Пичове, никой не ви кара да инвестирате в акции, които не дават дивидент. На борсата има не малко такива, които дават. Като целта ви е да си получавате дивидент инвестирайте там. Също така АДСИЦ-ове не един или два. Миналата година по срещите с миноритари от ПИБ-а заявиха, че обмислят този ход, но не са конкретизирали дати.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение....... собствениците на БГ банките нямат ни най-малко намерение да дават дивиденти ........
- 1 like
Коментар
-
Според мен ръста донесъл печалба на заложилите едва ли ще остане постоянна величина. Въпреки огромните печалби на банковата система за 2016 г. собствениците на БГ банките нямат ни най-малко намерение да дават дивиденти или да направят нещо за повишаване на цените на акциите или да увиличат свободно търгуващите се обеми. Какво може да очакват инвеститорите тук и изобщо по позициите на банките не знам. Виждам само ограничен пазар и добри печалби които по никакъв начин не вливат реални кешове в джоба. Да капитализират печалба, но както акцията върви нагоре така може и да слезе. Не искам да споря и да се заяждам с никого. Лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
If you are afraid of being lonely, don't try to be right.
Jules Renard
Пари се правят, когато повечето други не го очакват. ПИБ сега пак се търгува на 0,5 P/BV и 4,5 P/E. За сравнение румънските се търгуват на 1,4 P/BV и 11 P/E, а гръцките на 0,3 P/BV, като са на загуба за втора поредна година.
Ако приемем, че тази година пак е успешна (managing expectations) и нивото на печалба остане същото, таргет е 0,75 P/BV trailing. И ако приемем, че повечето инвеститори не очакват такива ресултати, вероятността цената да расте е значителна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Това е професията ни! Залагане на добре преценен риск. Без риск - ДЦК с 0,1% лихва
Респект за това, което ти донесе акцията ! Заслужаваш всеки лев доход, които си изкарал за смелостта да заложиш тук (въпреки че не съм убеден дали залогът ти не е бил по-скоро на психологически моменти като "мажо няма да остави акцията да се сгромоляса" отколкото на някаъв финансов анализ), но да третираш този залог като "добре премерен риск"..... За мен си е тежък хазарт... но едва ли ти пука, когато си нацелил цвета на рулетката...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеКакто съм го правил и преди, пожелавам успех на държащите тук, за мен е прекален хазарт, но всеки сам си преценява рисковете. Вашият риск е успешен засега, дано да е такъв и в бъдещеMнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Това е професията ни! Залагане на добре преценен риск. Без риск - ДЦК с 0,1% лихва
А БГ банките се справят чудесно, рекордни печалби и то няма как друго да е при пик на такси и исторически дъна на лихви по депозити.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеКакто съм го правил и преди, пожелавам успех на държащите тук, за мен е прекален хазарт, но всеки сам си преценява рисковете. Вашият риск е успешен засега, дано да е такъв и в бъдеще
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнениеЧакам коментарите на Грую
А ако има търпение ще станат и много повече
Коментар
Коментар