If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако действително има дупка и с увеличението на капитала тя бъде запушена, това не е ли добра новина или лоша?
Ако банката беше с читави мажоритари най-вероятно това щеше да бъде много добра новина. Проблемът тук са мажоритарите. Всеки един лев ще бъде реинвестиран в приближените структири, така че нетно няма да има каквато и да било промяна.
Пак ти се губи нишката приятелче. Аз от ПИБ изкарах прекрасни пари. Трябва да осъзнаеш, че тук не става за някакво необосновано хейтене, а за факти които много трудно могат да се оборят.
Досега един факт не съм видял черно на бяло освен общите мнения от сорта - големи експозиции, ниски провизии, скрити дупки в баланса, поемане на високи рискове и т.н.
Ок, това важи за цялата банкова система и се знае от пазара, въпроса е сега какво правим или смятаме, че това никой не го знае и следователно цената ще пада още доста?
Ако действително има дупка и с увеличението на капитала тя бъде запушена, това не е ли добра новина или лоша?
а с разочаровани фенове не може да се спори нормално, защото явно много навътре поемат загубите си, за които естествено нямат никаква вина.
Както и да е, явно ще се чака силен ръст на икономиката, големи печалби, силен интерес към акцията и едва тогава масата ще почне да купува.
Напълно ви разбирам и вас, разочарованите фенове, набутали сте се яко, за което мениджмънта на банката ви е виновен, а не вие самите!
Пак ти се губи нишката приятелче. Аз от ПИБ изкарах прекрасни пари. Трябва да осъзнаеш, че тук не става за някакво необосновано хейтене, а за факти които много трудно могат да се оборят.
в огромна грешка си, но виждам, че е безсмислено да те убеждаваме. Кольо, аз и още доста хора от фенове на ПИБ вече не сме..хем цената е добра за вход, но принципно не се прави така...както го правят те. Когато видиш дивидент, вход на чужд инвеститор - тогава може да кажеш, че сме в грешка и банката не работи само за частния интерес на мажоритарния си собственик. Всички тия кредити реално какво са - риска за сметка на банката, а печалбата към фирми свързани с мажо. За справка Кремиковци. Целият риск е в банката, а насреща има една лихва...която не мисля, че си струва риска.
е в какво съм сгрешил, аз нищо не казвам, просто се опитвам да разбера на какво се формират супер песимистичните мнения, за които всеки е в правото си. А какъв идвидент, какъв чужд инвеститор очаквате, това само вие си знаете.
Напълно ви разбирам и вас, разочарованите фенове, набутали сте се яко, за което мениджмънта на банката ви е виновен, а не вие самите!
викаш, най-добре е да си взимаме български дцк-на на 3%, защото има най-добро съотношение риск-доходност. екстра е за акционерите на банката, защото няма ъпсайд, но дохода си е сигурен.
или викаш -най-добре е банката директно да влиза в бизнеси, за да хваща целия ъпсайд?
пич,
в огромна грешка си, но виждам, че е безсмислено да те убеждаваме. Кольо, аз и още доста хора от фенове на ПИБ вече не сме..хем цената е добра за вход, но принципно не се прави така...както го правят те. Когато видиш дивидент, вход на чужд инвеститор - тогава може да кажеш, че сме в грешка и банката не работи само за частния интерес на мажоритарния си собственик. Всички тия кредити реално какво са - риска за сметка на банката, а печалбата към фирми свързани с мажо. За справка Кремиковци. Целият риск е в банката, а насреща има една лихва...която не мисля, че си струва риска.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
викаш, най-добре е да си взимаме български дцк-на на 3%, защото има най-добро съотношение риск-доходност. екстра е за акционерите на банката, защото няма ъпсайд, но дохода си е сигурен.
или викаш -най-добре е банката директно да влиза в бизнеси, за да хваща целия ъпсайд?
Тогава нямате никакъв хабер от финанси, защото лихвения доход е прекалено нисък спрямо риска, който поемате като инвеститори.
Finance 101. Risk-Return Tradeoff
Преди да започнете да се радвате, че ПИБ иска да закупи БДЖ се сетете, че сделката най-вероятно ще бъде структурирана под същата форма, както беше тази с Кремиковци.
Някаква фирма на Цеко ще вземе евтино финансиране от ПИБ. По този начин, дори сделката да се окаже сполучлива всичкия upside ще си остане в съответната фирма, а ПИБ ще си получава някаква лихва.
Вярно, че не е най-доброто за дребните акционери, но е много по читава стратегия отколкото да "субсидираш" МОЛ-ве
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар