Първоначално изпратено от relatively new
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
ми тя ФИБата е в Софикс, а на 10ти ЕТФа излиза във Франкфурт и ако дори и дребни инвеститори се заинтересуват с няколко милиона това ще вдигне доста акциите от индекса....не знам дали е това
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеДа почнем с това - кой купува?
Поръчките на всичко изтриха. Не е само при Карол.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Вероятно има или предстои!
Другия вариант е да се качваме много лесно защото няма голямо предлагане.. Споменах за тази възможност преди НГ. Всичкото спекулатор се втурва да продава защото си мисли че обирането е еднократно и свързано с ЧНГ и после през Януари няма вече кой да продава.. спешните са се разпродали и движението нагоре става много лесно
- 1 like
Коментар
-
А дали не е свързано с изтриването на поръчките(което не мога да разбера дали важи само за Карол)
Уважаеми Клиенти,
Уведомяваме Ви, че с цел прилагане на технологичните и нормативни изисквания на директива MiFID II както и промените осъществени от БФБ - София АД, ИП Карол АД ще актуализира свързаността си към БФБ без това да налага промяна и преинсталация на търговската платформа Karoll Broker от крайните потребители.
С оглед спазване на нормативните изисквания от БФБ ще изтирят служебно всички ордери в XETRA. Нови поръчки в Karoll Broker ще могат да се подават след 00:00 ч. на 01/01/2018г. като всички ордери преди това ще бъдат служебно изтрити.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеТук да няма някаква новина?
Другия вариант е да се качваме много лесно защото няма голямо предлагане.. Споменах за тази възможност преди НГ. Всичкото спекулатор се втурва да продава защото си мисли че обирането е еднократно и свързано с ЧНГ и после през Януари няма вече кой да продава.. спешните са се разпродали и движението нагоре става много лесно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеТретирам КБС като рисков дългосрочен играч. В смисъл че хем вземат и скелети, хем дават и добра цена. Просто не храня надежда евентуален кандидат за ПИБ да е от такъв клас. Затова и очакванията са ми за по-ниска оценка, спрямо дадената от КБС за ОББ.
Коментар
-
Батя, както знаеш аз също съм оптимист. Конкретно за случая - не мга да разчитам на подобна цена защото:
1. Купувача не разчитам да е тип КейБиСи - съответно по-ниска цена.
2. И най важно - не вярвам да се продаде мажоритарен дял, камо ли Г-дата да си продадат целия дял.
В зависимост от купувача(съществуването му е също под въпрос) разчитам на цена в рейндж 6.2-7.2. Вземането на решение за дивидентна политика ми изглежда като по-вероятно, но със слаби надежди за 2018та(първи дивидент 2019). Или с други думи - основния пакет го пазя, а спекулативните покупки около и под 5лв ги реализирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Съвсем резонна цена си е според мен. Р/В ще е към 0,9 а Р/Е под 10. Пак ще е подценена, но вече по прилично
Може би ще се случи до Юни. Или ще имаме новина за инвеститор или пък за стартиране на дивидентна политика. А немски пари в ЕТФ-а може да ускорят нещата..
Оптимистите живеят по-добре!IM d best
Коментар
Коментар