Първоначално изпратено от Иван Давидов
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Под 20К на месец - не е особено много, но не това е важното. По важното е, че проблемът с липсата на ликвидност е съществен, но той е функция от други по-дълбоки проблеми, не само на БФБ, но и в държавата. За да съм по темата, официално регистрираният спред за ПИБ за вчера при поръчка от 20К е 8,3%. И това за емисията, която е номер 1 по капитализиция и основен компонент на Софикс. Трагедия... Та, да не казваме на черното бяло.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спящият бик Разгледай мнение
E, аз съм дребен спекулант, каквито сме повечето тук, но колко са тези, които въртят повече?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
Под 20К на месец - не е особено много, но не това е важното. По важното е, че проблемът с липсата на ликвидност е съществен, но той е функция от други по-дълбоки проблеми, не само на БФБ, но и в държавата. За да съм по темата, официално регистрираният спред за ПИБ за вчера при поръчка от 20К е 8,3%. И това за емисията, която е номер 1 по капитализиция и основен компонент на Софикс. Трагедия... Та, да не казваме на черното бяло.
И после се чудим защо чуждестранните инвеститори ги няма тук.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Пробвай да завъртиш няколко пъти по толкова и може пак да говорим за ликвидност.
Коментар
-
Неликвидна, неликвидна - колко да е неликвидна БФБ? Гледам, че за последната година съм успял да завъртя през нея над 200 бона... Сигурно е можело и повече, но не съм имал нужда. Много е важно да не си на нужда, когато търгуваш! И да не бързаш, Иване, ти бързаш ли за някъде?Last edited by margen; 08.03.2018, 11:43.Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Неликвидна, неликвидна - колко да е неликвидна БФБ? Гледам, че за последната година съм успял да завъртя през нея над 200 бона... Сигурно е можело и повече, но не съм имал нужда. Много е важно да не си на нужда, когато търгуваш! И да не бързаш, Иване, ти бързаш ли за някъде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Точно затова вече от една година съм много по-активен по чуждите борси. С едни и същи пари у нас е баси тегавото положение да купиш/продадеш, докато в чужбина в най-лошия случай до ден днешен с тези същите пари един единствен път една лимитирана поръчка ми се изпълни в две отделни сделки, в рамките на десетина минути.
Какво ли остава за по-неликвидните позиции на БФБ, ако някой има по-голям портфейл от моя... не ми се мисли! Пакетните сделки с баене от страна на брокера не са решение на този системен проблем!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Абе много оредяха ордерите по позицията.. Ако някой малко по-голям от вчерашния купувач поиска да си купи 2 000 акции и тръгне да ги обира на пазар, ще качи цената с още 5%
Разбира се същото, но в обратна посока важи и за евентуален продавач
Какво ли остава за по-неликвидните позиции на БФБ, ако някой има по-голям портфейл от моя... не ми се мисли! Пакетните сделки с баене от страна на брокера не са решение на този системен проблем!
- 1 like
Коментар
-
Предложих му повечко на тази цена, Батя, но човекът пожела само 98 бройки, какво да се прави!?... Но 5% са си 5%!
Разбира се същото, но в обратна посока важи и за евентуален продавач
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Еми като няма предлагане, а човека е искал да инвестира 500 лв., кво да прави!?Last edited by Спящият бик; 08.03.2018, 09:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеНе знам да се смея ли или да плача... с една сделка за 550 лева в самия край на деня, капитализацията на ПИБ се вдигна с близо 5%...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеНе знам да се смея ли или да плача... с една сделка за 550 лева в самия край на деня, капитализацията на ПИБ се вдигна с близо 5%...
Коментар
-
- 1 like
Коментар
Коментар