IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Г-н Груев, вие сте първият човек, който виждам да оценява банки през ЕБИТДА. Според мен това е тотално неприложим метод. Обикновено съм срещал оценки през П/Б и пазарен дял. Естествено по-високо ROE обуславя и по-високо P/B. За мен и при текущите цени молдовската банка изглежда доста по-евтина от ПИБ, но това е преценка, която може да е повлияна от факта, че имам акции в доверие, но не и в ПИБ. Написаното по-горе не е препоръка и не означава, че не харесвам ПИБ, просто при ограничен ресурс на този етап предпочитам Доверие. Но да се върна към това, което провокира поста ми. Според мен скептицизма ви към Доверие, молдовската банка и г-н Донев е силно преувеличен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не е само от тогава инта, на мен ли ми ги казваш тези неща, а кьоравия се търси още от 2007, ма да не влизам в спекулации, та понеже не се намери кьорав, затова и се случи това с гьоргевия ден, а и разни други неща с Кремове, тръби, Жирарделита и какво ли не. Затова и си мисля, че извиването на ръце ще е само и единствено за цената, за всичко друго очите са широко затворени, ма нас (мен) ни интересува само и единствено цената, нали Иначе коеф тук са по-добри от на Модинкорп, ако се вярва на чистата статистика, ма какво ли да ти пука - Доверие расте, а тук - застой, щото ние на нашите отчети не вярваме, ма на честните молдованци вярата ни е безгранична. Хеле пък у Мумията уи тръст, а цеко е от алеко

Тъй тъй, и ази знам за стари чаршафи,.......... а виж приказка как се отваря... мани бегай

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Груйче, те от 2013 провизират сал и край се не види, инак речено кьоравия се дири от 11то лето и го нема, ама мое и се роди по Георгьов дан!
        Да се не пресолим от семкиките...
        Не е само от тогава инта, на мен ли ми ги казваш тези неща, а кьоравия се търси още от 2007, ма да не влизам в спекулации, та понеже не се намери кьорав, затова и се случи това с гьоргевия ден, а и разни други неща с Кремове, тръби, Жирарделита и какво ли не. Затова и си мисля, че извиването на ръце ще е само и единствено за цената, за всичко друго очите са широко затворени, ма нас (мен) ни интересува само и единствено цената, нали Иначе коеф тук са по-добри от на Модинкорп, ако се вярва на чистата статистика, ма какво ли да ти пука - Доверие расте, а тук - застой, щото ние на нашите отчети не вярваме, ма на честните молдованци вярата ни е безгранична. Хеле пък у Мумията уи тръст, а цеко е от алеко
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Основният проблем е, че сме далече от 5-цата, за разлика от разни шитове като Недоверие. Това изнервя хората тук и се появяват конспиративни теории Това е - тук трябва макс спокойствие и всичко да мине леко и гладко. Апропо, не ѝ знам ЕБИТДА-та на банката в Молдова, дето е толкова велика страна, ма Фибанкасъту се търгува със следната ЕБИТДА:
          - 2016 - 270 милки
          - 2017 - 280 милки
          - 2018 - 250 милки
          - 09.2019 - 170 милки (предполагам, че годишната пак ще е към 250 милки)

Цената на банката според борсата е 380 милки. Тежат основно огромните провизии, които се набиват вече пета година, ма няма как, явно се чистят разни неща, за които трябва да се мълчи.

Толкоз, чакаме изстрелването, ако има такова.
          Не е препоръкЪ

Груйче, те от 2013 провизират сал и край се не види, инак речено кьоравия се дири от 11то лето и го нема, ама мое и се роди по Георгьов дан!
          Да се не пресолим от семкиките...

Коментар

• Основният проблем е, че сме далече от 5-цата, за разлика от разни шитове като Недоверие. Това изнервя хората тук и се появяват конспиративни теории Това е - тук трябва макс спокойствие и всичко да мине леко и гладко. Апропо, не ѝ знам ЕБИТДА-та на банката в Молдова, дето е толкова велика страна, ма Фибанкасъту се търгува със следната ЕБИТДА:
            - 2016 - 270 милки
            - 2017 - 280 милки
            - 2018 - 250 милки
            - 09.2019 - 170 милки (предполагам, че годишната пак ще е към 250 милки)

Цената на банката според борсата е 380 милки. Тежат основно огромните провизии, които се набиват вече пета година, ма няма как, явно се чистят разни неща, за които трябва да се мълчи.

Толкоз, чакаме изстрелването, ако има такова.
            Не е препоръкЪ
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Хипотетично може да трябва да почнат да учат сръбски или да се научат да ходят по нужда у кофа.
              Баш преди ERM2-то ли, толкова ли сме загубени чак?
              М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Интересно как хипотетично според теб би се случила смяната на собствеността тук?Ако приемем че нещата се случат на 5 лв при капитализация 550 мил без увеличението дела на Цеко и Иво е 467 милки .Аз мисля че по никакъв начин няма да се разделят с мажоритарния пакет на такава цена колкото и да им извиват ръцете.
                Хипотетично може да трябва да почнат да учат сръбски или да се научат да ходят по нужда у кофа.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение
                  https://www.mediapool.bg/prokuratura...ews302134.html

Подозирам, че ще има генерална смяна на собствеността или поне мощно извиване на ръце. Супер спекулация от моя страна разбира се.
                  Интересно как хипотетично според теб би се случила смяната на собствеността тук?Ако приемем че нещата се случат на 5 лв при капитализация 550 мил без увеличението дела на Цеко и Иво е 467 милки .Аз мисля че по никакъв начин няма да се разделят с мажоритарния пакет на такава цена колкото и да им извиват ръцете.

Коментар

Подозирам, че ще има генерална смяна на собствеността или поне мощно извиване на ръце. Супер спекулация от моя страна разбира се.
                    И на мен ми мирише на тази работа.
                    А сервитьорката как ще я напънат.
                    Last edited by Todor Sabev; 11.01.2020, 15:08.

Коментар

• Мисля си, че желанието на тикви и череши да ни вкарат "някъде", а единственото възможно "някъде" в обозримо бъдеще е чакалнята ще накара горе споменатите да направят и невъзможното да отговорят на критерийте, а за покриране за радост останаха само двете банки.
                      Нямам тук и не мисля да имам, но имам в ЦЦБ и Хим и смятам и се надявам, че влизане в чакалнята ще отприщи вълна.....

Коментар

• Неюо не схванах цялата логика, освен че на всички ни се иска вече да е 5 кинта и да лети като Доверие - знам, много е гадно да гледаш как някои акции растат с по 20-30% при това на седмица, а твоята да не дърпа до степен, че в отчаянието си цацата да изсипва по 500-600 бройки и да рути цената с 2% в единични сделки, щото няма ордери на аска. Ма това е положението.

Та имаме някакво интервю в най-измислената медия евър, а именно банкерЪ, в което човекът няма как да каже нещо друго, освен това, което вече го има в прессъобщението, щото иначе не е никакво СЕО, нали? Отделно имаме играта с някакъв министър-бушон и любимата Юлен, която тук не виждам какво кой знае какво влияние може да има, но това е лично мнение. Разбира се, ще има игрички и извиване на ръце, ма ако държавата наистина иска да извива ръцете тук, то можеше досега да го е направила стотици пъти, но реално прави точно обратното - не извива ръце, а си затваря очите.

Засега имаме дадена цена на СПО с условности, която е 5 кинта, другото е спекулации, каквито можем да си ръсим ежеминутно. Гледаме мача.

П.С. Много забравят банката на сервитьорката, която също е в кюпа - ако тук има проблеми, какво ли е там, а и те ще излизат уж на борсата, щото иначе нанайси еврозона

Не е препоръкЪ, разбира се, звездите ми го говорят

Коментар

Фактът, че сме доста под 5 лв ме навежда на подобни мисли, но да видим ...
                          Keep going ...

Коментар

• https://www.mediapool.bg/prokuratura...ews302134.html

Не-заслужил инвеститор

Коментар

• КАКВО ИЗЛИЗА: Имат сондажи за привличане на чуждестранен инвеститор, но нищо конкретно. От КФН им искат допълнителна информация - дали за емисионната цена или и за нещо друго? Много въпросителни!

Коментар

• Неделчо Неделчев е избран за главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Първа инвестиционна банка през май 2017-а. През периода 2007-2012-а той бе член на надзорния съвет н...

Коментар

Working...
                                X