Първоначално изпратено от Nikola
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
На 100% за себе си съм сигурен, че банката се подготвя за смяна на собствеността. Последните събития са поредното доказателство. Капитал също са сериозна медия и не биха си позволили да го напишат без да имат сериозен източник в тази насока. Като се има предвид, че банката се развива добре и резултатите й се подобряват, цената на бъдещото й придобиване само ще расте, така че дългосрочните тук няма от какво да се опасяваме.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
Аз къде съм казал, че има такава забрана? Аз казвам, че чрез всякакви безумни регулации, като AQR-и, MREL и тн на родните банки де факто им се казва от регулатора, че всяко едно плащане на дивиденти ще им бъде много скъпо. А, в същото време Европейските банки у нас си плащат дивиденти.
Леко е нечестно, но отново ще кажа такава е реалността, в която живеем.
Коментар
-
... А, в същото време Европейските банки у нас си плащат дивиденти.
....
- 1 like
Коментар
-
Толкова глупости не бях чел от доста време. Какво точене при положение, че вече няколко години сме в Банковия съюз? Да допуснем, че родните регулатори са пробити (Което не е така) и Европейските ли регулатори са пробити? Тук вече явно говорим за някаква глобална конспирация.
За мен, като акционер важното е, че банката се развива добре. Дивидент отдавна е ясно, че ЕЦБ и БНБ няма да ни дадат, за да се поддържат по-високи нива на ликвидност, капитал и всякакви нови регулаторни щуротии, които непрекъснато измислят и поради тази причина просто се надявам на продажба в някой бъдещ момент.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Коментара ми беше на лъжата ти, че има забрана за разпределяне на дивиденти !
Леко е нечестно, но отново ще кажа такава е реалността, в която живеем.
The weak are meat and the strong do eat.
- 1 like
Коментар
-
Я, тогава дай един коментар, как ще покриваш MREL и в същото време ще плащаш дивидент? Както ти обясних това са две взаимноизключващи се действия особено в контекста на растяща банка.
- 1 like
Коментар
-
Така де, ако не знаеш по добре да не коментираш !The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Ей, Богу. Всички все още сте много емоционални при положение, че реално тук няма нищо ново вече над 10 години.
1. Компанията се развива добре;
2. Дивидентът е мираж;
3. Както винаги има слухове за продажба на банката;
4. Банката уж е източена и фалира, а тя продължава да расте. Това малоумие го слушам вече от години;
5. Миноритарите сме бесни.
Буквално тези 5 неща ги въртим вече над 10 години. Научете се да приемате обективната реалност и на тази база да взимате рационални инвестиционни решения. Малко по-надолу ви обясних логиката, на която почива моето решение за инвестиция тук.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Момче, стана ясно че работиш в ПИБ и говориш врели-некипели..
The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Много знаем аз и ти какво се случва на ниво регулатор. Какъв дивидент при положение, че трябва да се покрива примерно MREL. Не може да се принизяват дискусиите на тема банково дело на ниво селска бакалия. Темата далече не е толкова лесна.
- 1 like
Коментар
-
Толкова глупости не бях чел от доста време. Какво точене при положение, че вече няколко години сме в Банковия съюз? Да допуснем, че родните регулатори са пробити (Което не е така) и Европейските ли регулатори са пробити? Тук вече явно говорим за някаква глобална конспирация.
За мен, като акционер важното е, че банката се развива добре. Дивидент отдавна е ясно, че ЕЦБ и БНБ няма да ни дадат, за да се поддържат по-високи нива на ликвидност, капитал и всякакви нови регулаторни щуротии, които непрекъснато измислят и поради тази причина просто се надявам на продажба в някой бъдещ момент.
Също да ти напомня, че ние данъкоплатците 3 пъти спасяваме тази банка.
Колегите долу добре са казали, цената расте тук само защото се очаква да бъдат сменени мажовците! Иначе положението щеше да е като при Хим-а, да стърже дъното акцията.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Няма кой да излъжеш с писането си ! Всеки, който се интересува поне малко знае, че такава забрана за дивидент отдавна няма ! Друг е въпроса, защо тези две публични баМки ФИБ и ЦКБ не дават дивидент !The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Според мен (като миноритарен акционер) ти си в голяма грешка !
Тези директори са по-скоро за затвора отколкото за бонифициране ,заради огромните обезценки през последните години!
Това е поредното източване на банката (макар,че е капка в морето спрямо стотиците милиони за обезценки).
Добре ,че скоро би трябвало да влезем в Еврозоната та малко да се озаптят далаверите на мажориатрите и директорите на ФИБ и ЦКБ.
Влизането на България в Еврозоната би било голям успех, ако спомогне за нормализиране на банковия,инвестиционния,осигурителния и застрахователен сектор у нас с навлизането на по-строги регулации и надзор и стане опасно за мажоритарите им да си въртят ганювските мюшенгии.
"Въодушевлението по акцията" е ясен знак какво мислят хората за настоящите мажоритари и слуха за евентуалната им смяна.
За мен, като акционер важното е, че банката се развива добре. Дивидент отдавна е ясно, че ЕЦБ и БНБ няма да ни дадат, за да се поддържат по-високи нива на ликвидност, капитал и всякакви нови регулаторни щуротии, които непрекъснато измислят и поради тази причина просто се надявам на продажба в някой бъдещ момент.The weak are meat and the strong do eat.
Коментар
Коментар