IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Да скочи, защото вероятно все още се договарят инвеститори за пълния обем.
    Инвеститора е ясен - братовчеда Йорго

Коментар

• Банката нали мина детайлна проверка от ЕЦБ. В момента за да покрие препоръките на ЕЦБ има нужда от увеличаване на капитала което и ще се случи съвсем скоро. А след като влезем в ЕРМ 2 и банковият съюз ще бъде под контрола на ЕЦБ.

Все пак е банка с над 1 милион клиенти до колкото си спомням и е сред най големите на пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
        Какво развитие очаквате тази седмица?
        Да скочи, защото вероятно все още се договарят инвеститори за пълния обем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Longin Разгледай мнение

ММ'з и след ЕЗ ще намерят начин да се сработят с ЕЦБ, и да са малко по специална банчица... все пак от Дойче са се учили - и името им е едмо такова, и логото... франкфуртерите си имат и те бест-практики - за равни и по равни, ако си мисли некои че са света вода ненапита...
          +1 - хахаха
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Зависи кой какво търси - търговска банка или инвестиционен фонд по нашенски.
            С риск да засегна много колеги от форума - въобще не сте в час с тази бизнес - банковия !!!
            Я, един път и аз да съм съгласен с теб. не е заяждане в конкретния случай - ма ти, при положение че разбираш от банки, чий го дириш при мумифицирания, при това с 99,99% от инвестиционния ти капитал на борсата? Отново да повторя, че това не е заяждане, а въпрос.

Иначе за фибанаксъту - добро или нищо. Ще отбележа само един факт - 4 банки (фибанкасъту, общинска, маджовата интернешънълка и на петя сервитьорката инвестицията) веднага почват да отпускат прокламираните супер безсмислени кредити, дето ги отпусна правителството за короната. Що точно тези 4 банки от 20 банки на пазара и има ли нещо общо между тях - идея си нямам
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Зависи кой какво търси - търговска банка или инвестиционен фонд по нашенски.
              С риск да засегна много колеги от форума - въобще не сте в час с тази бизнес - банковия !!!
              Може да не съм в час, но едно знам - всеки иска да има банка, независимо какъв му е основния бизнес
              Някои си имат даже две ...но това е друга тема
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Какво развитие очаквате тази седмица?

Коментар

• Зависи кой какво търси - търговска банка или инвестиционен фонд по нашенски.

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

..не казвам, че ПИБ си нямат своите прегрешения, за които и аз като Батя се дразня, но и другите не са толкова големи ангели. Под надзора на ЕЦБ би трябвало стандартите да се уеднаквят за всички банки, но и тогава съм сигурен, че ще се намери някой да казва, че ПИБ имат някъде дупка и от ЕЦБ си затварят очите.
                    ММ'з и след ЕЗ ще намерят начин да се сработят с ЕЦБ, и да са малко по специална банчица... все пак от Дойче са се учили - и името им е едмо такова, и логото... франкфуртерите си имат и те бест-практики - за равни и по равни, ако си мисли некои че са света вода ненапита...
                    "the trend is your friend until the end..."

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                      Очевидно си в час... Аз лично много искам да стана ти ортак , но съм притеснен, че Кремиковци и ОЦК е само част от сериал... Ако имаш приказка с ДВИ го питай в коя графа се водят ... Ако е служебна тайна ...не разчитайте на мен да си купя отново
                      Да уточня - банката е супер и ако имаше други меринджеи можеше и да се търгува на поне двойна цена
                      Те и в холдинг пътища се бяха забъркали

Коментар

• Мислех да го кажа преди но тук всичко напомня на испанския сценарии ,дори и да има влизане в ЕРМ2 това ще ускори процеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от i_hristov Разгледай мнение

Това е доста тъп въпрос. Кои са най-големите клиенти на ОББ или Уникредит или ДСК или Райфайзен? И кои са с добри и лоши кредити. За мен това са супер популистки въпроси. Като стана скандала с Артекс и Левон се оказа с евтин апартамент от тях, някой да поиска да разгледа техните кредити? Кои са им клиентите и какви просрочия имат? Не казвам, че ПИБ си нямат своите прегрешения, за които и аз като Батя се дразня, но и другите не са толкова големи ангели. Под надзора на ЕЦБ би трябвало стандартите да се уеднаквят за всички банки, но и тогава съм сигурен, че ще се намери някой да казва, че ПИБ имат някъде дупка и от ЕЦБ си затварят очите.
                          Очевидно си в час... Аз лично много искам да стана ти ортак , но съм притеснен, че Кремиковци и ОЦК е само част от сериал... Ако имаш приказка с ДВИ го питай в коя графа се водят ... Ако е служебна тайна ...не разчитайте на мен да си купя отново
                          Да уточня - банката е супер и ако имаше други меринджеи можеше и да се търгува на поне двойна цена

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            И ако отговора е разделен на - големи клиенти , с добри и лоши кредити
                            Ама и ти ако назнайваш не си трай
                            ​​​​
                            Това е доста тъп въпрос. Кои са най-големите клиенти на ОББ или Уникредит или ДСК или Райфайзен? И кои са с добри и лоши кредити. За мен това са супер популистки въпроси. Като стана скандала с Артекс и Левон се оказа с евтин апартамент от тях, някой да поиска да разгледа техните кредити? Кои са им клиентите и какви просрочия имат? Не казвам, че ПИБ си нямат своите прегрешения, за които и аз като Батя се дразня, но и другите не са толкова големи ангели. Под надзора на ЕЦБ би трябвало стандартите да се уеднаквят за всички банки, но и тогава съм сигурен, че ще се намери някой да казва, че ПИБ имат някъде дупка и от ЕЦБ си затварят очите.

Коментар

Тъй като никой не отговори на въпроса, поне ти колега да го направиш - кои са най-големите клиенти на ПИБ???
                              И ако отговора е разделен на - големи клиенти , с добри и лоши кредити
                              Ама и ти ако назнайваш не си трай
                              ​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Винаги гледаш от позитивната страна, което предполагам е добре.

Виждаш опцията "Цветя и рози" (Можовците почват да стават едни добри и коректни хора и да дават кредити по правилен начин и т.н.... или изоставят банката си в полза на миноритатирте).

Някои пък ще видят риск, че надзора на ЕЦБ ще изкара истинското качество на портфейла на дневна светлина и че когато ЕЦБ пуска медийните си релийзи, вероятно ще тълкува и назовава едни числа по различен начин отколкото същите тези числа бяха назовавани от БНБ?
                                Тъй като никой не отговори на въпроса, поне ти колега да го направиш - кои са най-големите клиенти на ПИБ???

Коментар

Working...
                                X