IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Винаги гледаш от позитивната страна, което предполагам е добре.

Виждаш опцията "Цветя и рози" (Можовците почват да стават едни добри и коректни хора и да дават кредити по правилен начин и т.н.... или изоставят банката си в полза на миноритатирте).

Някои пък ще видят риск, че надзора на ЕЦБ ще изкара истинското качество на портфейла на дневна светлина и че когато ЕЦБ пуска медийните си релийзи, вероятно ще тълкува и назовава едни числа по различен начин отколкото същите тези числа бяха назовавани от БНБ?
    Да, бих се радвал и на твоя сценарий.. също води до дългосрочни ползи.
    Не съм женен за никоя акция и винаги когато реша мога да я продам.. Обикновено го правя когато видя по-интересна перспектива за този капитал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Виждаш опцията "Цветя и рози" (Можовците почват да стават едни добри и коректни хора и да дават кредити по правиелен начин и т.н.... или си изоставят банка в полза на миноритатирте).

Някой пък ще видят пък риск, че надзора на ЕЦБ ще изкара истинското качество на портфейла на дневна светлина и че когато ЕЦБ пуска медийните си релийзи, вероятно ще тълкува и назовава едни числа по различен начин отколкото същите тези числа бяха назовавани от БНБ?
      Това, което казваш, Е ПРЕКРАСНО и нужно за всяка една компания на БФБ. Дано се случи така както го казваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Именно, добрия инвеститор трябва да гледа по-голямата картина, т.е. отвъд увеличението на капитала което предстои. Да, вярно че то сега е движещата сила за интереса към акцията, но помислете и върху това - България става част от банковия съюз на еврозоната! ПИБ ще бъде надзиравана директно от ЕЦБ. Мажоритарите тук ще трябва или коренно да променят управленските практики в банката или просто да се разделят с участието си.. Това си мисля аз.

Виждаш опцията "Цветя и рози" (Можовците почват да стават едни добри и коректни хора и да дават кредити по правилен начин и т.н.... или изоставят банката си в полза на миноритатирте).

Някои пък ще видят риск, че надзора на ЕЦБ ще изкара истинското качество на портфейла на дневна светлина и че когато ЕЦБ пуска медийните си релийзи, вероятно ще тълкува и назовава едни числа по различен начин отколкото същите тези числа бяха назовавани от БНБ?
        Last edited by Van Basten; 26.04.2020, 16:27.

Коментар

• Химимпорт е прекалено архаична структура, след 2020 и сега кризата ще се види, кой е адекватен. И според мен ПИБ има шанс да докаже, първото и второто тримесечие сега, че заслужава да е топ по маркет капитализация.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Като чета коментарите тук и ми се струва, че Химимпорт в момента е супер евтин..... ПИБ също изглежда евтина, но не чак толкова. Софарма си е ОК даже и тя има накъде да катери..... Монбат не знам, зависи от резултатите. Трейс е най-подценена за момента, както и Доверие
            Изброил си 80% от портфейла ми!

Ще станат нещата колега. ЕЗ перспективата ни е много силен бичи фактор с потенциал да подпали БФБ за невиждано от години родео туку насред рецесия в икономиката.. Разбира се тя ще бъде кратка и с бързо възстановяване след нея, така че и най-големите скептици ще се усетят в един момент и ще се включат в ралито.. някъде в последната му четвърт, когато ще ни осигурят изход
            Биковете много време чакахме момента и си го изстрадахме, така че сега ще се възползваме максимално на фона на мрънкащи кибици и тюхкащи се апокалиптици

Коментар

Да, трябва по обективни критерии да се оцени коя компания заслужава най-голяма капитализация на БФБ. Като се вземат предвид нетна печалба от основен бизнес и изчистена от еднократни ефекти, чиста стойност на собствения капитал, качество на мениджмънта и репутация на мажоритарния акционер. Засега ПИБ е добре в първите 2. Ако по някакъв начин има прогрес и в другите два показателя - Да, тогава би заслужила титлата Номер 1 компания по МакКап на борсата ни!
              Като чета коментарите тук и ми се струва, че Химимпорт в момента е супер евтин..... ПИБ също изглежда евтина, но не чак толкова. Софарма си е ОК даже и тя има накъде да катери..... Монбат не знам, зависи от резултатите. Трейс е най-подценена за момента, както и Доверие

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Един колега по долу пишеше, че много му идвала маркет капитализацията, ако станели 150 милиона акции. Аз питам, след всичко, което се случи тук от 2016 до днес и ще се случва идните месеци, коя друга ако не тази трябва да е с най-голяма капитализация? Идеи, и защо.
                Да, трябва по обективни критерии да се оцени коя компания заслужава най-голяма капитализация на БФБ. Като се вземат предвид нетна печалба от основен бизнес и изчистена от еднократни ефекти, чиста стойност на собствения капитал, качество на мениджмънта и репутация на мажоритарния акционер. Засега ПИБ е добре в първите 2. Ако по някакъв начин има прогрес и в другите два показателя - Да, тогава би заслужила титлата Номер 1 компания по МакКап на борсата ни!

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Демек да купуваме ли?
                  Казвай директно и без увъртания
                  Глупаво е да се казва така. Всеки има глава на ременете и трябва сам да вземе своето инвестиционно решение. Аз съм го взел за себе си и от няколко години тази акция е номер 1 в портфейла ми. Понякога това ми натежаваше, но вярвам че накрая търпението ми ще бъде възнаградено.

Коментар

• Между другото тук работата не е спирала: https://www.banker.bg/finansov-dnevn...ti-do-4-500-lv
                    Доколкото чух, 12 са кандидатствали, 4 са приети.

Коментар

Именно, добрия инвеститор трябва да гледа по-голямата картина, т.е. отвъд увеличението на капитала което предстои. Да, вярно че то сега е движещата сила за интереса към акцията, но помислете и върху това - България става част от банковия съюз на еврозоната! ПИБ ще бъде надзиравана директно от ЕЦБ. Мажоритарите тук ще трябва или коренно да променят управленските практики в банката или просто да се разделят с участието си.. Това си мисля аз.
                      Един колега по долу пишеше, че много му идвала маркет капитализацията, ако станели 150 милиона акции. Аз питам, след всичко, което се случи тук от 2016 до днес и ще се случва идните месеци, коя друга ако не тази трябва да е с най-голяма капитализация? Идеи, и защо.

Коментар

Демек да купуваме ли?
                        Казвай директно и без увъртания

Коментар

• Днес се разпродадох. Другата седмица ще видим дали е грешка. По днешното развитие предполагам, че ще върне, но да видим.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Бизнеса тук има ясна разграничителна линия - преди и след Банковия Съюз, на макро ниво със и без Суап линията, във и извън Чакалнята. За разлика от много други бизнеси, тук промените вече се случват, както и като цяло е бизнес, който лесно се променя.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

че нали и твоят бизнес е банкерски ? С какво е по-различен
                              Не знам

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Няма да напиша какво мисля за бизнеса тук.
                                Бизнеса тук има ясна разграничителна линия - преди и след Банковия Съюз, на макро ниво със и без Суап линията, във и извън Чакалнята. За разлика от много други бизнеси, тук промените вече се случват, както и като цяло е бизнес, който лесно се променя.

Коментар

Working...
                                X