Първоначално изпратено от lobos
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеПиша за Бойко и Караниколов, само защото по всичко личи, че ще ни вкарат в ЕРМ2. Щом и младият Караниколов се пуска по темата, значи нещата отиват на ставане - да не повярва човек. На пук на всички залози, като гледам дори тук в този форум - 95 % нито вярват, нито искат да се случи
Я кажи що при 30 болни блокираха цялата държава а сега при 90 всичко се от хлабва ?
Същото е и тук !
Схвана ли ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеКраниколов: Оптимист, че Юли сме в ЕРМ2, до дни подаваме заявлението. ЧЕСТИТО 5 пъти повтори, че влизане в Чакалнята е изключително положително за Б-я, за акциите, за банките, за хора, по-добър имидж и т.н. Рейнтинговите агенции ще го отбележат и те
- 3 Харесвания
Коментар
-
Караниколов говори, по-добре и оптимистично и от мен дори. Казва, че балансовата е 8 лв., 5 лв. е добра цена и че като сме влезели в Чакалнята, стойността ще се повиши, БРАВО:
https://nova.bg/news/view/2020/06/12...m6ZPB2GLDom7cI
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Как няма да има като вече обявиха че има. Там е врътката - с 30% частни процента избягват наказание от Брюксел за държавна помощ. Друг е въпроса че инвеститора е по-скоро "частен" отколкото частен. Или са притиснали някой или пак са държавни пари, примерно ББР дава заем на Шиши, а той си купува дял през някоя от фирмите си.
Да повторим най-важната дума - ХИПОТЕЗА и да я развием с малко сметки.
Ако бяха запознати и подготвени, че има едно важно съотношение 70:30, което е свързано със сериозни последици, кой ги би през устата да говорят веднага за купени 108 млн. + 2 млн. права. Заявиха го в прав текст и категорично подчертаха - купувачи са държавата + 1 частен инвеститор.
Сега вече удобно се размята сценарий, че видите ли, ИП е купило правата от свое име, но в полза на някакви свои клиенти. Измислиха тази схема с известно закъснение. Не е изключено и антидатирано да са променили договорите и да са докарали необходимите проценти.
Респективно, купените права вече са станали 76 млн. + 33 млн.
Обаче, ето ти нов проблем! Частният инвеститор, който е упорито и непонятно защо още скрит, се оказва че няма готовност да хвърли от свое име подобни пари.
Доста е различно да похарчиш 1,8 % от 200 млн. = 3,6 млн., а съвсем друго е да се налага да купиш 30 % от 200 млн.
Което вече прави 60 млн. лв
Очевидно е, че тези пари трябва да се вземат отнякъде, да се изсмуче от въздуха някакво фотогенично и валидно основание, да се приготвят документи, да се свикат заседания на бордове, захранване на сметки и т.н.
За всичко това трябва В Р Е М Е !
Допълнение!
Леко дописвам, защото тази вечер в новинарския блок чух нещо, което окончателно ме закова. Притеснено и объркано смънкаха, че частните инвеститори изведнъж вече са станали няколко.
Т.Е. вероятно вече се работи по схема, споменатите по-горе 33 млн. права да бъде разхвърляна постфактум между няколко лица, които формално ще останат скрити зад съответното ИП, което уж е приело поръчките им.
Помислете, няма да е лесно да се измисли убедително основание за наливане на 60 млн. накуп в едно единствено лице?!?
Всичко това беше обяснено във връзка с удължаване на срока за записване/плащане и респективно отлагането на обявяването на конкретните имена - нови частни акционери.
Нали разбирате, трябва да се измислят някакакви убедителни основания за предоставяне на ресурс - в договора за кредит не може да пише: Даваме ти пари, че да закупиш новоемитирани акции на банката
Всичко това не е истина, това е просто полет на развинтената ми фантазия, ама същата тази моя болна фантазия се чуди и се мае - абе, тия кво си мислят, че ЕЦБ и ЕК са напълно наивни и са зелени откъснати от росното поле.
Боже, колко мъка има на този свят!Last edited by nachev; 12.06.2020, 23:22.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Едно ще ти кажа. Ти си срам за тоя форум, за БФБ и всичко, което се сетиш връзрано с акции. Самият факт, че ми се заяждаш с мен, говори, че ти не можеш да мислиш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеЕдва ли ще има частен инвеститор. Няма грам логика някой да запише на 5 лв., вместо да изкупи всичко на пазара до тази стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Ти по добре не бягай от въпроса ми имаш ли, имал ли си някога акции от където и да е ?
Коментар
Коментар