За това говоря и аз. Тази сдекла с ЕЦБ (т.н. Суап) е важна не заради инструмента, а заради шума, новината и влизането в колаборация с ЕЦБ, защото нас БМБ може да ни метне и ни е мятал много пъти, НО ЕЦБ няма да си позволи да метне. Чужденците но забелязват само при новини около ЕЦБ, външен дълг, Еврото.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Защо мислиш, че се теглят депозити за потребление? Българинът, ако не друго се е доказал като свръх спестител именно по време на кризи. Голямото теглене на депозити си мисля, е за покупки на коли, апартаменти, почивки - каквито по обясними причини е ясно защо няма.
Да, засега е в много малка степен, но по ефекта на снежната топка ще се засили.. Това ще е новата движеща сила на БФБ за ръст на индексите + парите на западняци които ще влизат през ЕТФа заради ЕЗ перспективата ни /ето днес още 150К дяла са записани/
Уморените кранти ПФ, ще бъдат заместени от нови, надъхани бичета, искащи да правят бързи пари от акции
На който не му се вярва и не му стиска да се включи в играта, просто да гледа мача без много да мрънка и пак ще си говорим след няколко месеца
- 6 Харесвания
Коментар
-
Именно живота им до преди Ковид е бил 1000 от заплата и 1000 от кредит. Сега е само 200 лв. на село, няма разходи, защото нищо не рабити и/или са останали и без работа. Дори вземат някой лев като продадат нещо ненужно в ОЛХ, и от бюрата по труда.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
Българина отдавна не е спестител, по-скоро е длъжник.
Поколението за което говориш е вече почти подменено с разгащено и нетърпеливо поколение, което не знае що е избивка, спестявания, запас, подготовка, план, подсигуряване. Те искат да имат всичко веднага и го имат познай как - с кредити. Искат да пътуват в чужбина по празниците (изключвам 2020та)- с кредити. Искат коли, телефони, квартири, гащи, парцали, море.. Контактувах с доста съкратени. При споменаване на думата "спестявания" от моя страна, ме гледаха странно или се смееха. Това е вече българина.
Съвсем точно и вярно написано.
Имам същите наблюдения и то от доста време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБуферите се наричат основно злато и много централни банки го купуват по- много от 3-4 години..Това сме го коментирали много пъти- върни се назад в темата..Грях е, че вместо прехвалените бюджетни излишъци да се провизират се харчеха в схеми с приближени фирми..Грехове много и все са свързани с корупцията..Дано сега влезем в ЕЗ и да спрат лъжите..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
Българина отдавна не е спестител, по-скоро е длъжник.
Поколението за което говориш е вече почти подменено с разгащено и нетърпеливо поколение, което не знае що е избивка, спестявания, запас, подготовка, план, подсигуряване. Те искат да имат всичко веднага и го имат познай как - с кредити. Искат да пътуват в чужбина по празниците (изключвам 2020та)- с кредити. Искат коли, телефони, квартири, гащи, парцали, море.. Контактувах с доста съкратени. При споменаване на думата "спестявания" от моя страна, ме гледаха странно или се смееха. Това е вече българина.
Коментар
-
Защо мислиш, че се теглят депозити за потребление? Българинът, ако не друго се е доказал като свръх спестител именно по време на кризи. Голямото теглене на депозити си мисля, е за покупки на коли, апартаменти, почивки - каквито по обясними причини е ясно защо няма.
Поколението за което говориш е вече почти подменено с разгащено и нетърпеливо поколение, което не знае що е избивка, спестявания, запас, подготовка, план, подсигуряване. Те искат да имат всичко веднага и го имат познай как - с кредити. Искат да пътуват в чужбина по празниците (изключвам 2020та)- с кредити. Искат коли, телефони, квартири, гащи, парцали, море.. Контактувах с доста съкратени. При споменаване на думата "спестявания" от моя страна, ме гледаха странно или се смееха. Това е вече българина.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
За какво ли ни е ликвидност във времена, когато плащанията по кредитите спират, а депозитите се теглят за текущо потребление?
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Да връща на 2лв за презареждане
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеИма доста бързащи да реализират 30-50%, май пазара няма вяра в увеличението и покриване на изискванията?
Пък ако е по малка, т.е. запише се малка част от увеличението само - толкова по зле за банката, ще си иска по голям дисконт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеИма доста бързащи да реализират 30-50%, май пазара няма вяра в увеличението и покриване на изискванията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от QUANTUM Разгледай мнениеВсеки ден в света банките правят милиони суапове, те ми тръгнали да се Фалят, че направили или по-скоро договорили един суап. За какъв чеп ни е? Хърватите ако нямат евра да. На нас не ни трябва. Това не е никакъв буфер, просто се сменят левове с евра и после обратно. За какво са ни еврата сега? Сега трябват левове.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар