Първоначално изпратено от Qino
Разгледай мнение
1. Никога не съм казвал, че "една банка с 8 млрд. не може да прави печалба".... но след като засягаш темата, казвам че това че една банка има "Х" милиарда активи, не означава че задължително е на печалба, още по-малко че може да я подобри 10 пъти в рамките на 12 месеца..... справка в момента в Западна Европа ! Апропо - проблемите в основата на западните банки, са точно в проблемни активи, които бяха измерени при тамошните стрес-тестове... не че вземат по-малко лихви от кредити, отколкото дават за депозити....;
2. Реално точно това визирам - моля те сравни с колко е скочила печалбата на Банковия сектор в България за 2016 г. спрямо 2015 г. След това виж темпа на промяна на печалбата на ПИБ спрямо 2015 г.... не ти ли изглежда странно да има толкова огромна разлика, при положените че всички работят в една среда.... и айде недей сега казва, че Моята банка работи в пъти по-качествено от останалите....
3. С това, че печалбата не е дивидент вече съм съгласен. Но е тема на друг разговор, всеки има собствен прочит на нещата. Мисълта ми беше, че доколкото няма да разпределят дивидент, може да си направят печалбата и на 5 и на 100 млн..... Не твърдя, че печалба значи дивидент....
Коментар