IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
    20-30 000 бабички с по 1000лв. заделени за кисело мляко, които днес правеха паника пред офисите на ПИБ са без значение. Интересно е кои са големите фирми, които са премествали пари със стотици хиляди, да не казвам по-големи суми. Координацията явно е не само в медийната паника, но и при определени дружества, които заедно са преместили сметките си. Поради банковата тайна едва ли ще изнесат информация, но все пак може да се каже имало ли е или не координирани действия на фирми и лица с големи суми в ПИБ.
    Те точно тия с големите пари са най-лесни. Една съдебна заповед и банките ще им изпеят и майчиното мляко. А после - покана на сладък разговор и една кофа мастило И чорапчето ще се разплете много бързо.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Банкови разплащания с карти на Пиб минават без драма всеки банкомат пуска кеш какъв точно е проблема не разбирам народа вярва на някякви слухове и върши глупости. Днес в икономиката ще се влеят 800 милиона и неизвестни количества от други банки ще се изтеглят кредити ще се поживее а банките ще забогатяват
      Картовите не са проблем ,ама електронното банкиране беше блокирано в 3 часа .Аз внесох няколко хил в 2 часа и в 3 часа не можах да си платя горивото за автомобилите.Сметката ми е разплащателна,т.е. парите си бяха мои,ама не можех да ги ползвам.Добре ,че имах и сметки в други банки,иначе колите ми ще стоят по пътищата.Общо взето проблема не е еднозначен и не само банката има проблем

      Коментар


      • 20-30 000 бабички с по 1000лв. заделени за кисело мляко, които днес правеха паника пред офисите на ПИБ са без значение. Интересно е кои са големите фирми, които са премествали пари със стотици хиляди, да не казвам по-големи суми. Координацията явно е не само в медийната паника, но и при определени дружества, които заедно са преместили сметките си. Поради банковата тайна едва ли ще изнесат информация, но все пак може да се каже имало ли е или не координирани действия на фирми и лица с големи суми в ПИБ.

        Коментар


        • Това са факти. По-голямата част от изтеглените пари от КТБ са внесени в други банки. Част от тези днешни 800 млн. са минали безналично в други банки. Има не повече от 300 млн. лв скътани временно в гащите, т.е. ликвидноста в банковата система се запазва като цяло.
          БНБ е подкрепила ПИБ с ликвидност и ще го направи и в понеделник, при нужда. В другите търговски банки има много голяма ликвидност, но засега се въздържат да кредитират краткосрочно ПИБ, заради опасения за атака и срещу тях. Обаче текат преговори за синхронизирано подпомагане на ПИБ с ликвидност от останалите банки.
          Изобщо моментът не е много подходящ за атака срещу банките - има твърде много ликвидност в банковата система.
          Отделно търговските банки (особено ползващите Борика) са взели решение да зареждат ударно банкоматите си за уикенда, ако трябва на 6-8 часа с цел да се избегне паника сред населението.
          Накратко - тази криза ще се преодолее от самата банкова система - БНБ и голените търговски банки, защото наистина системата е стабилна.

          Коментар


          • Между другото АКО приемем инфото за вярно - май и след КТБ се питахме кой ще го приеме хубостника с парите му, та и сега е резонен въпроса.

            Коментар


            • http://www.capital.bg/biznes/finansi...a_ot_problema/

              Извън криминалния сюжет в казуса с ПИБ също бе завъртяно името на Делян Пеевски. При раздора с Цветан Василев той е преместил строителните фирми, които контролира - дружества като "Водстрой 98", "Промишлено строителство холдинг", "Техноекспортстрой", както и цигарените операции основно в ПИБ, разказаха няколко независими източника още преди седмици. Сега командата към тези фирми е била спешно да си изтеглят парите в петък, разказа представител на една от компаниите.

              Опит за теглене на пари е имало и от държавно дружество, но той бързо е бил париран от финансовото министерство, съобщи източник от банковата система.
              Нямам препоръки!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                Дари 1 лв. - спаси банка
                Помощ за ПИБ - дари 1 лв. с SMS и DNS Fibank
                Следващата седмица ще има нова дарителска кампания
                Няма нужда, Ще излезе Гришо да каже, че си влага премията от Уимбълдън в ПИБ.
                А Бербатов вече се е отчел: “Моите пари винаги са били в ПИБ и ще продължават да бъдат”
                Yeah

                Коментар


                • Банкови разплащания с карти на Пиб минават без драма всеки банкомат пуска кеш какъв точно е проблема не разбирам народа вярва на някякви слухове и върши глупости. Днес в икономиката ще се влеят 800 милиона и неизвестни количества от други банки ще се изтеглят кредити ще се поживее а банките ще забогатяват
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

                  Коментар


                  • Виц на месеца
                    От КТБ и ПИБ дават по един лев ако заведеш приятел да отвори сметка от 1000 лв. при тях
                    Ай сиктир, аман от "специалисти"

                    Коментар


                    • Дари 1 лв. - спаси банка
                      Помощ за ПИБ - дари 1 лв. с SMS и DNS Fibank
                      Следващата седмица ще има нова дарителска кампания
                      Ай сиктир, аман от "специалисти"

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Кой е смешник се вижда ясно.
                        Мда... Ама, ти не се притеснявай за жътвата и приятеля ти арендатор, че ще му дължиш пари. Имаш и други приятели за които все още не знаеш. Аз, ще ти свърша тая работа без пари и за моя сметка. Сериозно ти говоря. Само, ще си платиш придвижването на машината от /по това време така или иначе тя, ще е по плевенско/, тоест близо до теб. Така, че няма да са ти много разходите. Иначе самата жътва, ще е за моя сметка, колкото и хиляди декари да имаш /но само с показан на мен нотариален акт за собственост придобит до края на 2013 г., понеже ти си собственик, нали?/. Съгласен?!!
                        Ще ти изпратя машинка, която на ден, ще ти прави около 500 декара при слаба организация. Съгласен?!!
                        Само да не се укаже, че нивата ти е два декара и е трябвало да дойда със сърп...?!!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                          Пеше..., е няма по-голям смешник от тебе в този форум. Голяма чекия си! Ха-ха...
                          Недей така. Мнението което изрази Бате Пешо е много точно. Каза "не разбирам от банки и не давам мнение". Ако повечето правехме това от което разбираме, в Благария ще се живее далеч по-добре
                          Не пия във всяка къща, защото не във всяка сипват .

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Не мисля че правя паника - напротив. Паниката вече я има и ще се увеличава ако не се потуши този уикенд. Това което съм написал е базирано на това което правят в цивилозаваните държави и което честно казано очаквах че БНБ ще направи и в България в подобна ситуация.

                            За огромно мое разочарование и честно казано учудване очевидно БНБ няма разработен готов план за действие. Мислех че днес ще измислят - защото всъщност не е никак трудно. Но те инатливо продължиха да затъват в калта.

                            И поради това просто написах как лесно и относително евтино нещата да влязат под контрол - или поне какво показва опита на доста европейски държави в подобни кризи, които при доста по-големи банкови системи си решиха проблемите по този начин.
                            Ми чета и се убеждавам че не ти липсва самочувствие.Все пак БНБ разполага с информация каквато ти нямаш.Ако беше толкова лесно да са се справили.Най добре е да се замълчи.И на мен не ми харесват някои неща но си мълча.Като му дойде времето ще говоря

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Ще поживеем ще видим.
                              така си е

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Стига се притеснява, ликвидност ще има, ако въобще се наложи такава
                                Ще поживеем ще видим.

                                Коментар

                                Working...
                                X