IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение

ми тя ФИБата е в Софикс, а на 10ти ЕТФа излиза във Франкфурт и ако дори и дребни инвеститори се заинтересуват с няколко милиона това ще вдигне доста акциите от индекса....не знам дали е това
    Май сме далеч от фазата дребни инвеститори с милиони.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение

ми тя ФИБата е в Софикс, а на 10ти ЕТФа излиза във Франкфурт и ако дори и дребни инвеститори се заинтересуват с няколко милиона това ще вдигне доста акциите от индекса....не знам дали е това
      Ако е това, по твоята логика и останалите от индекса трябва да растат

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Да почнем с това - кой купува?
        Поръчките на всичко изтриха. Не е само при Карол.

Коментар

• Да почнем с това - кой купува?
          Поръчките на всичко изтриха. Не е само при Карол.

Коментар

• леко над 10% в първият работен ден 2018 и не малък(за бфб) оборот.... вероятно ще има допълнителни новини.
            не мисля, че има каквото и да било с влекове и прочие

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Вероятно има или предстои!
              Другия вариант е да се качваме много лесно защото няма голямо предлагане.. Споменах за тази възможност преди НГ. Всичкото спекулатор се втурва да продава защото си мисли че обирането е еднократно и свързано с ЧНГ и после през Януари няма вече кой да продава.. спешните са се разпродали и движението нагоре става много лесно
              Според мен причината е много по-прозаична: отзвук от новината за втория лифт на Банско. Все пак всеки себеуважаващ се инвеститор е и скиор.

Коментар

• А дали не е свързано с изтриването на поръчките(което не мога да разбера дали важи само за Карол)

Уважаеми Клиенти,
                Уведомяваме Ви, че с цел прилагане на технологичните и нормативни изисквания на директива MiFID II както и промените осъществени от БФБ - София АД, ИП Карол АД ще актуализира свързаността си към БФБ без това да налага промяна и преинсталация на търговската платформа Karoll Broker от крайните потребители.
                С оглед спазване на нормативните изисквания от БФБ ще изтирят служебно всички ордери в XETRA. Нови поръчки в Karoll Broker ще могат да се подават след 00:00 ч. на 01/01/2018г. като всички ордери преди това ще бъдат служебно изтрити.
                въпреки че ефекта не се забелязва по другите позиции

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                  Тук да няма някаква новина?
                  Вероятно има или предстои!
                  Другия вариант е да се качваме много лесно защото няма голямо предлагане.. Споменах за тази възможност преди НГ. Всичкото спекулатор се втурва да продава защото си мисли че обирането е еднократно и свързано с ЧНГ и после през Януари няма вече кой да продава.. спешните са се разпродали и движението нагоре става много лесно

Коментар

• Тук да няма някаква новина?

Коментар

• айде, нов топ

Коментар

• fortis - че има разлика - има. Че е голяма - да. Ама пък чак толкова не е. Поне още известно време, докато има външен човек при тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнение
                          Третирам КБС като рисков дългосрочен играч. В смисъл че хем вземат и скелети, хем дават и добра цена. Просто не храня надежда евентуален кандидат за ПИБ да е от такъв клас. Затова и очакванията са ми за по-ниска оценка, спрямо дадената от КБС за ОББ.
                          разликата между ОББ във варианта при гърците и ПИБ е като между деня и ноща

Коментар

• Третирам КБС като рисков дългосрочен играч. В смисъл че хем вземат и скелети, хем дават и добра цена. Просто не храня надежда евентуален кандидат за ПИБ да е от такъв клас. Затова и очакванията са ми за по-ниска оценка, спрямо дадената от КБС за ОББ.

Коментар

• Батя, както знаеш аз също съм оптимист. Конкретно за случая - не мга да разчитам на подобна цена защото:
                              1. Купувача не разчитам да е тип КейБиСи - съответно по-ниска цена.
                              2. И най важно - не вярвам да се продаде мажоритарен дял, камо ли Г-дата да си продадат целия дял.
                              В зависимост от купувача(съществуването му е също под въпрос) разчитам на цена в рейндж 6.2-7.2. Вземането на решение за дивидентна политика ми изглежда като по-вероятно, но със слаби надежди за 2018та(първи дивидент 2019). Или с други думи - основния пакет го пазя, а спекулативните покупки около и под 5лв ги реализирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Съвсем резонна цена си е според мен. Р/В ще е към 0,9 а Р/Е под 10. Пак ще е подценена, но вече по прилично
                                Може би ще се случи до Юни. Или ще имаме новина за инвеститор или пък за стартиране на дивидентна политика. А немски пари в ЕТФ-а може да ускорят нещата..
                                Оптимистите живеят по-добре!
                                Много интересно, много! Как се определя цената 8,-? Прав е Батя, че оптимистите са по-ОК, но нека бъдем реалисти - почти няма офери до рейнджа 6.50-7,- и там ще приключи! Нека малко да се полакумим, края на годината е и лесни пари падат от небето
                                IM d best

Коментар

Working...
                                X