Първоначално изпратено от Balans
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
От всички мнения тук следва, че ни чака много интересна седмица на БФБ явно. ЦКБ да е нагоре , а ПИБ надолу ? Аз съм За ЦКБ макар и по-малка банка но това е лично мнение. ЦКБ според мен не е толкова силно ангажирана с "успешните" бЕзнесмени от последните години: Божков, Ковачки, Пеевски и Сие. Химимпорт за доста по солидна и стабилна група от моя гледна точка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markoci Разгледай мнение
при капиталова адекватност (КА) от 8,7%, при добавяне на печалбата за Q1 2016 от 135М, КА става 10,3%.
колко още парички трябват за да се достигне КА 13,5%?
отговорът със сигурност не е 71М
Коментар
-
Първоначално изпратено от oiling the gears Разгледай мнениеАко ще гадаем какво се крие зад разликата 100% - 69.7% =, то какво да кажем за тези които са под 69.7%, реално си е над средното, което е прегледано. Да не говорим и че има други с два пъти по малко прегледани
Освен това по-големи кредити би трябвало да означават и по -рискови или греша ?
Например при ЦКБ
Обхват на прегледа
от които Предприятия 1 ,399,032 1,349,968 96.5%
При ПИБ
Обхват на прегледа
от които Предприятия 3 ,224,905 2,729,927 84.7%
Не казвам, че акцията не си заслужава, ......но определено съотношението при което се търгува спрямо другата най-ликвидна банка на БФБ най-вероятно значително ще се промени ...За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение[ATTACH]7395[/ATTACH]
Важно е да се уточни - тези 206 млн. лв. са допълнителен капиталов буфер. Общо 135 млн. лв. от тях вече са налице
Официалните резултати показват, че ефектът е най-голям при Първа инвестиционна банка (ПИБ), при която нетният размер на корекциите е 420 млн. лв. След като се отчете и текущата печалба за полугодието на 2016 г., банката ще има да набавя 206 млн. лв., за да покрие недостига в капиталовите си буфери. Банката е представила мерки, които включват увеличение на капитала до април 2017 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cycle Разгледай мнениеАкции на банката нямам, но и пари не бих държал в нея.
Не е препоръка за каквото и да е.
Аз нямам акции и нямам влогове във 9 / 10 от банките опериращи в БГ ма не го пиша по форума щот си е мой личен избор....Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеГледайте позитивно - сега ще се вземат мерки. За мен е добър резултат, сравнен с изключително негативните очаквания на много народ ...
но има още нещо :
Общо Прегледани
хил.лв. хил.лв. %
Общо активи 7 ,725,566 5,387,401 69.7%
Само можем да гадаем какво се крие зад разликата 100% - 69.7% = .....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнениеЗначи има няма 71 милиона?! Така ли да се разбира? Тогава обявяват емисия от 100 милиона акции с номинал 1 лв. и емисионна стойност .... лв. и айде всички мераклии записват. Капитала се повишава и всичко е ОК. Тогава да видим какъв е интереса и колко е голям и каква ще е цената на акциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение[ATTACH]7395[/ATTACH]
Важно е да се уточни - тези 206 млн. лв. са допълнителен капиталов буфер. Общо 135 млн. лв. от тях вече са налице
Коментар
Коментар