IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лъско Разгледай мнение
    Ами предполагам това трябва да е споменато в плана за преструктуриране на ПИБ, който трябваше да излезе преди 2 седмици в края на Август.
    Но това е само теоретично, разбира се.
    Практически, въпросът зависи от резултата от изборите. Ако спечелят гербистите е ясно че тези пари няма да ги връща тяхната банка, а държавата сигурно ще ги покрие.
    Обаче, всичко зависи от изборите и доколко най-после властта пак ще се върне при ГЕРБ.
    АлоооооооооооооооооооУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ колега,
    стига глупости моля!
    А си прочети нормативната база и какво съм/сме писали по темата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
      Всичко е прекрасно тук!
      Имам само един въпрос, кой ще плаща ДЦК-та за 1.2 милиарда след 50 дена?

Банката или бюджета?

Ако е банката добре.
      Ама ако е бюджета, хич не е добре.
      Ами предполагам това трябва да е споменато в плана за преструктуриране на ПИБ, който трябваше да излезе преди 2 седмици в края на Август.
      Но това е само теоретично, разбира се.
      Практически, въпросът зависи от резултата от изборите. Ако спечелят гербистите е ясно че тези пари няма да ги връща тяхната банка, а държавата сигурно ще ги покрие.
      Обаче, всичко зависи от изборите и доколко най-после властта пак ще се върне при ГЕРБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
        рефинансирането на дълг до безкрайност води до фалит.
        Справка - Гърция.
        Това само по себе си не мисля че е така, рефинансирането на дълг в случай че не трупаш нов и че икономиката ти върви нормално - има растеж си е нещо супер. От година на година ще имаш все по-малко дълг като % от БВП. Е ако говорим че ще бъдеш в дефицити и ще трупаш нов дълг, а икономиката не върви нагоре, а надолу ... тогава ясно. Ама това е факт винаги, затова е важно да расте икономиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнение
          Всезнайко, ти за рефинансиране на дълг не си ли чувал? По цял свят се прави, и то от държави с много по-голямо дългово бреме. Бюджета дава заем чрез дцк, които се купуват от банки и пенсионни дружества и от всичко бюджета печели от лихвата.
          Умнико, рефинансирането на дълг до безкрайност води до фалит.
          Справка - Гърция.

Коментар

• Всезнайко, ти за рефинансиране на дълг не си ли чувал? По цял свят се прави, и то от държави с много по-голямо дългово бреме. Бюджета дава заем чрез дцк, които се купуват от банки и пенсионни дружества и от всичко бюджета печели от лихвата.

Коментар

• Всичко е прекрасно тук!
              Имам само един въпрос, кой ще плаща ДЦК-та за 1.2 милиарда след 50 дена?

Банката или бюджета?

Ако е банката добре.
              Ама ако е бюджета, хич не е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                Здравейте,

Чета интерпретациите ви /на някои/ и се чудя да пЛАЧа или да се СмеЯ?!

Прочетете където трябва и ще установите:

1. Подкрепата е под формата на депозит с лихва малко над 2%;
                2. Подкрепата е за срок от 18 м.!

Относно плана за преструктуриране, трябва вече да е изготвен и внесен от банката. Той би трябвало да бъде одобрен от:
                1. БНБ;
                2. МФ;
                3. ЕК!!!!!

Какво по-добро от това банката да бъде под надзора и на трите институции, за мен това е ПОЛОЖИТЕЛЕН сигнал! Това ще бъде единствената бг банка, която освен че издържа РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ, ще бъде под надзора и експертността на тези институции, което е в изключителен интерес за нас като акционери в публично дружество!

P.S. Доколкото прочетох бг институциите са одобрили плана и той би трябвало да пътува за ЕК!

Поздрави!

SA.38994 Liquidity scheme in favour of Bulgarian banks:
                http://ec.europa.eu/competition/eloj...ode=3_SA_38994

Letter to the Member State - authentic language en pdf
                Published on 11.08.2014:
                http://ec.europa.eu/competition/stat...0224_113_2.pdf
                Добре,..... пазара оценява банката за стабилна, но що се отнася до цената на акцията :
                - при подобен РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ Райфайзенбанк получи подкрепа, но след това се наложи да увеличи капитала си.
                Според мен докато не излязат с конкретни новини (пояснения за евентуално увеличение на капитала и стратегия за дивидентна доходност ) от самата банка цената ще е под натиск и ..... подходяща за покупки.
                Аз лично ще чакам потвърждение на "дъното" от това лято 2.5
                Last edited by Protokol; 08.09.2014, 22:34.
                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                  Тук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...
                  Мисля че негативни тълкувания на този термин натискат цената надолу.
                  Аз лично, още като прочетох за това, си изчистих малкото, спекулативни бройки, които имах тук.
                  Батя, още Януари 2014 г. продадох всичко, от тогава до сега цената е като Йо-Йо, а основния проблем е че светлина в тунела на финансовия сектор на България не се вижда. Основният проблем за мен обаче е, че банките не желаят, ама изобщо, въпреки печалбите си и въпреки по-добрата среда в миналото да раздават дивиденти.
                  ПИБ тепърва ще трябва да се справя с непредсказуемата полическа среда в страната, още повече сега, когато на поддръжника им, регулатора Искров му се клати стола.
                  “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Здравейте,

Чета интерпретациите ви /на някои/ и се чудя да пЛАЧа или да се СмеЯ?!

Прочетете където трябва и ще установите:

1. Подкрепата е под формата на депозит с лихва малко над 2%;
                    2. Подкрепата е за срок от 18 м.!

Относно плана за преструктуриране, трябва вече да е изготвен и внесен от банката. Той би трябвало да бъде одобрен от:
                    1. БНБ;
                    2. МФ;
                    3. ЕК!!!!!

Какво по-добро от това банката да бъде под надзора и на трите институции, за мен това е ПОЛОЖИТЕЛЕН сигнал! Това ще бъде единствената бг банка, която освен че издържа РЕАЛЕН СТРЕС ТЕСТ, ще бъде под надзора и експертността на тези институции, което е в изключителен интерес за нас като акционери в публично дружество!

P.S. Доколкото прочетох бг институциите са одобрили плана и той би трябвало да пътува за ЕК!

Поздрави!

SA.38994 Liquidity scheme in favour of Bulgarian banks:
                    http://ec.europa.eu/competition/eloj...ode=3_SA_38994

Letter to the Member State - authentic language en pdf
                    Published on 11.08.2014:
                    http://ec.europa.eu/competition/stat...0224_113_2.pdf
                    Last edited by Konsultant; 08.09.2014, 19:07.

Коментар

• Лъско, какви 5 месеца?!?

Виж тук: http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...ognoza,179427/

С цитат: "Всъщност по правилата на Европейската комисия за държавната помощ, предоставяна в рамките на Европейския съюз, подобна подкрепа може да бъде върната и до 5 години. В крайна сметка се оказа, че тези пари дори не са ползвани от ПИБ, те стоят в съответната сметка в БНБ и в случая изиграха ролята на психологически буфер и спирачка на паниката."

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                        Тук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...
                        Аз лично, още като прочетох за това, си изчистих малкото, спекулативни бройки, които имах тук.
                        Предполагам се говори за връщането на пряката държавна помощ от 1.2млрд.лв. от лятото. Аз така и не разбирам, защо е нужно да се дава помощ за цели 5 месеца, в смисъл нали имаше само някакви временни ликвидни проблеми? 5 месеца хич не е за нещо временно, а си е за много време. Да бяха дали помощ за 2 седмици беше достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение
                          Добра новина, Фич е потвърдил рейтинга на ПИБ-чето.

А на всички търсещи под вола теле, ще извадя и това изречение от тяхното съобщение:

...и на "Райфайзен България" на равнище "ВВВ+", с "негативни перспективи".
                          Т.е. едната с инвестиционен рейтинг като на държавата ни - т.е. максимума, който могат да получат. А другите са си джънк.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
                            Е такива разбирачи дето казват, че 12% капиталова адекватност (при мин.изискуеми 8%) е ходене по ръба, като вземат да се изказват и няма какво да коментира човек...
                            Не е 8% минимума. БНБ въведе допълнителни буфери с които реално изискуемите са пак около 12%

Коментар

• Тук голямата въпросителна за мен е какво ще реше това "преструктуриране" дето трябва да се направи във връзка с държавната помощ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение
                                Добра новина, Фич е потвърдил рейтинга на ПИБ-чето.

А на всички търсещи под вола теле, ще извадя и това изречение от тяхното съобщение:

...и на "Райфайзен България" на равнище "ВВВ+", с "негативни перспективи".
                                а що я разпродават.....

Коментар

Working...
                                X