IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Личи си, че не си юрист, без да искам да те обиждам
    Докато другите 3 точки са пожелателни и са без ясна конректика и срок, то точно т. 4, за която се повтарям за 5-ти път, е императивна и гласи - Увеличение на капитала до Април 2017. Няма хън, няма мън. Не са им казали цена, на която да стане, не са им казали и колко да е увеличението (за другата издънила се банка на стрес теста си го пише още по-ясно - 20 милки до Aприл 2017), но са им казали много ясен срок - Април 2017. Точка. Тук няма размисли и страсти кога, може да има тазмисли как и с колко, но няма кога - ясно е - до Април 2017. Дали ще стане? Едва ли, няма време за публична банка, а може и желание да няма, не знам, но така БНБ си плюе много яко на сурата, ако го позволи.

И аз пак да попитам - къде са великите журналисти на Инвестор-а - най-голямата финансова медия у нас, за да зададат ребром тези въпроси?

П.С. А още по-веселото е, че тази прословута т.4 в пдф-а на фибанката е с различен шрифт и фон отзад - личи от километри, че или е променяна в последната секунда, или е добавяна пак тогава. Някой да задава такива въпроси? Журналистиката къде е?

Не се обиждам, аз така или иначе не съм юрист . Просто разсъждавам логично, това е.

Коментар

БаткоФ, как по-ясно да ти го напиша - на сайта на БНБ, която е най-авторитетната институция що се касае за банков надзор (всъщнсот единствената авторитетна), пише черно на бяло, с императивна норма поставам ти го като линк, ако си го забравил:
      Банката ще увеличи капитала си до Април 2017
      :

Е, какво повече да кажа, като от това по-черно на бяло няма как да има. Април месец е след около 40 дни, а до момента няма нищо в тази насока. А какво пише в сайта на фибанката е ирелевантно - напротив, само показва как тази "българска" банка се счита за по-голяма и важна от БНБ. В нормалните страни нали знаеш какво би станало, ако не се изпълни подобна имеправтивна препоръка от страна на върховния контролен орган?
      Извинявам се за момент, но просто не съм сигурен дали успявам да прочета правилно?!
      БНБ, БАНКОВ НАДЗОР и НАЙ-АВТОРИТЕТНАТА ИНСТИТУЦИЯ в едно изречение! ауууч!

Коментар

....Някой да задава такива въпроси? Журналистиката къде е?
        Шшшшш, тихо, Груец, ще ги събудиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение

Къде видя да казвам, че са пожелателни? Значи БНБ им казва, че иска от тях да набавят още 200 млн. лв. капиталов буфер и ги пита - Пичове, от къде ще ги намерите? И те им казват 1,2,3 и 4 опции от където могат да бъдат взети и ще ги използват. Ако бяха длъжни да използват и 4-те щяха да разпределят по колко средства очакват по всяка точка. Това, което е посочил Батя мисля, че именно това казва.
          Личи си, че не си юрист, без да искам да те обиждам
          Докато другите 3 точки са пожелателни и са без ясна конректика и срок, то точно т. 4, за която се повтарям за 5-ти път, е императивна и гласи - Увеличение на капитала до Април 2017. Няма хън, няма мън. Не са им казали цена, на която да стане, не са им казали и колко да е увеличението (за другата издънила се банка на стрес теста си го пише още по-ясно - 20 милки до Aприл 2017), но са им казали много ясен срок - Април 2017. Точка. Тук няма размисли и страсти кога, може да има тазмисли как и с колко, но няма кога - ясно е - до Април 2017. Дали ще стане? Едва ли, няма време за публична банка, а може и желание да няма, не знам, но така БНБ си плюе много яко на сурата, ако го позволи.

И аз пак да попитам - къде са великите журналисти на Инвестор-а - най-голямата финансова медия у нас, за да зададат ребром тези въпроси?

П.С. А още по-веселото е, че тази прословута т.4 в пдф-а на фибанката е с различен шрифт и фон отзад - личи от километри, че или е променяна в последната секунда, или е добавяна пак тогава. Някой да задава такива въпроси? Журналистиката къде е?
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Къде видя да казвам, че са пожелателни? Значи БНБ им казва, че иска от тях да набавят още 200 млн. лв. капиталов буфер и ги пита - Пичове, от къде ще ги намерите? И те им казват 1,2,3 и 4 опции от където могат да бъдат взети и ще ги използват. Ако бяха длъжни да използват и 4-те щяха да разпределят по колко средства очакват по всяка точка. Това, което е посочил Батя мисля, че именно това казва.
            Абе май и 4-те предписания трябва да изпълнят ама айде от мене да мине. Тука ми прилича на говореното на нашите политици. "Ще направим това и онова" а после "Абе ние имахме предвид друго ама вие не сте разбрали...."
            Life won't wait for you.

Коментар

Т.е. искаш да кажеш, че БНБ са си писали някакви глупости по сайта, пък ако стане - стане, ако не стане - здраве да е, поне сме опитали!?!?! Стига де, финансов форум сме, нали именно със забраните покрай държавната помощ оправдаваха недаването на дивидент, пък сега викаш тези 4 точки, които изрично подчертавам, че са от сайта на БНБ (това за модита - не някой измислен сайт, нали?), са само пожелателни??? Итъй като съм юрист, да те кажа, че нормата, която е записана в точка 4 е императивна:

Банката ще увеличи капитала си до Април 2017 - няма или, ама, ако може и т.н.

П.С. А "веселото" е, че в пдф на сайта на българската фибанка пише:

В изпълнение на допълнителното изискване,Fibank ще изгради капиталов буфер. Конкретните предприети действия за увеличение на капиталовия излишък на Fibank, отговарящи на всички отправени препоръки, са съгласувани с БНБ. Действията включват четири основни лоста:

.......

4. Привличане на нов капитал - Банката ще предприеме всички стъпки за набиране на капитал от финансовите пазарите при наличие на благоприятни условия

Ta интересна история, но едва ли някой ще посмее да попита за този парадокс, още по-малко пък журналист от Инвестор-а - финансовият сайт на България...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

По ясно от това как да ти го напишат!? Фъндък няма да ти пуснат Гетоф. Капитала ще се увеличава при пазарни цени над счет. стойност, разбийш ли!?
                Ами какво чакат, да увеличават на 8-9 кинта емисионна. Какъв им е проблема?
                А по-"благоприятни условия" от отрицателни лихви из целия свят, пукащи се по шевовете банки с депозитни лихви близки до нулата, имотен бум, растяща икономика, подкрепяна от еврофондове и държавни разходи, честно казано не вярвам да видим следващите години....

Ама те си знаят де. Дето се вика - едно е да гледаш отстрани, друго е да си в кухнята и да виждаш кое как се готви. Всички ние сме гости в ресторанта, един вид, а майстор-готвачите може и да ни гледат сеира отвътре, задето спорим дали храната е вкусна и прясна или всъщност е добре подправен буламач, при това претоплен.

Не препоръчвам каквото и да било. Ту имам акции, ту нямам, като това никога не е променяло мнението ми за банката.

Коментар

По ясно от това как да ти го напишат!? Фъндък няма да ти пуснат Гетоф. Капитала ще се увеличава при пазарни цени над счет. стойност, разбийш ли!?
                  Може и да си прав - ЦКБ го направи значително над пазарната и то без проблем ...
                  .....но има и други варианти за които дребните (пък и мажо) трябва да са подготвени - като със системната Unicredit , ....по-добре не питай как се случва там увеличението .....
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Те и третата не изпълняват.
                    така е, но там е малко по-размито - "ще интензифицират" може да значи, че преди са продали условно лоши кредити за 1 милка, а сега ще продадат за 1,1 милки, а и няма срок, точка 4, за пореден път го казвам, е императивна и много ясна като срок, липсва само количествен измерител колко точно да е увеличението, но няма нищо в тази насока, а няма време...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

БаткоФ, как по-ясно да ти го напиша - на сайта на БНБ, която е най-авторитетната институция що се касае за банков надзор (всъщнсот единствената авторитетна), пише черно на бяло, с императивна норма поставам ти го като линк, ако си го забравил:
                      Банката ще увеличи капитала си до Април 2017
                      :

Е, какво повече да кажа, като от това по-черно на бяло няма как да има. Април месец е след около 40 дни, а до момента няма нищо в тази насока. А какво пише в сайта на фибанката е ирелевантно - напротив, само показва как тази "българска" банка се счита за по-голяма и важна от БНБ. В нормалните страни нали знаеш какво би станало, ако не се изпълни подобна имеправтивна препоръка от страна на върховния контролен орган?

Коментар

• 4. Привличане на нов капитал - Банката ще предприеме всички стъпки за набиране на капитал от финансовите пазарите при наличие на благоприятни условия

Коментар

Не мисля, че имат задължение да изпълнят и 4-те точки. Просто казват по какъв начин могат да изградят капиталовите буфери. В смисъл с какъв арсенал разполагат. Ако я нямаше възможността по точка 4 не мисля, че биха я писали.
                          Те и третата не изпълняват.
                          Life won't wait for you.

Коментар

Не мисля, че имат задължение да изпълнят и 4-те точки. Просто казват по какъв начин могат да изградят капиталовите буфери. В смисъл с какъв арсенал разполагат. Ако я нямаше възможността по точка 4 не мисля, че биха я писали.
                            Т.е. искаш да кажеш, че БНБ са си писали някакви глупости по сайта, пък ако стане - стане, ако не стане - здраве да е, поне сме опитали!?!?! Стига де, финансов форум сме, нали именно със забраните покрай държавната помощ оправдаваха недаването на дивидент, пък сега викаш тези 4 точки, които изрично подчертавам, че са от сайта на БНБ (това за модита - не някой измислен сайт, нали?), са само пожелателни??? Итъй като съм юрист, да те кажа, че нормата, която е записана в точка 4 е императивна:

Банката ще увеличи капитала си до Април 2017 - няма или, ама, ако може и т.н.

П.С. А "веселото" е, че в пдф на сайта на българската фибанка пише:

В изпълнение на допълнителното изискване,Fibank ще изгради капиталов буфер. Конкретните предприети действия за увеличение на капиталовия излишък на Fibank, отговарящи на всички отправени препоръки, са съгласувани с БНБ. Действията включват четири основни лоста:

.......

4. Привличане на нов капитал - Банката ще предприеме всички стъпки за набиране на капитал от финансовите пазарите при наличие на благоприятни условия

Ta интересна история, но едва ли някой ще посмее да попита за този парадокс, още по-малко пък журналист от Инвестор-а - финансовият сайт на България...

Коментар

С цел отразяване на резултатите от ПКА, ПИБ ще изгради подходящо ниво на своя капиталов буфер.
                              Конкретните мерки за подобрение и за достигане на препоръчания капиталов излишък са официално съгласувани с Българската народна
                              банка.
                              Мерките се състоят от четири ключови дейности:
                              1. Запазване на печалбата
                              - Банката ще използва печалбата си, генерирана от обичайната й дейност
                              2. Намаляване на рисковите експозиции
                              - Банката ще продължи да диверсифицира и намалява риска в своя портфейл
                              3. Продажба на придобити активи
                              - Банката ще интензифицира процеса по продажба на активите, придобити като обезпечение.
                              4. Увеличение на капитала от външни източници
                              - Банката ще увеличи капитала си до Април 2017

Това пише в официалния доклад на БНБ за след стрес теста - има още около месец, аз поне действия по т.4 не съм ни чул, ни видял, та ако може някой да ме просветли?

Коментар

• С цел отразяване на резултатите от ПКА, ПИБ ще изгради подходящо ниво на своя капиталов буфер.
                                Конкретните мерки за подобрение и за достигане на препоръчания капиталов излишък са официално съгласувани с Българската народна
                                банка.
                                Мерките се състоят от четири ключови дейности:
                                1. Запазване на печалбата
                                - Банката ще използва печалбата си, генерирана от обичайната й дейност
                                2. Намаляване на рисковите експозиции
                                - Банката ще продължи да диверсифицира и намалява риска в своя портфейл
                                3. Продажба на придобити активи
                                - Банката ще интензифицира процеса по продажба на активите, придобити като обезпечение.
                                4. Увеличение на капитала от външни източници
                                - Банката ще увеличи капитала си до Април 2017

Това пише в официалния доклад на БНБ за след стрес теста - има още около месец, аз поне действия по т.4 не съм ни чул, ни видял, та ако може някой да ме просветли?

Коментар

Working...
                                X