IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Мда, при сценарий на удар с комета, показателя при всички банки по света отива на -100%
    Не съм съгласен с подхода ти... "Не ме кефи сценария, затова не ме бърка какво показва"....

Ами нали затова ги правят тези сценарии, за да тестват банките как ще бъдат повлияни при неблагоприятно развитие.

Дали на нас ни харесва или не е друг въпрос... но сценария е един и същи за всички банки, като едни се представят добре, а други - не....

Нали в крайна сметка затова отделиха толкова време и пари да тестват Банките - за да излязат някакви резултати...

Ако просто не ни кефят сценариите, защо се правят тестовете ?!?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
      EEEeee, Вие съвсем се оака..е !
      Сумата е ясна - иде ясно и от де да се дирЕ ! -КОЙ не се е сетил???
      Сега га завърнат Ц.В. с неговите 206м. и всичко ша съ уравни !
      Хубавото е че почва точно с туй дето сме го игралЕ ! -цифрата имам предвид
      Тъй де ще ги дирим дор ги и намерим ! Тя не ни събаря - само ни прави по корави ! Къде сряда /може и средата на септембъра/, да не хълцате запъхтяни от кушията подир папипата ?
      Туй борса ей,- работата и е да фърка и да пада !
      Препоръка е да танцувате в такт, а не да си играете с фри сто/е/п. Свърши безветрието!
      Иде, идат движенията !
      Хахаха Брех тя същата сума бе да не са говорили с Искроф Хахаха брей голям смях.

Браво Инта направо бях забравил за чувалите с парите

Коментар

• Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
        Хубаво де , само не разбрах като не е препоръка що го пишеш във темата.

Аз нямам акции и нямам влогове във 9 / 10 от банките опериращи в БГ ма не го пиша по форума щот си е мой личен избор....
        И на мен ми е личен избор, да го пиша по форумите.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD Разгледай мнение
          Колеги защо не гледате цялото а се фокусирате върху отделните животни от стадото!
          Каквото и да стане с отделния екземпляр стадото продължава да съществува.
          Важното, е че стадната перспектива е полажителна!
          Хайде наздраве! !!
          Дявола не е толкова черен колеги не правете от мухата слон!!!
          Само констатирам факти.

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
            Тук имам няколко изтрити коментара. По същество в тях изразих личното си мнение за банката. Това беше преди време. Сега, след резултатите от стрес-теста не съм изненадан. Дори резултатите се припокриват почти напълно с очакванията ми. Връщам се назад във времето, когато Дянков премахна нивото на класификация на един документ, който предвиждаше 1 200 000 000 лева за подкрепа на банковата система, написан през 2008 година. Тази подкрепа тогава беше насочена към една банка. Малко по-късно БНБ издаде предписания за увеличаване на капитала на две български банки.
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
            Колеги защо не гледате цялото а се фокусирате върху отделните животни от стадото!
            Каквото и да стане с отделния екземпляр стадото продължава да съществува.
            Важното, е че стадната перспектива е полажителна!
            Хайде наздраве! !!
            Дявола не е толкова черен колеги не правете от мухата слон!!!
            Last edited by X_Y; 14.08.2016, 10:57.

Коментар

• EEEeee, Вие съвсем се оака..е !
              Сумата е ясна - иде ясно и от де да се дирЕ ! -КОЙ не се е сетил???
              Сега га завърнат Ц.В. с неговите 206м. и всичко ша съ уравни !
              Хубавото е че почва точно с туй дето сме го игралЕ ! -цифрата имам предвид
              Тъй де ще ги дирим дор ги и намерим ! Тя не ни събаря - само ни прави по корави ! Къде сряда /може и средата на септембъра/, да не хълцате запъхтяни от кушията подир папипата ?
              Туй борса ей,- работата и е да фърка и да пада !
              Препоръка е да танцувате в такт, а не да си играете с фри сто/е/п. Свърши безветрието!
              Иде, идат движенията !

Коментар

• Тук имам няколко изтрити коментара. По същество в тях изразих личното си мнение за банката. Това беше преди време. Сега, след резултатите от стрес-теста не съм изненадан. Дори резултатите се припокриват почти напълно с очакванията ми. Връщам се назад във времето, когато Дянков премахна нивото на класификация на един документ, който предвиждаше 1 200 000 000 лева за подкрепа на банковата система, написан през 2008 година. Тази подкрепа тогава беше насочена към една банка. Малко по-късно БНБ издаде предписания за увеличаване на капитала на две български банки.
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
                Last edited by X_Y; 14.08.2016, 10:56.

Коментар

• мен лично резултата ме притеснява!
                  Имам там депозит и аз и съпругата!
                  Това е банка, за която БНБ е констатирала преди 5г. че се управлява лошо и днес БНБ пак ми казва че има проблеми!
                  Last edited by X_Y; 14.08.2016, 10:54.

Коментар

Мда, при сценарий на удар с комета, показателя при всички банки по света отива на -100%
                    Този път няма да става с приказки на лични съобщения - да надуваш балони както преди известно време !!! Това време вече мина, а и човекът си взе бележка !!!!

Коментар

При банките е особено силно изразен ефекта на мащаба.. Разбира се трябва и кадърен мениджмънт, който да извлече ползите от това!
                      Колеги погледнете цялостната картинката и тя е банковата система в БГ е стабилна!!!!!
                      Това е най-важния извод. Тава че някои ще трябва да се постараят повече от други е ясно случва се навсякъде по света. Гледайте цялата картинка, а не отделните фрагменти!!!!
                      Хората трябва да са спокойни за банковата система,защото тя е в добро здраве! !!
                      Наздраве !!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                        Батя, явно имаш интерес и познания по отношение на Банките, но тук си има и съвсем стандартни счетоводни цифри...

Ще споделиш ли какво според теб означава за една компания (не визирам само Банка) Собствен капитал под 0 (нула) ?

А как ще коментираш капитал от първи ред при негативен сценарий от минус 6,9 % ?

Коментар

• В следствие на проверката на качеството на активите базовият капитал от първи ред (CET1) на ПИБ пада от 11.3 на 5%, след като са наложени корекции за нетно 420 млн. лв., които идват основно от допълнителни провизии по корпоративния портфейл. Така банката остава над минималния праг по европейския регламент за капиталовите изисквания - 4.5%. В резултат на прегледа обаче остава недостиг от 206 млн. лв., за да попълни изискваните капиталови буфери. В България те са общо за 5.5%, така че банките би трябвало да поддържат ниво на CET1 над 10%.

Съгласуваните с БНБ мерки, които банката ще предприеме, за да подобри показателите си, е капитализиране на натрупаната печалба за годината, която за първите шест месеца е в размер на 146.6 млн. лв. преди начислени обезценки, съобщават от ПИБ. В прессъобщение от там пресмятат, че само от тази мярка ефектът ще бъде достигане на капиталова адекватност от 13.5%, но не посочват какъв ще е резултатът за капитала от първи ред. Надзорният орган изисква от банката да намали рисковите експозиции в портфейла си и да ускори продажбите на активи, придобити като обезпечение. До април 2017 година ПИБ трябва да увеличи капитала си.

Освен като банката, при която проверката разкри най-голямо отклонение от показателите спрямо отчетеното, ПИБ показва слаб резултат и на стрес теста, като при утежнения сценарий капиталът й от първи ред става отрицателен до ниво -6.9%, при референтна стойност, посочена от БНБ +5.5%, а при базисния би се покачил до 9.9% (референтна стойност 8%). Въпреки това на банката не са издадени допълнителни предписания.

В съобщението на БНБ изрично се подчертава, че стрес тестът в българската банкова система не съдържа праг, водещ до оценка "преминал"/"непреминал", каквото имаше при упражнението на ЕЦБ през 2014 г., но не и в последното от 2016 г. Въпреки това анализаторите в Европа приемаха референтните стойности от 8% при базисния и 5.5% при негативния сценарий за индикатор за здравина.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                            Батя, явно имаш интерес и познания по отношение на Банките, но тук си има и съвсем стандартни счетоводни цифри...

Ще споделиш ли какво според теб означава за една компания (не визирам само Банка) Собствен капитал под 0 (нула) ?

А как ще коментираш капитал от първи ред при негативен сценарий от минус 6,9 % ?
                            Виж какво пише в доклада на БНБ

"Прегледът на качеството на активите е надзорен, а не счетоводен процес. Поради това ПКА не следва да води до заключения относно коректното прилагане на счетоводните стандарти. Надзорното решение изискваше банките да отразят промените вследствие на ПКА в своите финансови отчети към 31 декември 2016 г. "

А колкото до сценария, според него банката стои мирно докато се случват апокалиптични неща в икономиката. Все едно си в сграда и БНБ я палят, за да видят докато си стоиш мирно там дали след определено време ще си изгорял. Е да, ама ти като се подпали сградата нали ще предприемеш в реалния живот някакви действия. Не знам до колко тези сценарии са адекватни... Би трябвало според мен да се заложи, че ако се случи 1,2,3 ти какво ще направиш и после какъв ще е ефекта.

Коментар

Май резултатите не се харесват само на "доброжелателите " които очакваха милиардни провизии и да им дадат акции по левче

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Има и друг въпрос .... КОЙ ще запише емисията.....
                                БАКБ....позна.....цветито май е добра и в други работи..... другите банки са за търсене на донори....но ще се купува в нея по късно за мен е рано за сега...Поздрави

Коментар

Working...
                                X