IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
    Батя е прав тук. Правенето на банков бизнес в България и такъв в Германия са коренно различни като тип и начин на функциониране. Там за обезпечени се признават едни неща, тук други. За това и методологията не може да се прилага точно. Прост пример. Според дефиницията за жизненоспособна фирма на ЕС, това е такава с милиони капита и подаваща тримесечни отчети към търговския регистър. У нас имаш фирми масово с по 10 лв. или 5 хил. лв. капитал, а имат активи за милиони. Ясно е, че при фалит тия 10 лв. или 5 хил. лв. не могат да покрият загубите, но това са минималните законови изисквания. А отчети да не казваме, че я се подадат веднъж на 2-3 години, я не. Така че структурата на икономиката и бизнеса ни е друга.
    Никой не твърди, че банковия бизнес е съвсем идентичен... но си има универслани измерители като CET1, които дори при различни банкови системи, дават представа за устойчивостта на банката.

CET1, може и да се различава в малки граници при едни и същи показатели за банки в Италия, България и САЩ, но няма да е нещо фрапиращо... както дадох пример, няма в България да е -7%, а в САЩ или Италия да излезе на +7....

Така че е нелепо да твърдите, че при сравнително унифицирани банкови стандарти (т.нар "Базелски стандарти"), едва ли не "наште минуси са всъщност плюсове"....

За бога - не сравняваме лични вкусови предпочитания дали пицата е по-вкусна в България или Италия.... Има си банкови стандарти и CET1 се знае какво е, айде недейте със свободни съчинения....

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
      Като юрист съм длъжен да кажа, че това твърдение е дълбоко невярно. Всяко юридическо лице може да води дела за нанесени материални и нематериални вреди, а ако има извършено престъпление - например клевета, отговорност ще носи физическото лице, отговорно за публикацията на материала.

QUOTE=marto76;1060023281]Батя,
      по сега действащите закони в България - юридическо лице не може да съди сайт или вестник!

БНБ има задължения, които са й вменени по закон и може да ги приложи, но те явно са твърде плахи и неуверени след ерата на Искров и предпочитат да играят "щрауса" с глава забита на дълбоко в пясъка...

Иначе съм сигурен, че банката си е потърсила правата и с жалби до ДАНС и Прокуратура, така че те ще бъдат на ход.

Не е препоръка!
      [/QUOTE]

Икономедиа беше глобена със стотици хиляди от КФН заради публикации за ПИБ. Така че има механизми и самата медия да носи отговорност. После съда отмени глобата щото беше идиотска (част от войната на Меродиев ) де.

Коментар

• Все пак някой ще сподели отзиви от срещата вчера ?
        Може и на лични.

Коментар

• Като юрист съм длъжен да кажа, че това твърдение е дълбоко невярно. Всяко юридическо лице може да води дела за нанесени материални и нематериални вреди, а ако има извършено престъпление - например клевета, отговорност ще носи физическото лице, отговорно за публикацията на материала.

QUOTE=marto76;1060023281]Батя,
          по сега действащите закони в България - юридическо лице не може да съди сайт или вестник!

БНБ има задължения, които са й вменени по закон и може да ги приложи, но те явно са твърде плахи и неуверени след ерата на Искров и предпочитат да играят "щрауса" с глава забита на дълбоко в пясъка...

Иначе съм сигурен, че банката си е потърсила правата и с жалби до ДАНС и Прокуратура, така че те ще бъдат на ход.

Не е препоръка! [/QUOTE]

Коментар

• Всичко разбрах само едно не схващам кое точно на Кремиковци струва 270 000 000 лв. и има ли на тази планета някой който да даде тази сума след като не се връщат парите по кредита?! Според мен тук има много акционери които се надяват на сериозни ръстове за да реализират поне вложеното. "Осреднената" цена на акцията в различните Ви портфейли определено тревожи инвеститорите но пожелавам на всички късмет да излязат сухи от водата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
              Ама ти честно ли ?.... Кое му е манипулативното, че пък и "наглено". ?!?!?

Има си методология за определяне на CET1, а стрес-тестовете дори да не са 100 % еднакви, са все под диктовката на ЕЦБ и са със сходна логика какво се тества.

Може би твърдиш, че ако ЕЦБ директно бе тествала ПИБ-а, вместо отрицателен CET1 от (-6,9%), щеше да им изкара положителна величина над критичните (+4,5%) ?

Така ли смяташ наистина ?
              Батя е прав тук. Правенето на банков бизнес в България и такъв в Германия са коренно различни като тип и начин на функциониране. Там за обезпечени се признават едни неща, тук други. За това и методологията не може да се прилага точно. Прост пример. Според дефиницията за жизненоспособна фирма на ЕС, това е такава с милиони капита и подаваща тримесечни отчети към търговския регистър. У нас имаш фирми масово с по 10 лв. или 5 хил. лв. капитал, а имат активи за милиони. Ясно е, че при фалит тия 10 лв. или 5 хил. лв. не могат да покрият загубите, но това са минималните законови изисквания. А отчети да не казваме, че я се подадат веднъж на 2-3 години, я не. Така че структурата на икономиката и бизнеса ни е друга.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                А не ви ли става интересно защо тия биволци толкова упорито плюват по ПИБ!? Претоплят една и съща стара манджа с давност 2011-2012 г., сякаш от тогава нищо не се е променило... Според мен имат някаква лична вражда или играят по свирката на спонсор.. А че не ги съдят.. че защо да им правят реклама!?
                Батя,

Не е препоръка!

Коментар

Нагледен пример за манипулативно твърдение! Банките не са минавали един и същ стрес тест за да сравняваш така резултатите!
                  Виж този форум е за сравнително интелигентни хора.. не сваляй така нивото, моля те!
                  Ама ти честно ли ?.... Кое му е манипулативното, че пък и "наглено". ?!?!?

Има си методология за определяне на CET1, а стрес-тестовете дори да не са 100 % еднакви, са все под диктовката на ЕЦБ и са със сходна логика какво се тества.

Може би твърдиш, че ако ЕЦБ директно бе тествала ПИБ-а, вместо отрицателен CET1 от (-6,9%), щеше да им изкара положителна величина над критичните (+4,5%) ?

Така ли смяташ наистина ?

Коментар

• Първоначално изпратено от педро леон Разгледай мнение
                    Ако на Бивол информацията не е вярна, отдавна да са осъдени. Така че остава варианта да е вярна. А на ника Никола можем да напомним, че навремето Искров не коментираше публикациите на Капитал за КТБ под предлог, че не коментира жълти медии.
                    А не ви ли става интересно защо тия биволци толкова упорито плюват по ПИБ!? Претоплят една и съща стара манджа с давност 2011-2012 г., сякаш от тогава нищо не се е променило... Според мен имат някаква лична вражда или играят по свирката на спонсор.. А че не ги съдят.. че защо да им правят реклама!?

Коментар

• Първоначално изпратено от raul_castro Разгледай мнение
                      Жълтата информация нерядко се превръща в официална новина - обикновено когато вече е късно за каквото и да било. Познавам доста сериозни хора, които четат внимателно жълтите вестници и сайтове, защото другите са твърде 'филтрирани'. Така че не е лошо човек да има едно на ум. Още повече, че напоследък тия от Бивол много взеха да познават, което едва ли е съвпадение. И там са намесени ченгенца...
                      Ако на Бивол информацията не е вярна, отдавна да са осъдени. Така че остава варианта да е вярна. А на ника Никола можем да напомним, че навремето Искров не коментираше публикациите на Капитал за КТБ под предлог, че не коментира жълти медии.

Коментар

• Жълтата информация нерядко се превръща в официална новина - обикновено когато вече е късно за каквото и да било. Познавам доста сериозни хора, които четат внимателно жълтите вестници и сайтове, защото другите са твърде 'филтрирани'. Така че не е лошо човек да има едно на ум. Още повече, че напоследък тия от Бивол много взеха да познават, което едва ли е съвпадение. И там са намесени ченгенца...

Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
                        Жълта публикация зад, която няма никакви факти и конкретика. С право е изтрито, момчета.

Нека се придържаме към официални източници на информация. И аз съм твърдо против триенето на мнения, които спират градивната дискусия, но жълтениите на Бивол ми идват в повече.

Коментар

• Някой ще сподели ли впечатления от срещата днес?

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                            чудно!?!? да бе да, нали от повече от половин година го очакваш осреднявайки!?!? )))))))
                            Но все пак нали не страдаме заради нивата!? - а нали някои казват, че "от високо се пада по-лошо" !?!? В този смисъл - не мислиш ли, че може да е по-добре да се радваме и на сегашните нива !????))))
                            Нека се радват на изход от сегашните нива, защото поведението на "успелите да купят" ми прилича на граничещо с отчаяние пред спад/срив.
                            The strongest stand last.

Коментар

Не знам за вас, но на мен новините от инвеститорската среща ми допадат.. и то много. Чудно как още има предлагане на тия нива
                              чудно!?!? да бе да, нали от повече от половин година го очакваш осреднявайки!?!? )))))))
                              Но все пак нали не страдаме заради нивата!? - а нали някои казват, че "от високо се пада по-лошо" !?!? В този смисъл - не мислиш ли, че може да е по-добре да се радваме и на сегашните нива !????))))
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не знам за вас, но на мен новините от инвеститорската среща ми допадат.. и то много. Чудно как още има предлагане на тия нива

Коментар

Working...
                                X