава и от редица законодателни, регулаторни и политически инициативи и по-специално на Директивата на ЕС за възстановяване и преоформяне на банковите институции (директивата BRRD) и на Единния банков механизъм за намиране на решение (SRM) за банките в еврозоната. България, като член на ЕС, заяви, че те ще се придържат към тези директиви.
"Фитч" е потвърдила дългосрочните кредитни рейтинги и на други две български банки - на ОББ на равнище "В", запазвайки й "стабилни" перспективи, и на "Райфайзен България" на равнище "ВВВ+", с "негативни перспективи".
Коментар
Коментар