IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

А защо си мислиш че ПИБ не може да прави същите печалби като УниКредит и ДСК?...
    А защо си мислиш че не може да губи пари като Уникредит ,добър пример си дал....
    И за да не ме изтрие модератора ,да прочете статиите на блумбърг за увеличението на капитара на банка Уникредито
    Last edited by Монти; 22.04.2017, 12:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
      Като гледам, се покрива предположението ми от преди месец-два.

Когато се чудехме, как изведнъж печалбата от малка става голяма за 2016 г., точко това споделих като допускане - счетоводно се отчита голяма печалба, за да може същата да се конвертира в капитал и да се изпълнят препоръките на БНБ за запълване на капиталовата дупка. Както казах тогава, не смятам, че Банката изведнъж е започнала да работи 10 пъти по-добре и от собственото си представяне до 2015-а и от Банковата система като цяло....

С един замах генерираха пари за да изпълнят препоръката на БНБ. Сега след като целта за запълване на капитала е изпълнена, дали тези 200 млн. печалба ще се повторят и за 2017-а ?

P.S. Добре че от регулатора не им намериха по-голяма дупка, че ако препоръката беше за увеличение от примерно 400 млн.лв., щяха да депресират и all-time лидерите по печалба у нас - УниКредит и ДСК.
      А защо си мислиш че ПИБ не може да прави същите печалби като УниКредит и ДСК? Мащаба е почти същия като техния, таксите им са подобни, лихвените проценти по депозитите и кредитите се доближават до тези на двете по-големи банки. Стига сме възхвалявали чуждото, и сме подценявали българското. Ще ми кажеш че банковия сектор в Унгария или Италия е по-добре от българския ли? След като се съмняваш в добросъвестността на ПИБ, не може ли същите неща в които ги обвиняваш да са се случвали и в ДСК и Уникредит? Темата е много деликатна и не искам да коментирам повече, но не ми харесва това как българите подценяваме собствената си държава и собствения си бизнес, за сметка на чуждите компании, които в повечето случай не са нещо повече от нашите...

Коментар

• Като гледам, се покрива предположението ми от преди месец-два.

Когато се чудехме, как изведнъж печалбата от малка става голяма за 2016 г., точко това споделих като допускане - счетоводно се отчита голяма печалба, за да може същата да се конвертира в капитал и да се изпълнят препоръките на БНБ за запълване на капиталовата дупка. Както казах тогава, не смятам, че Банката изведнъж е започнала да работи 10 пъти по-добре и от собственото си представяне до 2015-а и от Банковата система като цяло....

С един замах генерираха пари за да изпълнят препоръката на БНБ. Сега след като целта за запълване на капитала е изпълнена, дали тези 200 млн. печалба ще се повторят и за 2017-а ?

P.S. Добре че от регулатора не им намериха по-голяма дупка, че ако препоръката беше за увеличение от примерно 400 млн.лв., щяха да депресират и all-time лидерите по печалба у нас - УниКредит и ДСК.

Коментар

• Никак не е лошо

Коментар

• Предвидена е и промяна на устава, позволяваща увеличение на капитала до 210 млн. лв. чрез издаване на нови акции, така че по всяка вероятност с печалбата за 2017 точно това ще се случва.
            Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Ами примерно със натрупаната печалба

Коментар

• Първоначално изпратено от O2 Разгледай мнение
                Ясно, увеличават капитала със собствени средства
                Сигурно под някакво условие.....

Коментар

Ясно, увеличават капитала със собствени средства
                  А аз си мислех, че знам всичко за подвизите на барон Мюнхаузен....
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Ясно, увеличават капитала със собствени средства

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

мислят да издават допълнителни акции ли ?
                      Аз така го разбирам. CET1 си е акционерен капитал.

Всъщност, като се "пообразовам" набързо разбирам, че не е само. Явно на ОСА ще трябва да изяснят, какво точно имат намерение да правят.
                      Last edited by margen; 21.04.2017, 20:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
                        Печалбата за 2016 отива в резервите, но за 2017 се предвижда да отиде в базовия собствен капитал от първи ред.
                        мислят да издават допълнителни акции ли ?
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

12 човека
                          Абе къде се подават молби за членове на Надзорния съвет / Управителния съвет на Банката че нещо много рязко ми се директорства там.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Печалбата за 2016 отива в резервите, но за 2017 се предвижда да отиде в базовия собствен капитал от първи ред.

Click image for larger version

Name:	Screenshot 2017-04-21 19.22.35.png
Views:	1
Size:	15.6 КБ
ID:	3189997
                            Last edited by margen; 21.04.2017, 20:33.

Коментар

Та колко е общия брой на членовете
                              12 човека

Коментар

• Първоначално изпратено от coder Разгледай мнение

Линк?
                                http://www.x3news.com/?page=news&language=bg

Коментар

Working...
                                X