IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Да де, ама Ваньо май чете каквото му изнася.
    Капиталци излязоха със същото заглавие :

Европейската комисия одобри 900 млн. лв. държавна подкрепа за ПИБ
    http://www.capital.bg/biznes/finansi...n_lv_durjavna/

А каква е истината, която всички не виждаме, Ваньо?

Какви са условията по тези 900 млн лева? Лихвички ще има ли?
    Ако да, нямам против. Доста са ги ограничили от ЕК, но си знаят работата.
    Няма лошо и срамно в държавната помощ. ПИБ е системна банка. Въпросът е държавата да е на + от цялата гимнастика!
    Ти чете ли го или си пишеш, за да си правиш вятър на устата. (линкче съм ти сложил де ) Отговорили са на тези въпроси от ЕК

"Вследствие на масовото теглене на ликвидност от българските банки през юни 2014 г. България отпусна ликвидна подкрепа на ПИБ под формата на държавен депозит в размер на 1,2 млрд. лева като част от схема за ликвидност, одобрена от Комисията в същия ден. Поради ограничения, свързани с държавния бюджет, този депозит беше с краткосрочен падеж от 5 месеца, който изтича на 28 ноември 2014 г. България подаде заявление за удължаване на срока на държавния депозит с максимум 18 месеца, който вече ще е в размер на 900 млн. лева. Част от депозита ще бъде изплатена в рамките на 12 месеца."

Кое не ти е ясно сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
      Не очаквай тук някой да разбере какво му говориш. Спести си нервите и не пиши тук. В разговор с тухлена стена е далеч по-вероятно да получиш разумен и обоснован отговор, отколкото с клана на Великата банка.
      Че аз не се опитвам да ги убеждавам в каквото и да било

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Ама разбира се че ще издържи тя ликвидноста и бе 20%. Дори и след КТБ ли толкова не можете да схванете че проблема в банките не е в ликвидността, а в капиталовите им адекватности.
        Не очаквай тук някой да разбере какво му говориш. Спести си нервите и не пиши тук. В разговор с тухлена стена е далеч по-вероятно да получиш разумен и обоснован отговор, отколкото с клана на Великата банка.

Коментар

• Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
          равен в други постове си личи, че имаш опит (за акъл не знам). тук обаче се изказваш като селски кмет-тарикат преди избори.

Фактите. В седмицата на смъртта на КТБ, както и следващите 2-3 седмици от ПИБ бяха изтеглени близо милиард кеш. Това се равняваше на над 10% от активите на банката. И банката издържа. Вече за следващия милиард беше ясно, че няма да могат да го посрещнат. Нали си разбирач, ясно ти е защо. В която и да е банка по света ако за 1 седмица изтеглят 10% от активите и банката ще си замине. но ти си селски тарикат нали така? ти пееш, че видиш ли ЕС казвал, че нямала ликвидност и жизнеспособност. Не знам ефтинко ли искаш да купуваш, къси ли си отворил наистина не знам и не ме интересува. но недей да говориш селски простотии. не ти отива.
          Ама разбира се че ще издържи тя ликвидноста и бе 20%. Дори и след КТБ ли толкова не можете да схванете че проблема в банките не е в ликвидността, а в капиталовите им адекватности.

Коментар

Какво казва той, че всъщност няма или е нямала ликвидност и че жизнеспособността и не е била очевидна
            Четеш го като дяволът евангелието. Всъщност казва, че банката е предоставила гаранции за своята жизнеспособност в дългосрочен план и ЕК ги е проверила и одобрила.

Коментар

Какво казва той, че всъщност няма или е нямала ликвидност и че жизнеспособността и не е била очевидна
              равен в други постове си личи, че имаш опит (за акъл не знам). тук обаче се изказваш като селски кмет-тарикат преди избори.

Фактите. В седмицата на смъртта на КТБ, както и следващите 2-3 седмици от ПИБ бяха изтеглени близо милиард кеш. Това се равняваше на над 10% от активите на банката. И банката издържа. Вече за следващия милиард беше ясно, че няма да могат да го посрещнат. Нали си разбирач, ясно ти е защо. В която и да е банка по света ако за 1 седмица изтеглят 10% от активите и банката ще си замине. но ти си селски тарикат нали така? ти пееш, че видиш ли ЕС казвал, че нямала ликвидност и жизнеспособност. Не знам ефтинко ли искаш да купуваш, къси ли си отворил наистина не знам и не ме интересува. но недей да говориш селски простотии. не ти отива.
              Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

Да де, ама Ваньо май чете каквото му изнася.
                Капиталци излязоха със същото заглавие :

Европейската комисия одобри 900 млн. лв. държавна подкрепа за ПИБ
                http://www.capital.bg/biznes/finansi...n_lv_durjavna/

А каква е истината, която всички не виждаме, Ваньо?

Какви са условията по тези 900 млн лева? Лихвички ще има ли?
                Ако да, нямам против. Доста са ги ограничили от ЕК, но си знаят работата.
                Няма лошо и срамно в държавната помощ. ПИБ е системна банка. Въпросът е държавата да е на + от цялата гимнастика!
                Last edited by andy2000; 25.11.2014, 15:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
                  „Вярвам, че днешното решение ще доведе до повишаване на общественото доверие в Първа инвестиционна банка. Банката представи солиден план за преструктуриране и списък с ангажименти, чрез които ще се възстанови нейната ликвидност и ще се гарантира жизнеспособността ѝ в дългосрочен план, без да се нарушава неоправдано конкуренцията“.
                  http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-2124_bg.htm

Коментар

• Браво vanio!!!!!!!!

Браво tanov!!!!!

Вече съм мнооооого спокоен

Коментар

• Доста манипулативно заглавие са сложили от Медиапул, имайки предвид, че ЕК пишат "Държавна помощ: Комисията одобрява държавната помощ за Първа инвестиционна банка"
                      Надявам се, че най - после измислените спекулации на троловете по темата ще спрат.

Комисарят по политиката в областта на конкуренцията Маргрете Вестегер заяви: „Вярвам, че днешното решение ще доведе до повишаване на общественото доверие в Първа инвестиционна банка. Банката представи солиден план за преструктуриране и списък с ангажименти, чрез които ще се възстанови нейната ликвидност и ще се гарантира жизнеспособността ѝ в дългосрочен план, без да се нарушава неоправдано конкуренцията“.
                      http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-2124_bg.htm

Коментар

• Брюксел удължи държавната помощ за ПИБ до края на май 2016 г.

http://www.mediapool.bg/bryuksel-uda...ews227589.html
                        Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа

Коментар

• [QUOTE=Батя;1059729863]Интересно е това, да!
                          Ако това от статията е вярно и се окаже че цесии/прихващания няма да минат... увисват едни 100 млн. лв. за които се твърди че ПИБ има да си търси от КТБ...

Видях го това. Но е някакъв уж анализ на Мирослав Иванов, който се знае, че е човек на Цецо Василев, а в целия текст няма никакви доказателства, само навързване на някакви манипулативни тези. Така, че ми е по-скоро сериозна спекулация.
                          Last edited by chronos; 25.11.2014, 11:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
                            Тук стана ли ясно какъв ще е резултата от подстригването с КТБ?

сори, ако е дискутирано вече...
                            Интересно е това, да!
                            Ако това от статията е вярно и се окаже че цесии/прихващания няма да минат... увисват едни 100 млн. лв. за които се твърди че ПИБ има да си търси от КТБ...
                            Last edited by chronos; 25.11.2014, 11:34.

Коментар

• Тук стана ли ясно какъв ще е резултата от подстригването с КТБ?

сори, ако е дискутирано вече...

Коментар

• Първоначално изпратено от swot Разгледай мнение
                                Тук защо ли цял ден се трият коментарите
                                Ами ако са някакви измислици и лъжи какво да ги правят? Все пак сме форум, в който се коментира на по-високо професионално ниво, а не на махленско - чух от баба пена, че станало еди какво си. Тук се е напълнило с тролове, които само плюят и говорят глупости. Май е време администраторите да започнат да трият направо и акаунтите им.

Коментар

Working...
                                X