Първоначално изпратено от Бик в атака
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеМоже да си видите поканата за ОСА
11. Определяне на нов общ размер на възнагражденията на членовете на Надзорния съвет и членовете на Управителния съвет на Банката – сума в размер до 10 000 000 лв. (десет милиона) лева годишно;
Коментар
-
сряда, 19. април 2017 - 13:00
"Fibank получи плакет STP Award 2016 от Commerzbank. Наградата STP Award на Commerzbank се връчва за изключително качество и покриване на световните стандарти за автоматична обработка на международните преводи в евро.
Fibank (Първа инвестиционна банка) получава престижното отличие за седма година поред, което ясно показва, че банката не се отклонява от своите цели да предоставя висококачествено обслужване.
Ефективността в изпълнението на международните преводи пряко рефлектира върху удовлетвореността на клиентите на Fibank и оттук на нейната конкурентоспособност. Първа инвестиционна банка е трета по активи в България и е сред най-предпочитаните за отпускане на кредити от бизнеса и домакинствата.
Commerzbank е втората по големина търговска банка в Германия и световен лидер в международните преводи. Банката има представителства в над 50 страни по света.
От Commerzbank подчертават, че подобно високо качество на автоматична обработка може да бъде постигнато само с общите усилия на всички отдели, които участват в инициирането, обработката и трансфера на преводите.
Наградата STP Award 2016 е поредното признание за екипът на Fibank."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеКакто казах е въпрос на гледна точка. При БАКБ обезцените също бяха доста.Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Тя печалбата мина 200 млн., въпросът е с обезценките
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение..... Банките при кризи ги разпродават най-яко. ...
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение......то печалбата би могла да мине 200 милиона. ....Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеС тези 240к какво ли ще стане?
Коментар
-
Всичко е въпрос на гледна точка. Последните години от миналият възходящ бизнес цикъл банките успяваха да постигнат ROА от 2 процента. Въпроса е дали и сега ще успеят? Да кажем, че според критиците на ПИБ тук нищо не се е променило в положителна посока, то тогава би трябвало да успеят да повторят сходна рентабилност с тази през периода 2004-2007 година. Да разгледаме оптимистичният сценарий. При ROA от два процента достигнати след три години и среден ръст на активите на неконсолидирана база от 7 процента, то печалбата би могла да мине 200 милиона. Естествено това е положителният сценарий. Моите очаквания са за някъде между резултатите от последният отчет и оптимистичният сценарий. Естествено всяка банка е циклична и зависи силно от бизнес цикъла. Освен това самите и резултати са тясно свързани с психологията а клиентите и на самата банка. При промяна към положителна нагласа се получава за продължителен период устойчив самоподдържащ се процес. Банките увеличават кредитирането. В резултат икономиката се подобрява. Качестовто на активите и се подобрява и банкерите приемат, че средата е по-добра, риска е намалял и могат да увеличат достъпа до кредитиране, което води отново до подобрение в икономиката. Накрая след продължителен период на самоподдържаща се система се оказва, че всичко е изтрещяло до безумие и е надут балон. Банките разбират риска и свиват кредитирането с което смазват слабите клиенти и осъзнават колко прави са били като са свили кредита да намалят риска. Това си е нормална цикличност и въпроса е къде сме в момента. Според мен в началото. Първата година с повишено кредитиране беше 2016 а предният път бяха десет поредни от 1997 до 2007. То още не е започнало да се надува балон а песимистите искат да го спукат. Банковата система има все още огромни резерви и буфери. Освен това всяко поишаване на кредитирането ще върне обратно част от ресурса като депозити и ще може да създаде условия за ново кредитиране. Все още ръста на депозитите е по-голям от този на кредититие. Аз лично не виждам никакви условия за криза. Просто възприемам банковият сектор като най-силно чуствителен към ръст на икономиката и ПИБ като по-волатилна в двете посоки от другите банки в сектора. Затова просто не разбирам защо трябва да съм се разпродал от някакво дребнои покачване на акциите. Аз имам и не съм продавал. Това ми е гледната точка и може да съм емоционално повлиян защото имам акции от банката. Въобразявам си, че сектор финанси е това, което бяха земеделските земи преди години, но само времето ще покаже дали съм бил прав или не.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеС тези 240к какво ли ще стане?
Ще видим...
Коментар
-
Коментар
Коментар