IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от TRAPPER Разгледай мнение
    2008 беше ужасен спад. Дали ще се повтори !
    Е то къде не е бил такъв спада? Бърза справка с ЦКБ, ХИМ, Софарма например показва почти идентични сривове в рамките на 2008-а. Интересно е сега до къде ще стигне. Book value на теория е хубава стойност, но факторите определящи борсовата цената надхвърлят рамките на финансовия отчет.

Коментар

• Първоначално изпратено от TRAPPER Разгледай мнение
      2008 беше ужасен спад. Дали ще се повтори !
      да

Коментар

• 2008 беше ужасен спад. Дали ще се повтори !

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Личи си от километри, че си новобранка, дето не е яла шамарите (сериозните от 2008 или пък тези от 2000 за по-старите) и си мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде. Няма лошо, ще го научиш по трудния начин.
          Конкретно, ако те вълнува, съшите белгийци купиха и ДЗИ преди години - можеш да видиш в темата за Булстрад колко трябваше да е справедливата цена според подобни на твоите абсолютно бакалски сметки
          П.С. И Фибанката не е ОББ, това първо, а второ, явно белгийците обичат да се набутват - лично мнение!
          Мерси за комплимента!
          На 04.06.2016 при цена от 1,88лв писах в този форум ..... 04 юни 2016, 01.56 ч.
          След като целия банков сектор беше продаден, това е единствената българска банка. Аз съм клиент и акционер. И оставам...

Днес бих написал същото!! При цена от 3,46лв!

Коментар

• тая година ли ще е зарята? ))
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

И трето, ти адски много обичаш да хейтваш ПИБ-а! Което не й попречи да направи дабъл след стрес тестовете, които според теб бяха толкова лоши за нея. По същия начин сегашния ти хейт няма да попречи на нов дабъл, след като от сделката с ОББ се вижда че тук сме брутално подценени!

Успех на позитивните и смели играчи!
              Е, хайде сега, все едно не знаем каква е действителността....
              В табличката ясно се вижда защо някой плаща 1х book value за ОББ, а банки като ПИБ и ЦКБ се търгуват значително по-ниско. Нама да открием топлата вода и ако кажем, че печалбите на ПИБ в периода 2013-2015 се дължат на еднократни ефекти, някои от които леко съмнителни - положителната репутация от придобиването на Юнионбанк (152 млн., 2013), продажба на една горичка по пътя на спрения дори преди сделкита Южен поток (159 млн., 2014), доход от управление на цедирани вземания и преоценка на инвестиционни имоти (общо за 162 млн. лв. 2015) и т.н.

Живи и здрави през новата година и нека борсичката ни върви само нагоре! И нека бъдем поне малко обективни.

Коментар

Хаха, здрасти, Батя, и за много години. За разлика от много розовобузи оптимисти или откровени хейтъри, аз сантимент към фибанката нямам, ама никакъв, затова и винаги съм ви желалел успех тук, както и на теб лично. Дори веднъж поздравих Мариан и теб за отличната хибридна реклама, което направихте на фибанката с невинното ти интервю - отлична работа, признавам го и те адмирирам - тук не влагам грам ирония, наистина го мисля!
                Конкретно - няма банка в Европа, ама нито една, като изключа една друга българска, дето да е изкарала толкова отвратителен стрес тест и да не е яла много яки шамари на всички нива, но тук може - това са фактите, можеш да си ги сравниш с Монте Паски, дето на утежнения стрес тест бяха с минус 2,2%. Тук колко бяха и решихме, че всичко е ок?
                Та такива ми ти размисли и страсти. На теб лично отново ти желая успех. И съм искрен!
                Според мен сравняваш круши с мушмули, но всеки сам си има начин на анализ и маниер на инвестиране. Успех и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

И трето, ти адски много обичаш да хейтваш ПИБ-а! Което не й попречи да направи дабъл след стрес тестовете, които според теб бяха толкова лоши за нея. По същия начин сегашния ти хейт няма да попречи на нов дабъл, след като от сделката с ОББ се вижда че тук сме брутално подценени!

Хаха, здрасти, Батя, и за много години. За разлика от много розовобузи оптимисти или откровени хейтъри, аз сантимент към фибанката нямам, ама никакъв, затова и винаги съм ви желалел успех тук, както и на теб лично. Дори веднъж поздравих Мариан и теб за отличната хибридна реклама, което направихте на фибанката с невинното ти интервю - отлична работа, признавам го и те адмирирам - тук не влагам грам ирония, наистина го мисля!
                  Конкретно - няма банка в Европа, ама нито една, като изключа една друга българска, дето да е изкарала толкова отвратителен стрес тест и да не е яла много яки шамари на всички нива, но тук може - това са фактите, можеш да си ги сравниш с Монте Паски, дето на утежнения стрес тест бяха с минус 2,2%. Тук колко бяха и решихме, че всичко е ок?
                  Та такива ми ти размисли и страсти. На теб лично отново ти желая успех. И съм искрен!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Личи си от километри, че си новобранка, дето не е яла шамарите (сериозните от 2008 или пък тези от 2000 за по-старите) и си мислиш, че всичко, което хвърчи, се яде. Няма лошо, ще го научиш по трудния начин.
                    Конкретно, ако те вълнува, съшите белгийци купиха и ДЗИ преди години - можеш да видиш в темата за Булстрад колко трябваше да е справедливата цена според подобни на твоите абсолютно бакалски сметки
                    П.С. И Фибанката не е ОББ, това първо, а второ, явно белгийците обичат да се набутват - лично мнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнение
                      КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.
                      ПИБ има собствен капитал от 850м лв (ОББ 1264м) с баланс от 8530м лв (ОББ 7020м) - т.е. на базата на по-нисък капитал ПИБ трябва да се търгува с дисконт.Но не и на 50%.
                      Т.е. ако приема 30% дисконт 0.7x P/BV за ПИБ, справедливата цена на акция е 5.41лв. С ЦКБ аналогично.

Много здраве и успехи на всички вас през 2017!

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Qino Разгледай мнение
                        КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.
                        ПИБ има собствен капитал от 850м лв (ОББ 1264м) с баланс от 8530м лв (ОББ 7020м) - т.е. на базата на по-нисък капитал ПИБ трябва да се търгува с дисконт.Но не и на 50%.
                        Т.е. ако приема 30% дисконт 0.7x P/BV за ПИБ, справедливата цена на акция е 5.41лв. С ЦКБ аналогично.

Споре мен неправилно извършваш сравнението. Ако ПИБ бъде продадена както ОББ, то цената ще бъде друга. В нея влизат и нематериалните активи, които няма как да оцениш.

Коментар

• OBB sold to KBC. The purchase price represents a Transaction multiple of c. 1.1x P/BV.

Коментар

• КБС купува ОББ на ~1.0x P/BV (без да вземам в предвид дивидента) - това е доста над моите очаквания. Несъмнено е добре за банките.

Коментар

• Хм, рали днес.. Или ще имаме новина скоро или си ни дойде времето за нови +20%

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Жива спекулация....
                                Не може такава читава банка, да налее толкова пари (над 1 000 000 000 лв ) в някаква офшорка...

пп Като се замисля за БОРОСПОРТ, може и да може....
                                я дай пак
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X