Първоначално изпратено от intellect
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение
Имам усещането, че след тази среща цената на акцията ще е 1 или 3 лева. Но по-скоро 1.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнение
И то насред лятото....много странна среща?
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеСреща с миноритарите ,обява 2 дни преди събитието .Така ли се прави ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенещо не са ви ясни основни неща - увеличение на капитала са гласува от акционерите на дружеството, не го решава ръководството. Странно е да има такива хора в този форум.
Утре ако си купя две акции мога ли да реша да намаля капитала на дружеството?
И все пак може би съм в дълбока грешка и акциите им са силно подценени и ще скочат 5-10 пъти в следващата година, има логика това да се случи. Но ако се разчита на дребни инвеститори за това, мисля че има далеч по-интересни предложения на БФБ, а пък на другите борси да не говорим където би отишъл капитала за евентуалното поскъпване на акциите на ПИБ.Last edited by pwise; 17.08.2021, 23:33.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнениенещо не са ви ясни основни неща - увеличение на капитала са гласува от акционерите на дружеството, не го решава ръководството. Странно е да има такива хора в този форум.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Това е интересният въпрос наистина. Все пак качествената промяна от миналата година, което наистина е голямо и не беше отразено по никакъв начин като допълнителен фундамент е това, че де факто държавата е миноритарен акционер, с не малък дял..
На всички е ясно, че това си беше чиста кражба от бюджета - купуване на акции на двойна цена от тази на пазара. В една нормална държава прокуратурата щеше да е повдигнала обвинения на половината ръководство на ПИБ, ББР и половината ни парламент.
Не знам има ли нужда да ти обяснявам защо беше нужно това "увеличаване на капитала" и то през ББР. И как пак точно тази банка не успя да го набере а други като инвестбанк успяха? И дали не е било ясно много преди това колко точно няма да достигнат за ЕРМ и от къде ще могат да се вземат?
Колкото до цената - тя се определя от пазара и възприятието на участниците. Харесва ли ти или не в БГ въпросната банка няма добро реноме(за което само тя си е виновна) и цената за мен пряко отразява начина им на работа последните 15 години. Аз като един бивш техен клиент едва ли ще си купя от техните акции макар да имам други на БФБ, а като клиент са ме загубили преди много години.
Дори и да има хора желаещи да инвестират - едва ли биха го правили в банката която винаги има проблеми при стрес тестове(освен когато последните не са фиктивни от БНБ).
Между другото ти последно колко дивидент получи?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Аз няма да отида, защото съм прекалено малък, няма кой да ме чуе за нищо. Но искам да знам, защото мисля, цялото общество трябва да знае, как се управляват парите на Пенсионните. Примерът с ИХеБе е прекалено пресен, как Вътрешарите, заедно с Пенсионното сготвиха и оглозгаха пакета на пенсионерите - КФН да провери - продаден ли е на загуба? Това искам да разбера и за ФИБ, като въпрос за тази среща, ИМА ЛИ ПЕНСИОННИ ДРУЖЕСТВА, КОИТО ДА ПРОДАВАТ АКЦИТЕ СИ НА ЗАГУБА? КФН да провери защо го правят, след като Държавата е записала на 5 лв., и след като при ИХеБе виждаме, че след като си продадат пакета следва покачване и съвсем други сметки, колко трябвало да струва? Та защо те продават евтино, кой ги кара?
Иначе като причина за тази среща, може би е, че от банката искат да повдигнат духа и курса на акцията. Прекалено много се задържа под 2 лв., абсолютно незаслужено. Пак ще кажа, когато безработицата спада, заплатите и имотите растат, няма логика банкови акции да падат - така е и по цял свят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от top Разгледай мнение
Аз така като гледам, Хари май е домакин на срещата
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
....и Хари?
Коментар
-