Първоначално изпратено от Harry Kane
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Банката нали мина детайлна проверка от ЕЦБ. В момента за да покрие препоръките на ЕЦБ има нужда от увеличаване на капитала което и ще се случи съвсем скоро. А след като влезем в ЕРМ 2 и банковият съюз ще бъде под контрола на ЕЦБ.
Все пак е банка с над 1 милион клиенти до колкото си спомням и е сред най големите на пазара.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеКакво развитие очаквате тази седмица?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение
ММ'з и след ЕЗ ще намерят начин да се сработят с ЕЦБ, и да са малко по специална банчица... все пак от Дойче са се учили - и името им е едмо такова, и логото... франкфуртерите си имат и те бест-практики - за равни и по равни, ако си мисли некои че са света вода ненапита...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЗависи кой какво търси - търговска банка или инвестиционен фонд по нашенски.
С риск да засегна много колеги от форума - въобще не сте в час с тази бизнес - банковия !!!
Иначе за фибанаксъту - добро или нищо. Ще отбележа само един факт - 4 банки (фибанкасъту, общинска, маджовата интернешънълка и на петя сервитьорката инвестицията) веднага почват да отпускат прокламираните супер безсмислени кредити, дето ги отпусна правителството за короната. Що точно тези 4 банки от 20 банки на пазара и има ли нещо общо между тях - идея си нямамNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеЗависи кой какво търси - търговска банка или инвестиционен фонд по нашенски.
С риск да засегна много колеги от форума - въобще не сте в час с тази бизнес - банковия !!!
Някои си имат даже две...но това е друга тема
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
..не казвам, че ПИБ си нямат своите прегрешения, за които и аз като Батя се дразня, но и другите не са толкова големи ангели. Под надзора на ЕЦБ би трябвало стандартите да се уеднаквят за всички банки, но и тогава съм сигурен, че ще се намери някой да казва, че ПИБ имат някъде дупка и от ЕЦБ си затварят очите."the trend is your friend until the end..."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеОчевидно си в час... Аз лично много искам да стана ти ортак , но съм притеснен, че Кремиковци и ОЦК е само част от сериал... Ако имаш приказка с ДВИ го питай в коя графа се водят ... Ако е служебна тайна ...не разчитайте на мен да си купя отново
Да уточня - банката е супер и ако имаше други меринджеи можеше и да се търгува на поне двойна цена
Коментар
-
Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение
Това е доста тъп въпрос. Кои са най-големите клиенти на ОББ или Уникредит или ДСК или Райфайзен? И кои са с добри и лоши кредити. За мен това са супер популистки въпроси. Като стана скандала с Артекс и Левон се оказа с евтин апартамент от тях, някой да поиска да разгледа техните кредити? Кои са им клиентите и какви просрочия имат? Не казвам, че ПИБ си нямат своите прегрешения, за които и аз като Батя се дразня, но и другите не са толкова големи ангели. Под надзора на ЕЦБ би трябвало стандартите да се уеднаквят за всички банки, но и тогава съм сигурен, че ще се намери някой да казва, че ПИБ имат някъде дупка и от ЕЦБ си затварят очите.
Да уточня - банката е супер и ако имаше други меринджеи можеше и да се търгува на поне двойна цена
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеИ ако отговора е разделен на - големи клиенти , с добри и лоши кредити
Ама и ти ако назнайваш не си трай
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Тъй като никой не отговори на въпроса, поне ти колега да го направиш - кои са най-големите клиенти на ПИБ???
Ама и ти ако назнайваш не си трай
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Винаги гледаш от позитивната страна, което предполагам е добре.
Виждаш опцията "Цветя и рози" (Можовците почват да стават едни добри и коректни хора и да дават кредити по правилен начин и т.н.... или изоставят банката си в полза на миноритатирте).
Някои пък ще видят риск, че надзора на ЕЦБ ще изкара истинското качество на портфейла на дневна светлина и че когато ЕЦБ пуска медийните си релийзи, вероятно ще тълкува и назовава едни числа по различен начин отколкото същите тези числа бяха назовавани от БНБ?
Коментар
Коментар