Първоначално изпратено от vzhekoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
- 5 Харесвания
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнениеНе съм гледал точна статистика, но приблизително от времето, когато последно беше на 2.50 досега са се изтъргували не по-вече от 250-300 хил. акции. На средна цена около и под 2 лв. Ще рече, че някой на цената на 1/2 млн. срути акцията наполовина. Това е тема за размисъл. Въпросът пред нас е какво правим - всеки си решава сам. За мен фундаментът тук е доста над 2.50, макар да не мисля че е чак 5 лв. Който има дълбоки джобове и нерви като въжета ще продължи да усреднява на ниско ниво. Онзи, който изсипа дотук 1/4 млн. акции за да види днешните цени, рано или късно ще поиска да види и по-високи. Много по-високи. Ясно е, че щом държавата е акционер, сценарият на банката от "Гарибалди" няма да се повтори.
Как ще срутиш цената на акциите на банка в топ 5 с пари за един читав апартамент?!? ненормална работаLast edited by Kildirim_Bei; 20.11.2020, 17:05.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не съм гледал точна статистика, но приблизително от времето, когато последно беше на 2.50 досега са се изтъргували не по-вече от 250-300 хил. акции. На средна цена около и под 2 лв. Ще рече, че някой на цената на 1/2 млн. срути акцията наполовина. Това е тема за размисъл. Въпросът пред нас е какво правим - всеки си решава сам. За мен фундаментът тук е доста над 2.50, макар да не мисля че е чак 5 лв. Който има дълбоки джобове и нерви като въжета ще продължи да усреднява на ниско ниво. Онзи, който изсипа дотук 1/4 млн. акции за да види днешните цени, рано или късно ще поиска да види и по-високи. Много по-високи. Ясно е, че щом държавата е акционер, сценарият на банката от "Гарибалди" няма да се повтори.Мнението ми не е препоръка към никого и за нищо. За повече - чл. 37 от конституцията
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНе съм писал тук отдавна. Наистина ще трябва да стане интересна банката скоро. Новите акционери наляха 200млн собствен капитал в ПИБ, днешната пазарна капитазация е 260млн. лв. Значи сега се търгува на 0,55лв на акция преди увеличението. Ако вземе да падне още малко ще излезе, че наистина преди намесата на държавата банката нищо не е струвала.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Ти знаеш много добре, че цена на БФБ не означава нищо, ХДПАТ нали беше и Милиард, значи ли нещо? Както и предположението ти, че преди увеличението не е струвала нищо. Тя струваше повече, защото при 5 лв. малко се разми и капитал.
Това, което няма никой да напише във форума, е че вече и в Европа и наскоро и от БНБ заговориха, че банковия сектор има само един път - на консолидация. Големите ще става по-големи, тогава и някои ще се сетят, че освен дивиденти, има и придобивания и т.н.
ПИБ оново се явяват лидери с тази рейтингова оценка преди седмица и нещо. Нещо, което е положително, отново се очерни - поръчково.
- 8 Харесвания
Коментар
-
ОТ АПРИЛ ВИ ПИША. В БАНКОВАТА СИСТЕМА В Б-Я ИМА ДВА ПЕРИОДА - ПРЕДИ И СЛЕД ЕЦБ. ВЕЧЕ СМЕ В ПЕРИОДА, КОГАТО ГОСПОДАР НА БАНКИТЕ В Б-Я Е ЕЦБ. НИЩО ОБЩО С ПЕРИОДИТЕ от 1997, 2014 и т.н. свързани със скелети и т.н. А тази банка е оцеляла всички периди и всякакви катаклизми. Никога няма забравя рекламата им - изплатихме 1 милиард, можеме и още. Тогава цената беше към 2.50 по спомен. ВИЕ ВИЖДАТЕ ЛИ РАЗЛИКИТЕ ОТ 2014 и СЕГА 2020 - СУАП СДЕЛКА С ЕЦБ, ФОНД ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА ЕЦБ, НАДЗОР ОТ ЕЦБ?
Що за хора пишат в тоя форум се чудя?
без препоръка, разбира се
Коментар
-
Ти знаеш много добре, че цена на БФБ не означава нищо, ХДПАТ нали беше и Милиард, значи ли нещо? Както и предположението ти, че преди увеличението не е струвала нищо. Тя струваше повече, защото при 5 лв. малко се разми и капитал.
Това, което няма никой да напише във форума, е че вече и в Европа и наскоро и от БНБ заговориха, че банковия сектор има само един път - на консолидация. Големите ще става по-големи, тогава и някои ще се сетят, че освен дивиденти, има и придобивания и т.н.
ПИБ оново се явяват лидери с тази рейтингова оценка преди седмица и нещо. Нещо, което е положително, отново се очерни - поръчково.
По отношение на консолидацията мисля, че изхождаш от грешна гледна точка. ПИБ трудно би участвал в процес на консолидация като придобиващо дружество. За мен той по-скоро би бил цел за придобиване, но за да имаме сделка трябва да се изравнят разбиранията за стойност на мажоритарите и потенциалните купувачи. До момента в годините е имало значителни разминавания.
Сигурен ли си, че няма български банки с по-висок рейтинг?
С това не искам да кажа, че текущата цена на акцията е висока или ниска. Просто намирам някакви несъответствия в думите ти и ми идва от вътре да ти ги посоча за да ти помогна да погледнеш света от друг ъгъл и да разшириш познанията си. Предполагам си благодарен за всички гледни точки..
- 2 Харесвания
Коментар
-
ОТ АПРИЛ ВИ ПИША. В БАНКОВАТА СИСТЕМА В Б-Я ИМА ДВА ПЕРИОДА - ПРЕДИ И СЛЕД ЕЦБ. ВЕЧЕ СМЕ В ПЕРИОДА, КОГАТО ГОСПОДАР НА БАНКИТЕ В Б-Я Е ЕЦБ. НИЩО ОБЩО С ПЕРИОДИТЕ от 1997, 2014 и т.н. свързани със скелети и т.н. А тази банка е оцеляла всички периди и всякакви катаклизми. Никога няма забравя рекламата им - изплатихме 1 милиард, можеме и още. Тогава цената беше към 2.50 по спомен. ВИЕ ВИЖДАТЕ ЛИ РАЗЛИКИТЕ ОТ 2014 и СЕГА 2020 - СУАП СДЕЛКА С ЕЦБ, ФОНД ЗА ПРЕСТРУКТУРИРАНЕ НА ЕЦБ, НАДЗОР ОТ ЕЦБ?
друг е случаят ако си служител и висш състав в банката, тогава за теб е супер тя да си работи каквото и да случи и където и да иде цената, но акционерите това особено не ги грее...говоря за миноритарните акционери.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
бъркаш политика и желания с реалност...то и прокуратурата и съда са бетон за регулаторите да не говорим....
отговорът е ясен - кой влезе на 5 лв и защо.... кой не влезе и защо... какво са видели акционерите тук за целият период след първоначалното листване
само слухове, че идва 'големият акционер от запад', спекулации и супер резултати без стотинка дивидент, докато четем за георгиус, жирардели, облигации, кремиковци, инспекции, помощ от държавата, слухове и накрая всички плащаме по 5 кинта на акция от джоба си....
супер е нали
ПП купувал съм пиб на 1.07, когато никой не купуваше онази зима... въпросът е, че по тази позиция всичко е само целофан и обещания за акционерите - малките. Големите си я ползват банката като взаимоспомагателна каса. Спирам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
Какви глупости точно съм написал обясни. Аз мисля, че съм използвал само математика за 2 клас.
200млн вкарани нови пари от новите акционери, а пазарна оценка на банката сега 260млн, значи оценяват банката преди новите пари на 60млн лв, което е точно 55ст на акция преди увеличението. Кажи кое не е така. А най-интересното, че и аз защитавам твоята теза, че трябва да става евтино на тия нива, ама ти пак не си съгласен нещо
Коментар
-
БАНКИТЕ МИНАХА ДВЕ ПРОВЕРКИ ОТ ЕЦБ. НЕ ЗНАМ ЗА КАКВИ СКЕЛЕТИ ГОВОРИТЕ. ФОРУМЪТ Е ПЪЛЕН С ХОРА, КОИТО НЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ.
отговорът е ясен - кой влезе на 5 лв и защо.... кой не влезе и защо... какво са видели акционерите тук за целият период след първоначалното листване
само слухове, че идва 'големият акционер от запад', спекулации и супер резултати без стотинка дивидент, докато четем за георгиус, жирардели, облигации, кремиковци, инспекции, помощ от държавата, слухове и накрая всички плащаме по 5 кинта на акция от джоба си....
супер е нали
ПП купувал съм пиб на 1.07, когато никой не купуваше онази зима... въпросът е, че по тази позиция всичко е само целофан и обещания за акционерите - малките. Големите си я ползват банката като взаимоспомагателна каса. Спирам.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеХари, позоваваш се на проверките на ЕЦБ, но те отразени ли са счетоводно в баланса на банката?
Аз не мога да си представя, че в последните години и сега още повече може банка в Б-я да направи и най-малка нередност или грешка в отчет, та камо ли публична.
Коментар
Коментар