Консумира този, който знае. Ти знаеш ли какъв ще е отчета?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от coder Разгледай мнениеГроздето кисело.. както върви до края на седмицата може да гоним 3-те лева Ако има и сочна печалба от отчета понеделника...
Предстоящия отчет вече се консумира, пич.........аз лично ще разтоваря 50% от позицията на 2,75-2,80 ако достигне тези нива.........заредих на 1,94 така че първите продажби които смятам да направя на горните нива ме устройват напълно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение"Или нека по-друг начин да питам: парите за разрастване ли отидоха, друга банка ли купиха, фонд резервен ли увеличиха...?! " Личи си, че не си следил какво се случва тук. Парите отидоха и за разрастване и за покупка на друга банка - Юнионбанк. А за печалбите, аз не помня някога банката да е излизала на загуба, както бяха много други банки в страната. Видял ли си последния им отчет. Първа инвестиционна банка отчита нетната печалба към 30 юни 2016 г. в размер на 93.55 млн. лв. Това е с 86.427 млн. лв. повече спрямо година по-рано, или ръст от 1213%, посочват от финансова институция - http://profit.bg/news/Pechalbata-na-...id-153170.html
Забелязвам, че при подобни новини тук има някаква еуфория и после налазват редовните хейтърчета, които нямат акции тук, но все компетентно обясняват, че много зле била работата и цената на акцията щяла да отиде под 1 лев. Е, ръстът за тази година е факт и печалбите са добри.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Barky Разгледай мнение"Или нека по-друг начин да питам: парите за разрастване ли отидоха, друга банка ли купиха, фонд резервен ли увеличиха...?! " Личи си, че не си следил какво се случва тук. Парите отидоха и за разрастване и за покупка на друга банка - Юнионбанк. А за печалбите, аз не помня някога банката да е излизала на загуба, както бяха много други банки в страната. Видял ли си последния им отчет. Първа инвестиционна банка отчита нетната печалба към 30 юни 2016 г. в размер на 93.55 млн. лв. Това е с 86.427 млн. лв. повече спрямо година по-рано, или ръст от 1213%, посочват от финансова институция - http://profit.bg/news/Pechalbata-na-...id-153170.html
Забелязвам, че при подобни новини тук има някаква еуфория и после налазват редовните хейтърчета, които нямат акции тук, но все компетентно обясняват, че много зле била работата и цената на акцията щяла да отиде под 1 лев. Е, ръстът за тази година е факт и печалбите са добри.
Краят по-бързо явно идва
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеМайтапиш се нали?! Аз не знам в БГ да има компании и мениджмънт като навън. Има само една малка подробност: когато е трябвало да купувам тук съм го направил, сега вече съм пас и гледам отстрани какво се случва.
В тази позиция не влизам, имал съм, продал съм когато трябва и спекулативно въз основа на някакви си обещания, от не знам кой си няма да ме накарат да харесам позицията. Все още си спомням IPO-то (май беше стгнало до 12,60 лв.) не участвах там по същата причина като с разните Пътища, Мостове, Трейсове и други подобни.
Та да мина пак на ПИБ: за тези всичките години, финансирайки и развивайки се банката, все ми иде един въпрос: защо не се сетиха за дивиденти и къде отидоха всичките печалби? Питам само де. Или ако са нямали печалби, как така сега изведнъж ще се появят? Или нека по-друг начин да питам: парите за разрастване ли отидоха, друга банка ли купиха, фонд резервен ли увеличиха...?! И втори въпрос: колко ще е Divdend Yield когато го има? 1-2% може би? Айде моля Ви се, навън мога да си докарам повече от банки, при по-малък риск и премия. Само погледнете какви дивиденти имаха Булбанк, ДСК и другите, които плащаха през тези години. Перфектни!!! Неее, това за съжаление тук не ми се връзва. На Цекo и сие, както и на фирмите от Холандия притежаващи дялове в банката предполагам им се връзва сметката, особено като се сещам за % по облигационните им емисии (апропо бяха грозна гледка), ама що пък не, то като няма БНБ и КФН, всичко тук е възможно.
Айде, че се увлякох тук...и да расте акцията, пожелавам Ви го.
Аз тук съм като с Булгартабак, Биовет и други, или хубаво или нищо. Мениджмънта не може да смени мисленето си, само начина на управление става по изискан, методите по завоалирани. Но на тази тема друг път. И се сещам следния цитат: "Аll of humanity's problems stem from man's inability to sit quietly in a room alone."
Аз в момента чета книга и се уча да стоя мирен, сам в стаята. Без много движения, че съм се научил, че след това боли. И срама не е малък.
35% кеш съм за инфо. Седя и чакам. Послушен и добър. Чакам. И ще чакам. не вижам в момента нищо, което си струва, нито в БГ, нито на друго място. Ще чета книги и ще се разхождам. Важното е да можеш и да знаеш да чакаш. А вие чакайте ниво 600. Аз през него съм минал 2 пъти.
"Или нека по-друг начин да питам: парите за разрастване ли отидоха, друга банка ли купиха, фонд резервен ли увеличиха...?! " Личи си, че не си следил какво се случва тук. Парите отидоха и за разрастване и за покупка на друга банка - Юнионбанк. А за печалбите, аз не помня някога банката да е излизала на загуба, както бяха много други банки в страната. Видял ли си последния им отчет. Първа инвестиционна банка отчита нетната печалба към 30 юни 2016 г. в размер на 93.55 млн. лв. Това е с 86.427 млн. лв. повече спрямо година по-рано, или ръст от 1213%, посочват от финансова институция - http://profit.bg/news/Pechalbata-na-...id-153170.html
Забелязвам, че при подобни новини тук има някаква еуфория и после налазват редовните хейтърчета, които нямат акции тук, но все компетентно обясняват, че много зле била работата и цената на акцията щяла да отиде под 1 лев. Е, ръстът за тази година е факт и печалбите са добри.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mito Karamitov Разгледай мнениеМунчо, Мунчо блажени са верващите
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение"Банковата система остава добре капитализирана, след отразяване на резултатите от Прегледа на качеството на активите, с капиталово съотношение на базовия собствен капитал от първи ред от 18.9%, значително над регулаторния минимум от 4.5%. Резултатите на отделните банки показват, че капиталовата адекватност на всяка една банка остава над задължителния регулаторен минимум.
Резултатите от Стрес теста потвърждават силната капиталова позиция и устойчивостта на потенциални шокове на банковата система. Индивидуалните резултати са различни за отделните банки и не се предвижда да се сравняват с предварително зададени прагови стойности."
Не мога да разбера къде видя лоши резултати в стрес-тестовете. Може би визираш евентуалното увеличение на капитал, но не смятам че това би представлявало проблем при положение че банката е на печалба (да не говорим за печалбата на цялата банкова система която е на върхови нива). Освен това от ПИБ върнаха ликвидната подкрепа от държавата, подържа ръст и при кредитите и депозитите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеСтранен ръст тук.... Въпреки меко казано лошите резултати от стрес-теста, акцията скочи доста след тях....
Някакви идеи какво се случва в действителност.
Веднага след стрес-теста си мисля, че в основата на лекия подскок беше мажо, вероятно следвайки стратегията че "Нападението е най-добрата защита".... ама това сега ? Или смажо гони някакви други цели ?
Резултатите от Стрес теста потвърждават силната капиталова позиция и устойчивостта на потенциални шокове на банковата система. Индивидуалните резултати са различни за отделните банки и не се предвижда да се сравняват с предварително зададени прагови стойности."
Не мога да разбера къде видя лоши резултати в стрес-тестовете. Може би визираш евентуалното увеличение на капитал, но не смятам че това би представлявало проблем при положение че банката е на печалба (да не говорим за печалбата на цялата банкова система която е на върхови нива). Освен това от ПИБ върнаха ликвидната подкрепа от държавата, подържа ръст и при кредитите и депозитите...
Коментар
-
Предпочитам една акция да расте при всеобщ песимизъм отколкото при еуфория. Струва ми се някак си по-безопасно. Освен това се чувствам по-спокоен когато виждам някакви проблеми. Въобразявам си че ако не виждам такива е възможно те да са там пък аз да съм заслепен един вид. Познавам доста хора с религиозна вяра в дадени акции и икономически групи.
Да си пожелаем един добър ден на борсата. Лека и доходна.
Коментар
-
Странен ръст тук.... Въпреки меко казано лошите резултати от стрес-теста, акцията скочи доста след тях....
Някакви идеи какво се случва в действителност.
Веднага след стрес-теста си мисля, че в основата на лекия подскок беше мажо, вероятно следвайки стратегията че "Нападението е най-добрата защита".... ама това сега ? Или смажо гони някакви други цели ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнениеЗа да даваш дивидент, трябва да имаш печалба. По принцип печалба и числа в отчети понякога леко може да се разминават.
в тази тема един се прави на ударен - сякаш не вижда реалността. преди години омота колега от форума, но въпреки това не стана по-богат от него. като знае как се е отнесъл - нека поне сега не дрънка глупости.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМислиш че е майтап, но си доста близо до истината! На последната среща с инвеститорите на мой въпрос ясно отговориха че от догодина сериозно ще се мисли за формиране на дългосрочна дивидентна политика на банката и споделяне на печалбата с акционерите.
Докато се накумите дали да се връщате от Запада обратно на БФБ, ще сме на 4 лв./акция и Софикс над 600
Майтапиш се нали?! Аз не знам в БГ да има компании и мениджмънт като навън. Има само една малка подробност: когато е трябвало да купувам тук съм го направил, сега вече съм пас и гледам отстрани какво се случва.
В тази позиция не влизам, имал съм, продал съм когато трябва и спекулативно въз основа на някакви си обещания, от не знам кой си няма да ме накарат да харесам позицията. Все още си спомням IPO-то (май беше стгнало до 12,60 лв.) не участвах там по същата причина като с разните Пътища, Мостове, Трейсове и други подобни.
Та да мина пак на ПИБ: за тези всичките години, финансирайки и развивайки се банката, все ми иде един въпрос: защо не се сетиха за дивиденти и къде отидоха всичките печалби? Питам само де. Или ако са нямали печалби, как така сега изведнъж ще се появят? Или нека по-друг начин да питам: парите за разрастване ли отидоха, друга банка ли купиха, фонд резервен ли увеличиха...?! И втори въпрос: колко ще е Divdend Yield когато го има? 1-2% може би? Айде моля Ви се, навън мога да си докарам повече от банки, при по-малък риск и премия. Само погледнете какви дивиденти имаха Булбанк, ДСК и другите, които плащаха през тези години. Перфектни!!! Неее, това за съжаление тук не ми се връзва. На Цекo и сие, както и на фирмите от Холандия притежаващи дялове в банката предполагам им се връзва сметката, особено като се сещам за % по облигационните им емисии (апропо бяха грозна гледка), ама що пък не, то като няма БНБ и КФН, всичко тук е възможно.
Айде, че се увлякох тук...и да расте акцията, пожелавам Ви го.
Аз тук съм като с Булгартабак, Биовет и други, или хубаво или нищо. Мениджмънта не може да смени мисленето си, само начина на управление става по изискан, методите по завоалирани. Но на тази тема друг път. И се сещам следния цитат: "Аll of humanity's problems stem from man's inability to sit quietly in a room alone."
Аз в момента чета книга и се уча да стоя мирен, сам в стаята. Без много движения, че съм се научил, че след това боли. И срама не е малък.
35% кеш съм за инфо. Седя и чакам. Послушен и добър. Чакам. И ще чакам. не вижам в момента нищо, което си струва, нито в БГ, нито на друго място. Ще чета книги и ще се разхождам. Важното е да можеш и да знаеш да чакаш. А вие чакайте ниво 600. Аз през него съм минал 2 пъти.Last edited by Alee; 24.10.2016, 23:56.“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
Коментар