Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Как да крепи Мажо като той продава !?
Дали би могъл да докажеш твърдението си,че поне 5-6 човека да повярват и се съгласят
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнениеТия дзифтари тука взеха да ме напрягат, поне да си бяха подкрепили малко цената. То с по 100 лева и туитове от ония ненормалник, дето всяка вечер четял Библията нема да стане. То никой на никой не е длъжен, ама за какво ги дават тия милиони за тъпи реклами, а като погледне някой заблуден какво става с акциите им свет ще му се завие. Купувах, продавах, после пак купувах и продавах, още имам малко, но като ги разкарам ще бегам да си играем далече, както направих с Гагарин. С прасенца на софра, ако не са печени, не става.
Коментар
-
Тия дзифтари тука взеха да ме напрягат, поне да си бяха подкрепили малко цената. То с по 100 лева и туитове от ония ненормалник, дето всяка вечер четял Библията нема да стане. То никой на никой не е длъжен, ама за какво ги дават тия милиони за тъпи реклами, а като погледне някой заблуден какво става с акциите им свет ще му се завие. Купувах, продавах, после пак купувах и продавах, още имам малко, но като ги разкарам ще бегам да си играем далече, както направих с Гагарин. С прасенца на софра, ако не са печени, не става.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Отговора е в отчета за СК. Има начислени през тримесечието "загуби от обезценки по приложено МСФО 9" около 105 млн. лв. Съответно СК на банката е намелен с толкова.
Не съм специалист в материята и не знам какво точно покриват тия нови обезценки.. нищо чудно да е някакво презастраховане и след време да се реинтегрират обратно и СК да нарастне отново с тази стойност.
Но дори и с така намеления СК, акцията на банката се търгува на Р/В под 0,5 което показва или голяма подцененост или голямо недоверие...
и това кои са големите клиенти и те пък какъв бизнес имат
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
А за другите банки на Ш.ши няма ли нищо? Например Мавродиевата?това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Понеже ми каза инфо, което не знаех, се напънах да погледна данните от БНБ за спада в капитала на банките Q1'2018vsQ4'2017:
Тройката по най-голям процентен спад на капитала е:
- Инвестбанк - 15%
- ДСК - 13%
- ПИБ - 9%
В абсолютно стойност тройката е:
- ДСК - 203 милки минус
- ПИБ - 85,3 милки минус
- Булбанк - 84,5 милки минус
За мен голямата изненада е наличието на ДСК в тази класация, особено в тази за процентния спад, другите 2 банки ми се струват ясни с резултатите си отпреди 2 години на един нищо не значещ преглед на активите. изводите всеки да си ги прави сам.
П.С. Апропо, има и банки, които са на + с капитала - но от големите на + е само Райфата, другите са на -, някои сериозен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
В началото на 2018 влезе в сила МСФО 9, което изисква провизиране на финансовите инструменти без значение дали се обслужват или не. Тоест заемите се провизират още при първоначалното отпускане, в зависимост от риска на отделните клиенти. Ефекта по-скоро е еднократен и е при всички банки (и всякакви други дружества имащи финансови активи), прилагащи МСФО 9.
Тройката по най-голям процентен спад на капитала е:
- Инвестбанк - 15%
- ДСК - 13%
- ПИБ - 9%
В абсолютно стойност тройката е:
- ДСК - 203 милки минус
- ПИБ - 85,3 милки минус
- Булбанк - 84,5 милки минус
За мен голямата изненада е наличието на ДСК в тази класация, особено в тази за процентния спад, другите 2 банки ми се струват ясни с резултатите си отпреди 2 години на един нищо не значещ преглед на активите. изводите всеки да си ги прави сам.
П.С. Апропо, има и банки, които са на + с капитала - но от големите на + е само Райфата, другите са на -, някои сериозен.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Отговора е в отчета за СК. Има начислени през тримесечието "загуби от обезценки по приложено МСФО 9" около 105 млн. лв. Съответно СК на банката е намелен с толкова.
Не съм специалист в материята и не знам какво точно покриват тия нови обезценки.. нищо чудно да е някакво презастраховане и след време да се реинтегрират обратно и СК да нарастне отново с тази стойност.
Но дори и с така намеления СК, акцията на банката се търгува на Р/В под 0,5 което показва или голяма подцененост или голямо недоверие...
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Аз от финансови отчети не разбирам. И от инвестиции не разбирам. Нека някой, който следи отблизо нещата, да ни разтълкува отчета за първото тримесечие.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Винаги съм гледал на таз хартия като на двойка ескалаторчета от мола на Цариградско. Като тръгне нагоре - почва да се пълни, гаче ли на последния етаж кафето е без пари. После като се юрне надоле почва една разпродажба... до паметните 1.07. Важното е да не се возиш твърде дълго, че се завива свят. - Покатериш се, пък слезеш и изчакаш навалицата, после слезеш сам на долния етаж (докато нЕкои слизат с ескалаторчето от 6 етаж. на 2 -я, само за пример). Лошото е ако си се метнАл на горния етаж, даже едни министри на 10-я етаж се бяха качили. Във возенето участват и доста фондове, но те пак харчат чужди пари за билети. Тук интересното ще настане когато се спомине някой от номиналните собственици на ескалатора. В МОЛ-България има още няколко такива ескалатора, дето се препродават я на бегийски, я на други "институционални" "инвеститори" (нарочно и двете отделно в кавички). Сега освен да изчакаме долната спирка и да се повозим отново, друго не виждам. Към момента не притежавам нищо тук и не давам препоръки, а си чеша езика....Last edited by vzhekoff; 25.05.2018, 16:31.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКакво ми казваш - че има спад в СК
Моля , обясни за аматьорите на какво може се дължи . При условие, че е на печалба СК трябва само да расте... или греша ???
Изхождаме от:
Собственият капитал на предприятието представлява сума от следните елементи:
Основен капитал
Преоцени резерви
Доп ълнителни резерви
Непокрити загуби
Печалба
Вземаме двата последни отчета и сравняваме елемент по елемент
Аз не съм го правил за последното тримесечие към предишно
След като кучетата бяха разлаяни така или иначе, май трябва ...
Защо ли си мисля, че има прочели и сега подсмихващи се ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнение
Аз от финансови отчети не разбирам. И от инвестиции не разбирам. Нека някой, който следи отблизо нещата, да ни разтълкува отчета за първото тримесечие.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеКакво ми казваш - че има спад в СК
Моля , обясни за аматьорите на какво може се дължи . При условие, че е на печалба СК трябва само да расте... или греша ???
Коментар
Коментар