IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
    Може да си видите поканата за ОСА
    Линк?

Коментар

• Та колко е общия брой на членовете

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение
        Може да си видите поканата за ОСА

11. Определяне на нов общ размер на възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и членовете на Управителния съвет на Банката – сума в размер до 10 000 000 лв. (десет милиона) лева годишно;

Коментар

• Може да си видите поканата за ОСА
          Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

• Да не забравяме, че след провизирането ще има и реинтегриране на провизии.

Коментар

• сряда, 19. април 2017 - 13:00
              "Fibank получи плакет STP Award 2016 от Commerzbank. Наградата STP Award на Commerzbank се връчва за изключително качество и покриване на световните стандарти за автоматична обработка на международните преводи в евро.

Fibank (Първа инвестиционна банка) получава престижното отличие за седма година поред, което ясно показва, че банката не се отклонява от своите цели да предоставя висококачествено обслужване.

Ефективността в изпълнението на международните преводи пряко рефлектира върху удовлетвореността на клиентите на Fibank и оттук на нейната конкурентоспособност. Първа инвестиционна банка е трета по активи в България и е сред най-предпочитаните за отпускане на кредити от бизнеса и домакинствата.

Commerzbank е втората по големина търговска банка в Германия и световен лидер в международните преводи. Банката има представителства в над 50 страни по света.

От Commerzbank подчертават, че подобно високо качество на автоматична обработка може да бъде постигнато само с общите усилия на всички отдели, които участват в инициирането, обработката и трансфера на преводите.

Наградата STP Award 2016 е поредното признание за екипът на Fibank."

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Както казах е въпрос на гледна точка. При БАКБ обезцените също бяха доста.
                Да, и те почти ги решиха.Въпросът е тук как ще стоят нещата в следващите няколко тримесечия. След такова ударно провизиране и отписване логично би било да намаляват. Но логиката на БФБ по птинцип липсва доста често.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

Тя печалбата мина 200 млн., въпросът е с обезценките
                  Както казах е въпрос на гледна точка. При БАКБ обезцените също бяха доста.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                    ..... Банките при кризи ги разпродават най-яко. ...
                    А когато най-яко ги купуват какво е?
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      ......то печалбата би могла да мине 200 милиона. ....
                      Тя печалбата мина 200 млн., въпросът е с обезценките
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                        С тези 240к какво ли ще стане?
                        Май се уплаши

Коментар

• Всичко е въпрос на гледна точка. Последните години от миналият възходящ бизнес цикъл банките успяваха да постигнат ROА от 2 процента. Въпроса е дали и сега ще успеят? Да кажем, че според критиците на ПИБ тук нищо не се е променило в положителна посока, то тогава би трябвало да успеят да повторят сходна рентабилност с тази през периода 2004-2007 година. Да разгледаме оптимистичният сценарий. При ROA от два процента достигнати след три години и среден ръст на активите на неконсолидирана база от 7 процента, то печалбата би могла да мине 200 милиона. Естествено това е положителният сценарий. Моите очаквания са за някъде между резултатите от последният отчет и оптимистичният сценарий. Естествено всяка банка е циклична и зависи силно от бизнес цикъла. Освен това самите и резултати са тясно свързани с психологията а клиентите и на самата банка. При промяна към положителна нагласа се получава за продължителен период устойчив самоподдържащ се процес. Банките увеличават кредитирането. В резултат икономиката се подобрява. Качестовто на активите и се подобрява и банкерите приемат, че средата е по-добра, риска е намалял и могат да увеличат достъпа до кредитиране, което води отново до подобрение в икономиката. Накрая след продължителен период на самоподдържаща се система се оказва, че всичко е изтрещяло до безумие и е надут балон. Банките разбират риска и свиват кредитирането с което смазват слабите клиенти и осъзнават колко прави са били като са свили кредита да намалят риска. Това си е нормална цикличност и въпроса е къде сме в момента. Според мен в началото. Първата година с повишено кредитиране беше 2016 а предният път бяха десет поредни от 1997 до 2007. То още не е започнало да се надува балон а песимистите искат да го спукат. Банковата система има все още огромни резерви и буфери. Освен това всяко поишаване на кредитирането ще върне обратно част от ресурса като депозити и ще може да създаде условия за ново кредитиране. Все още ръста на депозитите е по-голям от този на кредититие. Аз лично не виждам никакви условия за криза. Просто възприемам банковият сектор като най-силно чуствителен към ръст на икономиката и ПИБ като по-волатилна в двете посоки от другите банки в сектора. Затова просто не разбирам защо трябва да съм се разпродал от някакво дребнои покачване на акциите. Аз имам и не съм продавал. Това ми е гледната точка и може да съм емоционално повлиян защото имам акции от банката. Въобразявам си, че сектор финанси е това, което бяха земеделските земи преди години, но само времето ще покаже дали съм бил прав или не.

Коментар

Такъв ордер не се слага току - така. Вероятно има уговорен купувач, но той нещо се бави.. може пък и нарочно.. да се натрупат повечко аскове за обиране по пътя
                            Ще видим...

Коментар

Кой знае преди отчета може само да плаши

Коментар

• С тези 240к какво ли ще стане?
                                The strongest stand last.

Коментар

Working...
                                X