IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди 4 год.този другар не построи ли нещо до Стралджа
    http://www.spekulanti.com/pazari-com..._krai_straldja
    Може би в епизод 2 ще прокопае канал от Жребчево до Бургас и концесионното находище Кремиковци. славка бозукова и ирена кръстева са си лика-прилика.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alhimik Разгледай мнение
      Скоро не се бях смял така. От ден на ден все по-големи глупости се пръкват по тия нашите вестници.
      Вчера 3 млрд. ойро за новото МК "Кремиковци". И това не е всичко...

19 януари 2016 г - Инж. Румен Марков: Търсим 38 млрд. евро за жп магистрала...
      21 февруари 2016 - Инж. Румен Марков: Търсим 3 млрд. евро за новото Кремиковци...
      22 февруари 2016 - Инж. Румен Марков: Търсим 73 млрд. евро за жп магистрала...

П.П.: От ден на ден сумите растат. Инж. Марков милиардите за нищо ги няма. Това северно-южни, южно-северни потоци текат ли текат... Признавам си, не го бях чувал тоз херой. Голям е.
      Last edited by Чичо Манчо; 23.02.2016, 12:44.
      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Скоро не се бях смял така. От ден на ден все по-големи глупости се пръкват по тия нашите вестници.

Коментар

• Знам ли? Не го познавам въпросния г-н Марков. Предавам само какво е написано. Е вярно, тия "Стандарт" не са Блумбърг, но не са и ШОК... макар да са по-близо до вторите.

Концесионер на желязно находище щял да строи комбинат за преработка. До тук нищо лошо. Звучи логично. Остава само да каже откъде ще кацнат въпросните 3 млрд. ойро...
          Last edited by Чичо Манчо; 22.02.2016, 14:57.
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Да не си объркал темата? Това е за "Бисери и вицове"

Иначе въпросните инвеститори и инж. Марков, ако реално същуствуват, са ярко доказателство за кризата в здравеопазването...
            Last edited by fantasy_gt; 22.02.2016, 14:27.

Коментар

• Една новина, която косвено се отнася към акцията на ПИБ.

"СТАНДАРТ": Вдигат чисто нов МК "Кремиковци-2" между градчетата Гурково и Николаево...

Бъдещият металургичен гигант ще бъде с капацитет, съизмерим с бившия МК "Кремиковци" и ще преработва именно желязната руда от голямото находище край столичния кв. Кремиковци, на което компанията ни е концесионер, обясни инж. Марков. Находището се намира само на 15 км от центъра на София и има достатъчно запаси желязна руда, за да се експлоатира 30 години при високи добиви от 8-8,5 млн. тона годишно, допълни той.
              Last edited by Чичо Манчо; 22.02.2016, 14:03.
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Качеството на активите на ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА
                (First Investment Bank) ще проверява Мазарс (Mazars)
                Списък с потвърдените от БНБ доставчици на услуги в процеса по проверка качеството на активите:
                http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...0212_a1_bg.pdf

Указания за извършване на оценката на качеството на активите:
                http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/publ...0212_a2_bg.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                  Обаче там държавата загуби нЕкой лев само от AIG /засега/ а от останалите финансови компании, които капитализира и донесе печалба. Не знам GM какво стана, имат ли там печалба или не.
                  е, то въпросът дали има печалба при държавната помощ за определена банка не е много важен. Това го спориха и хамериканците пък после наляха стотици милиарди по банките. Сега, аз съм съгласен, че и при нас държавата трябва да почне да купува акции и от това ще извлече печалби а не да държи депозити при ниски лихви

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                    Вече с новите промени в специализираните закони, вкл. и в ЗГВБ може да се предприемат редица мерки, вкл. и капиталова подкрепа, която за мен е много по-удачна от ликвидната.
                    То цената на акцията отразява такъв сценарии, така че желанието ти може и да се осъществи. В този ред на защо предпочиташ капиталова подкрепа?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
                      Я няколко дни не съм влизала в темата и тук са се развихрили дискусии.
                      Лихвата мисля, че я беше обявил още Порожанов. Не помня в интервю или официално съобщение от Министерството на финансите. Иначе лихвата е 2.2%. Пише го в годишния отчет на банката за 2014, страница 99.

" българската държава предостави на Банката ликвидна подкрепа в размер на 1,2 млрд. лева при 2,2% лихва като част от схема „Ликвидна подкрепа на българските банки – България” с No SA 38994 (2014/N), одобрена от Европейската комисия. "
                      ok, мерси, вземам си думите назад - моя грешка, има го записано черно на бяло
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                        още по-зле за държавата там! Представи си и тука ако държавата беше записала акции от увеличението на капитала, каква врява щеше да настане!
                        Обаче там държавата загуби нЕкой лев само от AIG /засега/ а от останалите финансови компании, които капитализира и донесе печалба. Не знам GM какво стана, имат ли там печалба или не.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
                          P.S. Иначе, придобиването на акции от държавата е т.н. капиталова подкрепа или с др. думи пак държавна помощ.
                          Абе има разлика
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Кое преиначавам, ако може малко по-конкретно. Никога не съм се крил и не съм анонимен - не малко хора от списващите в този форум ме познават лично, както и аз тях. Не съм и от вчера тук, за да получавам подобни квалификации!
                            Давай конкретно какво точно те интересува и какво съм преиначил. И ако може ми покажи къде пише на колко е лихвата за тези 900 милки, дето държавата ги сложи във фибанката. Черно на бяло, както е в нормалните бели държави, когато се даде държавна помощ на някого.
                            П.С. Не съм нито бивш, нито настоящ, а още по-малко пък бъдещ служител тук. Нямам акции.
                            Я няколко дни не съм влизала в темата и тук са се развихрили дискусии.
                            Лихвата мисля, че я беше обявил още Порожанов. Не помня в интервю или официално съобщение от Министерството на финансите. Иначе лихвата е 2.2%. Пише го в годишния отчет на банката за 2014, страница 99.

" българската държава предостави на Банката ликвидна подкрепа в размер на 1,2 млрд. лева при 2,2% лихва като част от схема „Ликвидна подкрепа на българските банки – България” с No SA 38994 (2014/N), одобрена от Европейската комисия. "

Коментар

Ако не ме лъже паметта САЩ придоби акции в Ситибанк а не и даде държавна помощ. .....Но може и да бъркам.
                              още по-зле за държавата там! Представи си и тука ако държавата беше записала акции от увеличението на капитала, каква врява щеше да настане!

Коментар

Имаха възможност да реагират по-добре.Особено по отношение на КТБ. Но не това беше задачата.
                                Здравей,

Не ми стана ясно, че говориш за КТБ в темата на ПИБ ...?

Поздрави!

P.S. Иначе, придобиването на акции от държавата е т.н. капиталова подкрепа или с др. думи пак държавна помощ.

Коментар

Working...
                                X