IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
    Тук нямаше ли да има продажба към някоя мега банка? Нещо замря тази история.
    Ти пък... Това си беше "новина", колкото да привлече вниманието към акцията и да изстреля цената....

Горе-долу в личен план, можеш да постигнеш същото, като накараш Каролев да постне един Tweet, че orchis е взел решение и сериозно обмисля възможността да стане Милионер....

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Карай ..... не всеки е длъжен да знае всичко ..... то си требе 5 или 6 години ученЪйе ....
      Повече от 5-6 години трябват !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

да стана, ама умрЕ
        Ванкел, Греъм е прав
        (6) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2014 г.) Ако акционери, които притежават ква- лифицирано дялово участие, с дейността или с влиянието си в управлението на банката са навредили на нейната надеждност или сигурност или ако по преценка на БНБ не разполагат с финансови възможности за участие в увели- чаването на капитала до определения от БНБ размер, БНБ има право при при- лагане на мярката по чл. 103, ал. 2, т. 11 да ограничи или да лиши акционерите на банката от правото им да участват съответно на дела им в увеличаването на капитала по реда на чл. 194, ал. 1 и 2 от Търговския закон. (7) В случаите по ал. 6 БНБ може да задължи банката да увеличи капитала си под условие, че новите акции се закупят от лица и по цена, определени от БНБ. (8) (Изм. – ДВ, бр. 27 от 2014 г.) При прилагане на мярката по чл. 103, ал. 2, т. 11, както и в случаите на увеличаване на капитала по реда на чл. 110 и 118 спрямо банка – публично дружество, разпоредбите на чл. 112–112в от Закона за публичното предлагане на ценни книжа не се прилагат, а се прилага редът, установен в Търговския закон и в този закон.

Коментар

Ванкел, Греъм е прав
          Карай ..... не всеки е длъжен да знае всичко ..... то си требе 5 или 6 години ученЪйе ....
          Life won't wait for you.

Коментар

.... И акции на БТХ купи ..... сега остава и чорбарче да станеш ......
            да стана, ама умрЕ
            Ванкел, Греъм е прав
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Я пак....?!?!? Специални са по отношение на дейността а не по отношение търговията с акциите на банките на регулиран пазар.
              Я прочети раздел 6 .

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                Хайде първо да прочетем ЗБНБ и ЗКИ .

Щото са специални спрямо ЗППЦК .
                Я пак....?!?!? Специални са по отношение на дейността а не по отношение търговията с акциите на банките на регулиран пазар.
                Life won't wait for you.

Коментар

...... за пръв път и аз да защитя Батя в тази тема .....
                  .... И акции на БТХ купи ..... сега остава и чорбарче да станеш ......
                  Life won't wait for you.

Коментар

Начев, не подскачай, моля, за пръв път и аз да защитя Батя в тази тема - егати деня
                    Батя искаше да ти каже, че не може увеличението да се запише само от един нов инвеститор, защото законово има забана за това, след едни изцепки на любимото ми Соди преди 15-на години. Иначе казано - имаш увеличение (евентуално) и всеки, който има акции към момента, може да участва в него, ако иска. Ако някой се откаже, има аукцион за правата му и чак след това може някой нов евентуално да влезе, ама може да влязат и други желаещи, та няма гаранции кой ще влезе и кой няма да вземе. набързо, че бързам - толкоз Иначе си готин форумец, затова и си позволявам подобен тон. Лека от мен
                    Хайде първо да прочетем ЗБНБ и ЗКИ .

Щото са специални спрямо ЗППЦК .

Коментар

• Ето малко да се позанимавате вместо да се карате

Анкета ПИБ 2017
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Начев, не подскачай, моля, за пръв път и аз да защитя Батя в тази тема - егати деня
                        Батя искаше да ти каже, че не може увеличението да се запише само от един нов инвеститор, защото законово има забана за това, след едни изцепки на любимото ми Соди преди 15-на години. Иначе казано - имаш увеличение (евентуално) и всеки, който има акции към момента, може да участва в него, ако иска. Ако някой се откаже, има аукцион за правата му и чак след това може някой нов евентуално да влезе, ама може да влязат и други желаещи, та няма гаранции кой ще влезе и кой няма да вземе. набързо, че бързам - толкоз Иначе си готин форумец, затова и си позволявам подобен тон. Лека от мен
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Начев, първото което трябва да направиш като ще инвестираш на капиталовия пазар е да прочетеш Закона за финансовите инструменти.
                          Препоръка е!
                          А линк не можеш ли да ми дадеш, че нещо не мога да го намеря този закон ::::::

Отново менторски и високомерен тон!
                          Момче, наистина си сбъркал вагона.
                          Даването на непоискани препоръки на пазара за финансови инструменти е израз на лош тон и неподходящо поведение.
                          Ако изпитваш някакво неудовлетворение и имаш необходимост да си изчеткаш имиджа, не чрез мен. Мен можеш да ме сложиш с положителна моя санкция само в игнора си.
                          При съпровод на подходящи уточнения и забележки, свободни изказвания може да прави всеки, дори ти.
                          Изведен си пред скоби, за да е ясно, че все пак има тук една порода, чийто виден представител си ти, която каквото и да извърши или каже, то е само са обслужи някакъв свой дребен, тясно личен и егоистичен интерес.
                          Поради никаква друга причина!

А въпросът наистина би могъл да бъде интересен и полезен. Увеличаване на капитал на публична компания, банка при това. Увеличаване не с решение на ОС, а с решение на управителен орган. Увеличение под условие. Приложимо право, йерархия и още много други.
                          Но ... след няколко махания с ръка и прескачания на дребнави и съмнителни заяждания ... с теб бяхме дотук!
                          ИГНОР!
                          Причината е, че не ставаш като човек, а процентите ти въобще не ме интересуват, мойте теб също.

Коментар

• Първоначално изпратено от Joel Разгледай мнение
                            По-важен е въпросът за цената на тези 100 млн. бр. акции.
                            Едно е 5 лв друго 10 лв. за брой.
                            Няма лошо и на 10 ... тогава ще ударят в земята и Goldman Sachs при която P/B е 1.24 ... ВАС и HSBS ще ги задмине кат матор ...
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Начев, първото което трябва да направиш като ще инвестираш на капиталовия пазар е да прочетеш Закона за финансовите инструменти.
                              Препоръка е!

Коментар

• По-важен е въпросът за цената на тези 100 млн. бр. акции.
                                Едно е 5 лв друго 10 лв. за брой.

Коментар

Working...
                                X