IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Малко ме съмнява това на базата на личния опит дето имам. Или са толкова малко засега дето казваш че почти не се усеща.
    Най много от 3 буса да станем 4 ...и какво, едно нищо.
    Преди няколко години имах запитване от щурето, после и от няколко други познати, финансово стабилни и с добри текущи доходи. Отговорих им че е добре да почнат с бфб да се поотракат, но още е рано, като ме видят малко по нервен или че света ще свършва ( по новините) - да се обадят пак...през това време да попрочетат едно друго.
    Е, нали съм коректен, аз им се обадих преди няколко седмици - викам сега е момента да направите някой лев като нови и свежи, ще помагаме ако трябва. И какво мислиш - получих благодарности че не съм ги забравил, ама....нищо.
    Психология братче, предполагам след време като чуят по новините че софка се е качила с 50-60% пак ще ми се обадят...
    Тези дето имат пари само в дивидентни акции да ги вкарат (знае се вече кои дружества по колко ще разпределят) на тези атрактивни цени, ще си направят съвсем прилична доходност....
    Сори, че в тази тема, тука беше за ПИБ-а.

Коментар

• Какви спестявания имат българите, като средният депозит е 160 лева..Виж има статистика, че близо 50процента ползват бързи кредити..Забелязвате ли колко магазини се изпразват , а бързите кредити си работят..Криза се чакаше и се знаеше, че идва..Короната е повода , а не причината..Умните купуваха злато и имат резерви..Жална ни майка, ако както казва Меркел това положение продължи 2-3 години..
      На БФБ ще се отиграват положения като ПИБ и когато мажовците правят обратно или отписват..

Кой разбрал..разбрал..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Чудесно анти-показателче си ти!
        Капачките /Алкомет/ наигра ли ги вече или сега осредняваш надолу?
        Обичам да ми приписват падащи акции при положение че съм ги обявил за шит още когато бяха в Софикс и във Върхови стойности.... Никога не съм имал алкомет в последните 7 години....толкова ми е паметта на платформата.... това го направих ако пожелаеш басче...ти ги обичаш тези неща..?
        А това за показател и антипоказател....кой обяви Софикс 430 и кой софикс 1000

Коментар

• Имайте предвид, че в Б-я в момента няма и хазарт. То не е само при нас, няма спортни събития - оттам залози. Хората имат нужда да спекулират.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Сега се теглят депозити за игра на БФБ
            Да, засега е в много малка степен, но по ефекта на снежната топка ще се засили.. Това ще е новата движеща сила на БФБ за ръст на индексите + парите на западняци които ще влизат през ЕТФа заради ЕЗ перспективата ни /ето днес още 150К дяла са записани/
            Уморените кранти ПФ, ще бъдат заместени от нови, надъхани бичета, искащи да правят бързи пари от акции
            На който не му се вярва и не му стиска да се включи в играта, просто да гледа мача без много да мрънка и пак ще си говорим след няколко месеца
            Малко ме съмнява това на базата на личния опит дето имам. Или са толкова малко засега дето казваш че почти не се усеща.
            Най много от 3 буса да станем 4 ...и какво, едно нищо.
            Преди няколко години имах запитване от щурето, после и от няколко други познати, финансово стабилни и с добри текущи доходи. Отговорих им че е добре да почнат с бфб да се поотракат, но още е рано, като ме видят малко по нервен или че света ще свършва ( по новините) - да се обадят пак...през това време да попрочетат едно друго.
            Е, нали съм коректен, аз им се обадих преди няколко седмици - викам сега е момента да направите някой лев като нови и свежи, ще помагаме ако трябва. И какво мислиш - получих благодарности че не съм ги забравил, ама....нищо.
            Психология братче, предполагам след време като чуят по новините че софка се е качила с 50-60% пак ще ми се обадят...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Никой не се интересува от БФБ ,даже и ПФ напускат щом могат....В момента има движение,защото бе изяден и разчленен от спекулантите поредния излизащ от БФБ на ниски цени според маркета и играта покрай записването с ФИБ .....Няма я движещата сила.....Следва или спад или рейндж ,още малко да се качат две ,три акции покрай отчетите и аз ще ви каза Довиждане , приятно ми беше....пожелавам Ви успех......
              Когато някой кажe Bye, Bye, друг чува Buy, Buy

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Никой не се интересува от БФБ ,даже и ПФ напускат щом могат....В момента има движение,защото бе изяден и разчленен от спекулантите поредния излизащ от БФБ на ниски цени според маркета и играта покрай записването с ФИБ .....Няма я движещата сила.....Следва или спад или рейндж ,още малко да се качат две ,три акции покрай отчетите и аз ще ви каза Довиждане , приятно ми беше....пожелавам Ви успех......
                Чудесно анти-показателче си ти!
                Капачките /Алкомет/ наигра ли ги вече или сега осредняваш надолу?

Коментар

• Никой не се интересува от БФБ ,даже и ПФ напускат щом могат....В момента има движение,защото бе изяден и разчленен от спекулантите поредния излизащ от БФБ на ниски цени според маркета и играта покрай записването с ФИБ .....Няма я движещата сила.....Следва или спад или рейндж ,още малко да се качат две ,три акции покрай отчетите и аз ще ви каза Довиждане , приятно ми беше....пожелавам Ви успех......

Коментар

• За това говоря и аз. Тази сдекла с ЕЦБ (т.н. Суап) е важна не заради инструмента, а заради шума, новината и влизането в колаборация с ЕЦБ, защото нас БМБ може да ни метне и ни е мятал много пъти, НО ЕЦБ няма да си позволи да метне. Чужденците но забелязват само при новини около ЕЦБ, външен дълг, Еврото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Защо мислиш, че се теглят депозити за потребление? Българинът, ако не друго се е доказал като свръх спестител именно по време на кризи. Голямото теглене на депозити си мисля, е за покупки на коли, апартаменти, почивки - каквито по обясними причини е ясно защо няма.
                      Сега се теглят депозити за игра на БФБ
                      Да, засега е в много малка степен, но по ефекта на снежната топка ще се засили.. Това ще е новата движеща сила на БФБ за ръст на индексите + парите на западняци които ще влизат през ЕТФа заради ЕЗ перспективата ни /ето днес още 150К дяла са записани/
                      Уморените кранти ПФ, ще бъдат заместени от нови, надъхани бичета, искащи да правят бързи пари от акции
                      На който не му се вярва и не му стиска да се включи в играта, просто да гледа мача без много да мрънка и пак ще си говорим след няколко месеца

Коментар

Именно живота им до преди Ковид е бил 1000 от заплата и 1000 от кредит. Сега е само 200 лв. на село, няма разходи, защото нищо не рабити и/или са останали и без работа. Дори вземат някой лев като продадат нещо ненужно в ОЛХ, и от бюрата по труда.
                        Ти сериозно ли? ОLX? А приходите им какви са, след като нямат разходи? А цигарите, бирите, бензина, папането, интернета, сметките - майките им от село ли ги поемат? Още месец и ще се вие на умряло яката откъм пари от някои хора, на които думата "спестявания" им е смешна. Ще се продават коли по 200 лева, а за депозити няма и да се шепне.
                        М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

Българина отдавна не е спестител, по-скоро е длъжник.
                          Поколението за което говориш е вече почти подменено с разгащено и нетърпеливо поколение, което не знае що е избивка, спестявания, запас, подготовка, план, подсигуряване. Те искат да имат всичко веднага и го имат познай как - с кредити. Искат да пътуват в чужбина по празниците (изключвам 2020та)- с кредити. Искат коли, телефони, квартири, гащи, парцали, море.. Контактувах с доста съкратени. При споменаване на думата "спестявания" от моя страна, ме гледаха странно или се смееха. Това е вече българина.
                          +1
                          Съвсем точно и вярно написано.
                          Имам същите наблюдения и то от доста време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Буферите се наричат основно злато и много централни банки го купуват по- много от 3-4 години..Това сме го коментирали много пъти- върни се назад в темата..Грях е, че вместо прехвалените бюджетни излишъци да се провизират се харчеха в схеми с приближени фирми..Грехове много и все са свързани с корупцията..Дано сега влезем в ЕЗ и да спрат лъжите..
                            Със сигурност по-правилния начин за използване на излишъците (или по-голямата част от тях) е да се инвестират в икономиката и да стимулират растежа, а не да се замразяват. Друг е въпроса как точно се инвестират и дали влизат в схеми от обръчи....ако е по този начин има прокуратура, съд и ако те работят както трябва - всички е ок. Освен това никой преди 2-3 месеца не си е представял сегашната ситуация, така че в нормална ситуация няма причина да работиш по най-черния сценарий. Както се казва - следварително е много лесно, а още по-лесно е каквото и да се направи - да се критикува. Аргументи винаги се намират.

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение

Поколението за което говориш е вече почти подменено с разгащено и нетърпеливо поколение, което не знае що е избивка, спестявания, запас, подготовка, план, подсигуряване. Те искат да имат всичко веднага и го имат познай как - с кредити. Искат да пътуват в чужбина по празниците (изключвам 2020та)- с кредити. Искат коли, телефони, квартири, гащи, парцали, море.. Контактувах с доста съкратени. При споменаване на думата "спестявания" от моя страна, ме гледаха странно или се смееха. Това е вече българина.
                              Именно живота им до преди Ковид е бил 1000 от заплата и 1000 от кредит. Сега е само 200 лв. на село, няма разходи, защото нищо не рабити и/или са останали и без работа. Дори вземат някой лев като продадат нещо ненужно в ОЛХ, и от бюрата по труда.

Коментар

Защо мислиш, че се теглят депозити за потребление? Българинът, ако не друго се е доказал като свръх спестител именно по време на кризи. Голямото теглене на депозити си мисля, е за покупки на коли, апартаменти, почивки - каквито по обясними причини е ясно защо няма.
                                М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Working...
                                X