Първоначално изпратено от B.Graham
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
- 4 Харесвания
-
Какво значи "ъпъри", защото като го напиша в гугле и ми излиза Сергей Станишев?
това обикновенно са такива Инвеститори - купили няколко дузини акции (три-, макс четири цифрена сума лв, айде при еуфория пет-), които си следят секи ден темата и пишат, подвикват, репликират, надъхват се, вадят новини , "размишления", "една жена каза", рационализират ...чувстват тръпка..... и с всеки свои пост вдигат темата (а и интереса към нея донякъде) най-отгоре във форума - от където произлиза "понятиято" Ъпър ...
нещо като "Up" на темата, точно като във форум за продажби на вещи - с времето ако няма интерес към обявата ти ( а ла "продавам печка тип Раховец") , темата за печката /постинга ти пада надолу, никой не я вижда вече - и ти пишеш нов постинг само с текст "UP" за да излезе най-отгоре в списъка... (докато я продадеш... печката)
Трябва да призная че и аз съм го правил тоя номер няколко пъти преди години , това си е нормален етап от развитието на индивида закупил /обвързал се емоционално и финансово с някакъв актив;
следващия етап(на израстването) а и на тези с многото хиляди акции и 6-7 цифрени сметки е много по обоснован и рафиниранщом са стигнале тем , начи има и друго освен емоции и само надъхване
Но най-известния Ъпър тук преди време беше един "Пепи" ако не се лъжа - акцията Холдинг Пътища - кога беше 10 - 20 - 30 + хил лв бройката (2007 г)
Up, Up !
пс.
имам малко акции тук - за цвят, като за четири цифрена сумаLast edited by Longin; 10.05.2017, 14:49."the trend is your friend until the end..."
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВижте сега, тук има най-малкото две мнения - хейтъри (както е модерно да се наричат) и вятърничави ъпъри (както ги наричам аз). Аз съм от хейтърите, но не защото съм пропуснал да вляза - ако тръгна да се терзая за всеки пропуск и за всяка изгодна сделка (дупка), дето не съм влязъл - ехееее. Разликата е една и е пренебрежимо малка, уж, горе долу като между Дупница и Сливница, но на картата - ние, хейтърите се старем да сме реалисти и да вадим факти, данни или да искаме такива, вие, вятърничавите ъпъри, повечето от които явно не са изживели и една криза (някои ги помним от 95-та насам), си живеете с розовите очила и за вас е достатъчно да ви кажат - Ми няма проблеми, всичко е точно, а каролев да туитне един път (апорпо, този няма ли да го разследват?) и всичко е ток и жици.... Ма всеки както си може.
Реално имате един аргумент, който е повече от железен и срещу него каквито и числа да вадя (доколкото избощо ги има), съм като глас в пустиня - акцията расте. да, факт е, расте, нека да расте още много. Какво стои зад този ръст? Всеки вижда сам за себе се, но за мен има само очаквания за прадажба и нишо друго, което са ко по себе си говори отвратително за менуджмънта, в който пък уж се кълнете. Парадокс - едва ли, то е като да си запишеш на диска Слави, Цеца, 100 кила, Еминем, Продиджи и Металика - е, немЪ такава държава, но половината ми състуденти имаха подобни "компилации"...
Мога да се напъна и да извадя цифри, но то щом и предписанията на БНБ по стрес тестовете са пожелателни, какво повече да добавя. Койтго иска, нека сам си сравни балансите на Райфайзен и ПИБ, че то дори и австрийците са значително по-малка банка. Изводите са за вас.
П.С. И понеже много обичаме кръчмарските сметки тип - ОББ струва толкова, значи Пиб е толкова, то ако ПИБ е толкова, колко трябва да е ЦКБ, която издържа стрес теста с отличен? Ама не е, що ли няма и там един Каролев да туитне нещо си? Или тук е балон, или там е много подценено, както казах, изводите са си за вас. Успех!
Какво значи "ъпъри", защото като го напиша в гугле и ми излиза Сергей Станишев?
Коментар
-
Вижте сега, тук има най-малкото две мнения - хейтъри (както е модерно да се наричат) и вятърничави ъпъри (както ги наричам аз). Аз съм от хейтърите, но не защото съм пропуснал да вляза - ако тръгна да се терзая за всеки пропуск и за всяка изгодна сделка (дупка), дето не съм влязъл - ехееее. Разликата е една и е пренебрежимо малка, уж, горе долу като между Дупница и Сливница, но на картата - ние, хейтърите се старем да сме реалисти и да вадим факти, данни или да искаме такива, вие, вятърничавите ъпъри, повечето от които явно не са изживели и една криза (някои ги помним от 95-та насам), си живеете с розовите очила и за вас е достатъчно да ви кажат - Ми няма проблеми, всичко е точно, а каролев да туитне един път (апорпо, този няма ли да го разследват?) и всичко е ток и жици.... Ма всеки както си може.
Реално имате един аргумент, който е повече от железен и срещу него каквито и числа да вадя (доколкото избощо ги има), съм като глас в пустиня - акцията расте. да, факт е, расте, нека да расте още много. Какво стои зад този ръст? Всеки вижда сам за себе се, но за мен има само очаквания за прадажба и нишо друго, което са ко по себе си говори отвратително за менуджмънта, в който пък уж се кълнете. Парадокс - едва ли, то е като да си запишеш на диска Слави, Цеца, 100 кила, Еминем, Продиджи и Металика - е, немЪ такава държава, но половината ми състуденти имаха подобни "компилации"...
Мога да се напъна и да извадя цифри, но то щом и предписанията на БНБ по стрес тестовете са пожелателни, какво повече да добавя. Койтго иска, нека сам си сравни балансите на Райфайзен и ПИБ, че то дори и австрийците са значително по-малка банка. Изводите са за вас.
П.С. И понеже много обичаме кръчмарските сметки тип - ОББ струва толкова, значи Пиб е толкова, то ако ПИБ е толкова, колко трябва да е ЦКБ, която издържа стрес теста с отличен? Ама не е, що ли няма и там един Каролев да туитне нещо си? Или тук е балон, или там е много подценено, както казах, изводите са си за вас. Успех!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Много сте ми забавни напоследък ... как така всеки който не хвали ПИБ е хейтър и мрази всичко и всички и за какви тролове говорите.
Хайде да разсъждаваме разумно. В профила на Petar например пише, че е регистриран на 19 август 2005 г.(или преди това, защото на 19 авг. 2005 ако не ме лъже паметта от инвестор.бг направиха някой промени във форума и всички регистрирани до момента излизаха с тази дата).
Е, едва ли е трол. Ако беше трол регистрацията му щеше да бъде от преди няколко месеца ... не мислите ли?
Може да е журналист, демек на работа в инвестор.бг и покрай списването на статии да се грижи за ентусиазма във форума ... но едва ли - допуска някои правописни грешки и диалектни изрази ... така че не е на щат в инвестор.бг ... нямаше да го назначат ... но може пък да страда от раздвоение на личността
... ами остава да е инвеститор, и то с много продължителен опит ... е, няма как да знам обема на портфейла му, но важното е, че има опит тук и то над 12 г., така че позамислете се преди да обвинявате някого с трол или хейтър ...
А до цената на акциите на ПИБ определено смятам, че след толкова много новини около банката акциите ще вървят надолу и то не с -1,86 %, а с много повече ... и предполагам че все ще се намери купувач, който да купи банката като цяло (не допускам влизане на инвестицонни фондове или пенсионно осигурителни дружества) и тогава цената на акциите ще тръгне на горе и въпреки това няма да стигне сегашните нива ... но до този момент всичко ще е с минус.
Има и други варианти, но според мен това е най-вероятния сценарии. Всичко това е лично мое мнение и не е препоръка за вземане на инвестиционно решение (както обикновено пишат журналистите под статиите си... материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Last edited by nikolov; 10.05.2017, 13:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеВероятно поне половината случаи са такива - включително и аз
И не защото направих малък профит (1.1-3.7) ами защото се оставих да ме повлече паниката покрай КТБ и Прасчо ...
Но като се има предвид , че последният все още е в играта да те питам - ти комфортно ли се чувстваш ?
И нали знаеш .... докато не кешираш не се брои за профит ....
Успех !Last edited by Спящият бик; 10.05.2017, 13:17.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
Казусът може да е досадно елементарен. Пропуснали са да влязат в ниското и злобеят, че ние направихме трицифрени проценти! Но щом от това им става по-леко - да си хейтват...
И не защото направих малък профит (1.1-3.7) ами защото се оставих да ме повлече паниката покрай КТБ и Прасчо ...
Но като се има предвид , че последният все още е в играта да те питам - ти комфортно ли се чувстваш ?
И нали знаеш .... докато не кешираш не се брои за профит ....
Успех !За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Та хейта пак да питам за какво е или предпазвате другите да не се набутат? Не е спекула мисля тоя път. С най-добри чувства съм ама не го разбирате ли?
Но нека допуснем за миг, че Инвестор.БГ не е PR канал на съответното публично дружество, в който се говорят само добрини и се пипа с бели парфюмирани ръкавици. Да допуснем също така, че всъщност това е инвестиционен форум (в което вече искрено се съмнявам), в който се разменят различни гледни точки, формирани на база шесто чувство, хвърляне на боб, четене на вестници, люпене на семки и, от време на време, факти.
Та, с подобни допускания ми изглежда повече от логично едни да харесват компанията, а други не. Някои дори споделят и защо. Това е.
Е, ако съм сбъркал в допусканията какво всъщност е Инвестор.БГ, моля за извинение всички, чииот нежни чувства съм наранил, казвайки на черното черно и на бялото - бяло.
- 1 like
Коментар
-
Мисля че не ме разбрахте. Имам предвид ко ви дреме на шушляка колко е цената, ще се продава ли, няма ли, ако всъшност имате възможност да изкярите някой лев? Аз няма да се женя за тази акция бе хора. Беше 1,80, сега е 5,80 и ако си напред с 4 кинта на парче какво ти дреме дали ще се продава. Та хейта пак да питам за какво е или предпазвате другите да не се набутат? Не е спекула мисля тоя път. С най-добри чувства съм ама не го разбирате ли?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
Аааа, явно си нов в темата. И аз, и Груеца (най-вече) пишем за това при цени от 4 лева, после 3, после 2, после пак нагоре и т.н. Но вместо факти , които да оборват нашите, насреща има само хейт по наш адрес и възхвала за "най-великата банка", голяма част от който съм убеден, че е платен.Last edited by Petar; 10.05.2017, 12:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Що бе мен? Що не излязохте с лозунгите като беше 3-4 лева, 5 лева? Ами чак сега, като обявиха че има нает консултант да им казат какво биха могли да направят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеКрасота- трият се мнения с причина "спекулации" във форум на спекуланти. Че тя цялата търговия се базира на спекулативни и несигурни тези, направо затваряйте сайта тогава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И малко от старите ленти за вярващитеhttp://www.capital.bg/politika_i_iko...shte_plashtat/
Към средата на статията има два три абзаца говорещи много за действията на собствениците на ПИБ спрямо тези които са им повярвали
Коментар
Коментар