If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хайде да падне този тотално недемократичен и непазарен закон че не може да се говори срещу банки в България и ще почнеш да чуваш за доста скандали с банки и в България
БНБ в момента контролира системата с цензура. А аз поне на такава система не вярвам. След като БНБ се опитва да потулва нещата - дори само с наличието на този закон - то аз няма как да им имам вяра.
Ок де аз не казвам, че нашата кочинка е по-чиста, просто твърдя, че банковата издустрия си е кочина all over the globe
Аз като гледам постоянните скандали и издънки в чуждите бянки, не мисля че положението е кой знае колко по-различно там: )
Хайде да падне този тотално недемократичен и непазарен закон че не може да се говори срещу банки в България и ще почнеш да чуваш за доста скандали с банки и в България
БНБ в момента контролира системата с цензура. А аз поне на такава система не вярвам. След като БНБ се опитва да потулва нещата - дори само с наличието на този закон - то аз няма как да им имам вяра.
Една банка с финансов резултат близко до нулата (по време на криза) се купува на P/B между 0.4-0.6 ( поне така предполагаме)
Какво остава за една банка с изключително развита клонова мрежа, огромна клиентска база, Супер силни в картовите услуги, Финансов резултат 22 милиона за полугодие след провизии.
Резултатът преди провизии е 44 милиона за полугодието.
Така погледнати нещата, поне според мен справедливата стойност на ПИБ е над 0.5 book value, но времето ще покаже
Една банка с финансов резултат близко до нулата (по време на криза) се купува на P/B между 0.4-0.6 ( поне така предполагаме)
Какво остава за една банка с изключително развита клонова мрежа, огромна клиентска база, Супер силни в картовите услуги, Финансов резултат 22 милиона за полугодие след провизии.
Резултатът преди провизии е 44 милиона за полугодието.
Така погледнати нещата, поне според мен справедливата стойност на ПИБ е над 0.5 book value, но времето ще покаже
Silver, гледай тук (това е от отчета на банката): Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 30 юни 2013 г. достига 12.60 %. При изчисляване на капиталовата адекватност ПИБ прилага новото споразумение за капитала (Базел II), така както е възприето в европейските директиви и Наредба № 8 на БНБ... Тоест капиталовата адекватност е над изискването. Освен това - кой е казал, че ще има увеличение на капитала?!?
Тя капиталовата адекватност ако е под изискванията означава моментално увеличение или частична национализация.
Надявам се капиталовата адекватност след сливането да е по добра от настоящата на ПИБ, което да доведе до отлагане на увеличението на капитала.
Silver, гледай тук (това е от отчета на банката): Коефициентът на капиталова адекватност на ПИБ АД към 30 юни 2013 г. достига 12.60 %. При изчисляване на капиталовата адекватност ПИБ прилага новото споразумение за капитала (Базел II), така както е възприето в европейските директиви и Наредба № 8 на БНБ... Тоест капиталовата адекватност е над изискването. Освен това - кой е казал, че ще има увеличение на капитала?!?
Мнението ми за теб е формирано с годините, а не само от днешният ти пореден безумен пост. Отново ти пожелавам успех, ама на да ли ще те споходи? Успеха не ходи при глупците.
На бфб имаме голяма нужда и от умници разпознаващи глупците. Иначе как ще правим профит на бфб. Уточнявам разбира се, че профит и успех не са непременно в права зависимост. Но всеки си има определението за успех. За мен е едно, за теб вероятно друго. Както каза протокола - шарен свят. И по-добре да е шарен, отколкото всички да са комсомолци и пионери. А иначе признавам, че ми се иска да си прав - успеха да не ходи при глупците. Не е препоръка, разбира се. A и забравихме да пишем дали имате или нямате акции
Коментар