If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има условности, но като цяло мениджмънтът на банката остави субективно при мен едно благоприятно впечатление при срещата с миноритарите. Да кажем, че имаше едно изключение.
Може и да е казано вече, но Христов нееднократно изтъкна, че от практически три години банката е под постоянен контрол (от наши и чужди), който едва ли не буквално скенира всичко оперативно случващо се вътре и дава препоръки.
При създалата се ситуация,препоръките могат условно да се разглеждат и като предписания. Това ми се счу между редовете. Той буквало каза: по отношение на нас всичко се знае, така че не виждам какво може да намери един стрестест. Нямаме никакви притеснения, да заповядат.
Субективната ми нагласа е по-скоро да му вярвам.
Каза още, че процесът на вливането на мкб се е случил в срокове и по начин, които са били изненадващи и са респектирали проверяващите, а в самата мкб са намерени някои изненадващи неща, които не са добра референция за великите европейски добри практики. Христов предложи да не подценяваме българското само защото е българско.
Имам и мнението ми не може да разглежда като безпристрастно и не следва да е основание за предприемане или въздржане от действия.
На някой направи ли му впечатление, че в последните дни изглежда се появи агресивен продавач?
Нивото около 2 лв. е тествано вече нялко пъти и засега някой упорито го защитава. Интересно ми е какво мисли форума, дали ще издържи? Ако бъде пробито, 1,60-1,70 лв. не е толкова трудно за достигане.
Разглеждайки дългосрочната графика на мен ми се струва, че за съжаление вероятността да преминем под 2 лв. не е малка. Цялото представчне от 2009 г. насам изглежда корективно като при повечето банки по света.
Няма смисъл да си играеш да си обясняваш графиката при тая ликвидност. По скоро отчета чакай
На някой направи ли му впечатление, че в последните дни изглежда се появи агресивен продавач?
Нивото около 2 лв. е тествано вече нялко пъти и засега някой упорито го защитава. Интересно ми е какво мисли форума, дали ще издържи? Ако бъде пробито, 1,60-1,70 лв. не е толкова трудно за достигане.
Разглеждайки дългосрочната графика на мен ми се струва, че за съжаление вероятността да преминем под 2 лв. не е малка. Цялото представчне от 2009 г. насам изглежда корективно като при повечето банки по света.
На БФБ всичко може. Ликвидните акции трябва да имат сериозна подкрепа на бида в противен случай стават храна за спекулантите. Ако няма подкрепа, някой може да реши да изтъргува спекулативно какво би станало ако стрес тестовете на банките са шит.
Именно поради тази причина на БФБ трябва да присъстват Пенсионните и Договорните фондове, които да са гарант, че цените търсят балансирани стойности, а не от един екстремум на друг, като те винаги купуват когато е исторически най-високо.
Ако едно Пенсионни излезе с оферта 500 хил. броя купува, варианта за който говори ш отпада.
- "Най-бедната страна в Европейския съюз се стреми да набере средства за рефинансиране на дълга, включително и за намаляване на бюджетния дефицит и изграждане на паричен буфер, преди централната банка да извърши стрес тестове на банките в страната, коментира Bloomberg. България емитира през миналата година дълг за рекордните 3,1 милиарда евро. " http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...loviia-213094/
- "Най-бедната страна в Европейския съюз се стреми да набере средства за рефинансиране на дълга, включително и за намаляване на бюджетния дефицит и изграждане на паричен буфер, преди централната банка да извърши стрес тестове на банките в страната, коментира Bloomberg. България емитира през миналата година дълг за рекордните 3,1 милиарда евро. " http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...loviia-213094/
Коментар