IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от johnyk Разгледай мнение
    от много време питам,нека някой обясни как точно ще се преструктурира банката?
    как ще се връщат тези 1.2 милиарда,при положение,че банката има 400 млн приходи от лихви за една година,за разходите въобще не говоря,каква точно е идеята?да не би да разчитат тези с гарантираните от КТБ,да отидат в ПИБ,защото ако е така ,това е несериозно
    След като задаваш подобен въпрос, май не ти е мястото в този форум. Явно или не си проследил ситуацията или не разбораш какво се случва. (е или си платен провокатор ). Държавата ги слага на депозит тези 1.2 млрд. лв. не им ги дава. От тези 400 млн. приходи, които цитираш ПИБ ще платят лихвата по тази сума. Пробвай поне сам да си е я сметнеш.
    Тази седмица излезе и информация, че ПИБ са върнали или ще върнат до края на годината 300 млн. лв. Даже и тук го дискутираха колегите. Ей на, тук се вижда кой колко е спечелил от тази ситуация.

Коментар

• от много време питам,нека някой обясни как точно ще се преструктурира банката?
      как ще се връщат тези 1.2 милиарда,при положение,че банката има 400 млн приходи от лихви за една година,за разходите въобще не говоря,каква точно е идеята?да не би да разчитат тези с гарантираните от КТБ,да отидат в ПИБ,защото ако е така ,това е несериозно

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Ами да и аз се радвам на обезценките на ПИБ. За разлика от много други аз не се радвам че дадена банка имала обезценки 2% когато средното за системата е 20%, няма такъв филм и дано го научи народа този филм. От 28 ли са банките средно било толкова, ама тия свръх добри, няма чак толкова свръх добри....
        Хубаво е да поизчистят балансите и от ПИБ, още по-хубавото е че имат необходимите доходи от лихви и комисиони които да могат да покрият едни такива обезценки.

Айде хубав уикенд!
        Не се даде лесно днес кота 2.7 ....а и гледам някой за финал айсбергче турил немалко
        Аз лично си мисля че цената след нова година ще е над 3 те кинта .....само хипотеза ...

Не е препоръка за ПК на ЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Чета и не вярвам на ушите си...
          85 млн обезценки радват колегите.....
          Таз година 85, догодина още по-голяма радост да има - 850....
          Въобще. да не спрем да се радваме....
          Ами да и аз се радвам на обезценките на ПИБ. За разлика от много други аз не се радвам че дадена банка имала обезценки 2% когато средното за системата е 20%, няма такъв филм и дано го научи народа този филм. От 28 ли са банките средно било толкова, ама тия свръх добри, няма чак толкова свръх добри....
          Хубаво е да поизчистят балансите и от ПИБ, още по-хубавото е че имат необходимите доходи от лихви и комисиони които да могат да покрият едни такива обезценки.

Айде хубав уикенд!

Коментар

• Чета и не вярвам на ушите си...
            85 млн обезценки радват колегите.....
            Таз година 85, догодина още по-голяма радост да има - 850....
            Въобще. да не спрем да се радваме....

пп Да ева и му.рите....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Всеки ще види това което иска да види. Харесва ми, че бизнеса не се е свил. Вземанията от клиенти са се запазили, дори имаме нищожно покачване. Коефициентите на ликвидност и на капиталова адекватност са ОК. Харесвами, че в банката има бизнес. Печалбата преди обезценки е значителна, някъде около 110 милиона при около 7 за ЦКБ. Това позволява на ПИБ да направи 85 милиона обезценки без да се повлияе негативно капитала и коефициентите и. Аз съм по особен човек. Наличето на обезценки за 85 милиона ме радва и същевремнно наличието само на 800 хиляди обезценки в баланса на ЦКБ ме плаши. Радвам се, че ПИБ не замитат скелети в гардероба, но не ми харесва неяснотата колко остават. В случайче са 200 милиона то още 2016 очаквам чиста печалба от 150 милиона лева, но колко още ще текат тези процеси имайки предвид, че в ПИБ започнаха около две години след другите банки. Не съм забелязал ЦКБ да обезценяват, вероятно имат изключително добър кредитен портфейл. Не ми харесва неяснотата колко държавна помощ е останала в ПИБ. Ликвидността им е точно колкото трябва, дали са връщали нещо не знам?
              С една дума ПИБ е моята рискова експозиция. Виждам проблеми но и добри възможности за ръст. Мисля, че тя ще бъде синият чип на борста.
              Малко си пристрастен ,не много ...
              А за отчетите - може да има безкрайно много причини да са такива.
              Напоследък доста се говори и пише за одиторите
              С една дума - смятам, че и двете банки ще докарат добър профит на спекулантите... и все пак зависи от нивата на вход.
              Но има доста неясни неща, които определено ме карат да изчакам.
              Например колко от кредитите са към свързани лица - това за мен е по-важно отколкото други параметри или .... отчети.
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение
                Капиталовата позиция на ПИБ си е направо супер...
                То ясно че кой се е нагрухал с артии кат прасе на задушница се му се ще да хвали.....
                Аз на чужд банкер вяра нямам, пък за БГ.....без коментар.

Има ли ненужен за известно време кеш - най добре е да си е по борсите.
                Last edited by X_Y; 31.10.2014, 12:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                  Забравяш, че имат да връщат едни суми към 1.2 млрд.лв. от подпомагането, най-вероятно капиталовата позиция се дължи на акумулирането на част от тези суми, може би първата вноска по връщането на подкрепата. Хич не ги брой тези пари за обезценки, предполагам че са за връщане.
                  Подкрепата явно ще се връща по одобрен план от ЕС, тя е само за ликвидни цели, това си беше вече оповестено сто пъти и няма нищо общо с капиталовите нива все едно да твърдиш, че акумулирането на депозити влияе на капиталовата база...чети малко, батка

Коментар

Капиталовата позиция на ПИБ си е направо супер, 15.3%, при изискване от новия регламент 8%. Това по най-груби сметки показва, че може да понесе допълнителни загуби от обезценки при стресиран вариант от около половин милиард, ако допуснем, че капиталовата им база е близо до сбора на счетоводния собствен капитал 720 млн лв плюс подчинени инструменти 322 млн лв минус нематериалните активи 13 млн лв или общо около милиард лв, и това при условие, че напълно игнорираме печалбата от оперативна дейност, която си е капитал от първи ред по дефиниция. Освен това ПИБ са се доказали през годините като банка капитализираща печалбата си, а също и като успешен емитент на подчинени инструменти от втори ред и допълнителен първи ред капитал.
                    Забравяш, че имат да връщат едни суми към 1.2 млрд.лв. от подпомагането, най-вероятно капиталовата позиция се дължи на акумулирането на част от тези суми, може би първата вноска по връщането на подкрепата. Хич не ги брой тези пари за обезценки, предполагам че са за връщане.

Коментар

• Капиталовата позиция на ПИБ си е направо супер, 15.3%, при изискване от новия регламент 8%. Това по най-груби сметки показва, че може да понесе допълнителни загуби от обезценки при стресиран вариант от около половин милиард, ако допуснем, че капиталовата им база е близо до сбора на счетоводния собствен капитал 720 млн лв плюс подчинени инструменти 322 млн лв минус нематериалните активи 13 млн лв или общо около милиард лв, и това при условие, че напълно игнорираме печалбата от оперативна дейност, която си е капитал от първи ред по дефиниция. Освен това ПИБ са се доказали през годините като банка капитализираща печалбата си, а също и като успешен емитент на подчинени инструменти от втори ред и допълнителен първи ред капитал.

Коментар

• Всеки ще види това което иска да види. Харесва ми, че бизнеса не се е свил. Вземанията от клиенти са се запазили, дори имаме нищожно покачване. Коефициентите на ликвидност и на капиталова адекватност са ОК. Харесвами, че в банката има бизнес. Печалбата преди обезценки е значителна, някъде около 110 милиона при около 7 за ЦКБ. Това позволява на ПИБ да направи 85 милиона обезценки без да се повлияе негативно капитала и коефициентите и. Аз съм по особен човек. Наличето на обезценки за 85 милиона ме радва и същевремнно наличието само на 800 хиляди обезценки в баланса на ЦКБ ме плаши. Радвам се, че ПИБ не замитат скелети в гардероба, но не ми харесва неяснотата колко остават. В случайче са 200 милиона то още 2016 очаквам чиста печалба от 150 милиона лева, но колко още ще текат тези процеси имайки предвид, че в ПИБ започнаха около две години след другите банки. Не съм забелязал ЦКБ да обезценяват, вероятно имат изключително добър кредитен портфейл. Не ми харесва неяснотата колко държавна помощ е останала в ПИБ. Ликвидността им е точно колкото трябва, дали са връщали нещо не знам?
                        С една дума ПИБ е моята рискова експозиция. Виждам проблеми но и добри възможности за ръст. Мисля, че тя ще бъде синият чип на борста.

Коментар

• та какво казахте за отчета?

Коментар

Ако се интересуваш и четеш ще разбереш, че политиката за практика на ЕК при предоставяне на държавна помощ винаги се извършва по един и същи начин.
                            Това ясно , но е извън темата.
                            Конкретика - PR - спокойствие - респект
                            В случай, че липсва едно от изброените - язък за рекламите .... пари на вятъра.
                            А някои се изказаха дори доста негативно в темата - в случая за рекламата.
                            Следователно може да се получи обратен ефект.
                            Моето заключение на аматьор инвеститор, който не чете отчети - PR- те да си направят дипломите на конфети

Коментар

• Ако се интересуваш и четеш ще разбереш, че политиката за практика на ЕК при предоставяне на държавна помощ винаги се извършва по един и същи начин.

Коментар

Да, имаше интервю на Соареш от Бейн, в което се разбира, че са наети да работят с ПИБ...

Що се отнася до Trustee - това е обичайна и задължителна практика на ЕК при предоставяне на държавна помощ.

Trustee е независим одитор, който следи за изпълняване на плана и всички задължения на банката, свързани с плана и дейността й - обикновено за периода на плана - и има права да докладва на ЕК, без да уведомява получателя на помощта.
                                Получателят поема разноските за адвайзърите по плана и наблюдателя.
                                Това се случи и с масата банки, получили държавна помощ в Европа.
                                Колко от написаното го има в сайта на ПИБ ? А подробности за плана ?
                                Понякога се чудя за какво имат PR специалисти.

Коментар

Working...
                                X